0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво предизвиква депресията при отказ на алкохол?


Какво предизвиква депресията при отказ на алкохол?

Алкохолът обикновено се нарича „антидепресант"

Хората с депресия трябва да се въздържат от употребата на алкохол, ако се чувстват на нула. Но както често ни показва животът и поп културата, много хора се опитват да се справят с болката, липсата на чувства, безпокойството или други симптоми на депресия като пият алкохол. Но, ако този проблем е сравнително ясен и за него се знае доста, медицината все още изучава какво предизвиква депресия след отказа на алкохол.

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА билковите капки АЛКОФИТАЛ, и продължете живота си като човек, който вече не злоупотребява с алкохола

Много често именно това е и "спусъка" на така нареченото "спирално" пиене. Спирална злоупотреба на алкохол е онази злоупотреба, която се случва на приливи и отливи. Човекът се отказва да приема какъвто и да е алкохол, следва период на трезвеност и изведнъж отново зависимият се връща към старите навици.

В мозъка невролозите от Университета в Пенсилвания откриха нервни вериги, които вероятно са отговорни за появата на депресия при хора, които пият от дълго време, и след това се опитват да спрат да пият алкохол, пише ТАСС. Според учените въздействието върху тези вериги ще направи лечението на алкохолизъм по-ефективно. Те проведоха експеримент с гризачи, на половината от които изкуствено е предизвикана алкохолна зависимост.

female alcoholism.jpg

Анализ на мозъка на животното разкри проблемна невронна верига, която поражда депресия на фона на синдрома на отнемане на вредния навик, или спиране на пиенето на алкохол. Вниманието на учените беше привлечено към соматостатиновите неврони, свързани с инхибиторните неврони. Соматостатин, наред с други неща, инхибира секрецията на серотонин. Соматостатиновите неврони преди това са били свързани с развитието на много психични разстройства и стрес. Сега експертите говорят за връзка с алкохолизма.

Наблюденията на поведението и мозъчната функция на мишките с алкохолизъм в стресова среда потвърждават наличието на връзка. Активността на соматостатиновите неврони в префронталната кора и крайната лента е намалена при мишки, на които е давано алкохол. И двете зони са свързани с амигдалата - центърът на емоциите и удоволствието. Прави впечатление, че характерните разстройства на нервите са по-изразени при женските мишки. Те консумирали повече алкохол и претърпяли по-лошо отхвърляне или отнемане от алкохолната зависимост. при тях прехода от прием на алкохол и последвало пиене минавал по-драматично и по-депресивно изразено.


Поръчайте

___________________300dpi.jpeg
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки, за подпомагане на организма в борбата с алкохолната зависимост! 

top.jpegКупете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ