0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Дауншифгинг – изкуството да живееш извън правилата

Дауншифгингът възниква като алтернатива на твърденията, че успехът и хубавият живот се коренят в притежанието на милиони


Дауншифгинг – изкуството да живееш извън правилата Дауншифгинг – изкуството да живееш извън правилата

Но какъв е смисълът да имате милиони, ако нямате време да се порадвате на живота и да обърнете внимание на семейството си?
Излиза, че дауншифгингът е избор между високи доходи и стрес от една страна, и душевен комфорт и по-малко възнаграждение, от друга. Противниците на дауншифтинга обаче казват, че той няма нищо общо с постигането на хармония в живота. Те смятат, че стремежът да се прави кариера, да се постига успех и финансова независимост са естествени потребности на човека, а не са цели, които са му натрапени от свръхконсуматорското общество. На положителните страни от дауншифтинга те противопоставят отрицателните - намаляване на доходите, конфликт с близките заради влошено качество на живот, поемане на излишни рискове за утрешния ден.
Но към дауншифтинга може да се подходи и от друг ъгъл. Кариерният консултант Петранка Милева смята, че щом дауншифгингът те подтиква да промениш приоритетите си, той може да доведе и до пробив в кариерата. Тя дава за пример човек, който е превърнал наследствените си земи в просперираща ферма за биозеленчуци, напускайки големия град и зарязвайки предишната си професия на добре платен служител в голяма фирма. Описва и друг случай от своята практика - успешен мениджър напуска позицията си и заминава за Тайланд. Там започва бизнес, но се чувства неудовлетворен. Връща се в България и отваря агенция за недвижими имоти, като междувременно се заселва в къща на село. Продължава да изпитва неудовлетвореност от начина си на живот и работа, докато накрая си дава сметка, че всъщност иска да се занимава със селски туризъм. И сега преуспява.

Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - за нормално функциониране на нервната система. Благоприятен ефект при стрес и психически натоварвания!

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ