0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да се излекуваме от депресията сами!


Как да се излекуваме от депресията сами!

Всеки 15-и българин у нас страда от депресия

Депресията е болест на 21 век. Тя засяга хората в развитите страни много по-често, отколкото жителите на по-бавноразвиващите се райони по света.

В България, според статистика от около преди 2 години, всеки 15-ти е заложник на депресията. Това са малко повече от един милион българи, като само 8 процента са диагностицирани с депресия. В тази връзка, може да се предполага, че цифрите са много по-големи, а пораженията на депресията - доста по-сериозни.

В момента, колкото и да е тъжно и стряскащо да приемем това, понятието „депресия" стана общоприето. Поради своята маса и честота се нарича болест, която се развива епидемиологично, нищо че не е заразна. Причините за появата на депресия са много: загуба на любим човек, страхове, фобии и тревоги, ниска самооценка, психологическа травма и много други.

Всяко възстановяване става чрез приемане. Понякога, за да избегнем болката, крием истинските чувства от себе си и близките и не искаме да им признаем как точно се чувстваме. Осъзнаването на това, което ни кара да усещаме, че всичко върви на зле и да станем депресирани, е първата стъпка към възстановяването. Когато осъзнаете, когато сте сигурни и най-вече - когато приемете, че депресията е ваш спътник, и че трябва да се отървете от нея, има 3 варианта на действие. Това: да избягвате стресорите, да се промените или да се примирите. Ако имате възможност, опитайте се да се промените или да избягвате онова, което ви причинява минорно настроение. Ако ли не, смирете и приемете депресията.

Правете медитация и се развивайте

Концентрирането на мисли и привеждането им в ред може да препрограмира мозъка за възстановяване. Ако целенасочено и съвсем осъзнато започнете да контролирате мислите и себе си, тогава мозъкът, тялото и умът могат да работят в хармония, обръщайки внимание на радостите на живота, които отдавна са били забравени.

Добра помощ е постоянната визуализация на вашите желания и автотренинг. Те предоставят възможност да хвърлите поглед на себе си и своите възможности. Самоувереността расте и в главата се появяват нови програми, които настройват мозъка за позитивно мислене.

Събудете щастието и постигнете душевен мир с помощта на капките Стресовитал!

Фокусирането върху всеки проблем поражда неговата дълготрайна вреда. Затова е необходимо да намерите място (или хоби), където да се разтоварите и от което да черпите енергия. Не е странно, че много поети и художници в това състояние са създали шедьоври, които имат стойност и до днес.

Определете приоритетите си и ги следвайте

Колкото повече време отделяте за неща, които ви пленяват и радват, толкова по-щастлив ще бъде животът ви. Колкото повече се занимавате със задълженията, които ви карат да се чувствате отегчени и отвратени, толкова по-нещастни ще бъдете. Помолете близките си да ви помогнат с домакинските дела по време на вашите проблеми, за да можете бързо да поемете по пътя към възстановяването.

neshtasten.jpg

Определете основните си ценности в живота и помислете за качествата, които ви пречат да ги постигнете. Отказвате се твърде бързо, мислите ви са песимистични, агресивни и нетърпеливи сте, твърде отстъпчиви и зависите прекалено много от общественото мнение? И най-важното - почти не казвате "Не!", никога не отказвате и бързо се съгласявате с околните? Започнете да работите върху себе си и спазвайте стриктно предвидения списък от приоритети и ценности. Нищо не се случва с някой, който не полага усилия. Така или иначе всеки успех се постига с работа и непрекъснати действия, насочени към неговото осъществяване.

Положителен курс

Депресивните мисли, които ви водят до състояние на безнадеждност, са лош навик, който можете да промените. Потърсете вътрешния си критик и го накарайте да изчезне веднъж завинаги. И ако случайно пак чуете гласа му, напомнете си, че не става въпрос за вас, и това са били дела от миналите дни. Сега вие сте различен човек и векторът на вашите мисли е насочен само към положително.

Депресията идва поради вътрешен конфликт с настоящото състояние

Чувствате се зле и не искате да правите нищо, нямате стимул да живеете и да се наслаждавате на онова, което се случва около вас. Постоянната тъга и апатия са ваши спътници. Нямате сила и ви липсва енергия. Всичко това са все очевидни признаци на депресия. Списъкът с усещания не е пълен, защото всеки човек различно преживява и усеща депресивните състояния.

Уникалната билкова комбинация СТРЕСОВИТАЛ се препоръчват от повечето лекари при депресия, паник атаки и безсъние

Човек трябва да прави разлика между временно състояние на тъга, лошо настроение, пълно отчаяние и състояние на безнадеждност. Наличието на последното показва задължителна необходимост от действия и възможно по-скорошна корекция на състоянието. В крайна сметка тъгата и отчаянието стъпка по стъпка и ден след ден тровят човека и го карат да губи интерес към себе си и околните, а понякога и към самия живот.

Видове депресия

Лека депресия - идва постепенно, може да бъде мудна и постоянна. Проявява се под формата на тъга, поради незначителни поводи, преживявания и страдания.

Тежка - леката форма става продължителна и се утежнява, увеличава се в като мащаб и усещания. Унищожава всекидневните радости и обичайния начин на живот, човек не вижда изход и чувства безнадеждност. Самото преживяване на тежката депресия е много, много трудно.

Не чакайте, не бъдете заложници на депресията! Поръчайте капките Стресовитал се освободете от нея!

От какви психични състояние страда нашето общество?

Според статистиката 5-10 процента от хората се обръщат към психиатрите повече или по-малко постоянно. До 30 процента от населението се нуждае от помощ при временни психични разстройства, включително такива значими като депресивни разстройства. И трябва да напомним още веднъж, че в близко бъдеще депресията може да излезе на първо място по отношение на уврежданията, които причинява.

Абсолютният брой случаи на психични разстройства при подрастващите намалява

Но това не е защото подрастващите са станали по-здрави - размерът на самата възрастова група просто намалява. Значи феноменът е временен. Но относителните показатели растат - нарушенията от аутистичния спектър, например, се идентифицират доста активно.

Заради депресията, особено когато е нелекувана, се увеличава броя на пациентите с алкохолизъм.

Капките Алкофитал са най-доброто средство за отказване на алкохола, което може да се използва от алкохолици с различен "стаж".

В същото време има известно увеличение и на наркоманията, като най-често хората използват синтетични наркотици. В напреднала и старческа възраст се наблюдава нарастване на деменцията.

Преди време старческата безпомощност се е възприемала като резултат от естествения ход на времето. Сега, за да могат да се справят с остаряването, повечето хора имат нужда от допълнителна помощ.

Живейте спокойно, ведро и уравновесено! Ползвайте редовно капките Стресовитал и се насладете на доброто настроение, което ще бъде ваш постоянен спътник във всяка възраст!

Остаряването е проблем, който е много актуален за нашето общество. Всъщност, изискванията към индивида станаха по-големи и целта сега е активното дълголетие. Често ние сами провокираме психични разстройства.

Източник: www.helpguide.org

 


Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - за нормално функциониране на нервната система. Благоприятен ефект при стрес и психически натоварвания!

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ