0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво представлява феноменът „винено лице“?


Какво представлява феноменът „винено лице“?

С 5-10 години - горе-долу с толкова така нареченото "винено лице" визуално състарява човек

Говорим за него, когато е налице любов или по-скоро зависимост към алкохола. И не само тези, които пият много и непрекъснато може да пострадат от този "феномен". Застрашени от него са дори онези, които например пият спорадично, например веднъж седмично, в петък, след работа, за да се отпуснат.

"Виненото лице" е част от теорията за стареенето, която е доста популярна днес. Според нея един или друг продукт пряко влияе върху състоянието на кожата. В случая става дума за алкохол.

Капките АЛКОФИТАЛ помагат да се откаже алкохола във всеки един етап от алкохолната зависимост. Поръчайте ТУК и започнете да отказвате алкохола СЕГА

„Женският алкохолизъм е бичът на съвременната епоха. Прекомерната консумация на алкохол се отразява на външния вид и води до психологически проблеми, дори при тези, които пият алкохол в малки количества, но го правят редовно. И при тях я има опасността от появата на „винено лице", казва козметоложката Лилия Дишлева.

Как да го разпознаем?

„Виненото лице", отбелязва Лилия Дишлева, има доста характерни черти. Сред тях са:

• матов цвят на кожата;
• наличието на голям брой малки бръчки;
• разширени пори;
• обриви;
• склонност към образуване на видима съдова мрежа;
• подути клепачи;
• изразени назолабиални гънки;
• бръчки в областта на носа.

„Алкохолизмът също така провокира склонност към оток и хиперемия на кожата - същото не много здравословно зачервяване, което се появява при приема на алкохолни напитки", предупреждава Лилия Дишлева.

Защо се случва?

„Алкохолните напитки инхибират ензимите, чиято работа е насочена към повишаване на имунитета и борба с възпалителните процеси. Виното разгражда колагеновите влакна и еластина, които са от съществено значение за поддържането тонуса и стегнатостта на кожата. Ако една жена често пие алкохол, тогава първото нещо, с което се сблъсква, е плаващ овал и загуба на контури ", казва козметоложката Дишлева.

Специалистката обяснява, че при жените алкохолът провокира синтеза на мъжкия хормон тестостерон в по-големи количества, отколкото е необходимо на организма (при мъжете, напротив, се синтезират женски хормони). Тестостеронът не само допринася за това, че кожата става по-груба, но също така влияе върху производството на себум. Това означава, че има все повече себум, следователно, и възпаление.

Друг характерен признак на „виненото лице" е уморен поглед, намръщено, напрегнато изражение на фона на отпусната брадичка, заради увисналите тъкани. Това се дължи на факта, че алкохолът влияе на изражението на лицето, нарушавайки тонуса на мускулите, които са отговорни за него: отслабва едни и пренапряга други, предупреждава специалистката.

Пиенето на алкохол, дори и в малки количества, води до дехидратация и изсушаване на кожата. Освен това, алкохолните напитки съдържат голямо количество захар, така че те не само са източник на калории и водят до наддаване на тегло, но от своя страна ускоряват увисването (птозата) на тъканите и появата на такова неприятно нещо като бръчките, казва Лилия Дишлева.

„Дори пиенето на вино в малки количества и в редки случаи трябва да бъде придружено от двойно или тройно попълване на водния баланс на тялото. Ако сте изпили чаша вино на някакво събитие, тогава, за да избегнете дехидратация, трябва да изпиете 2-3 чаши вода след това", отбелязва козметоложката.

Теорията за стареенето се основава на толерантността към различните групи храни, докато алкохолът е изключение в това отношение, тъй като не подхожда на нищо, подчертава Лилия Дишлева.

„Пиенето дори в малки количества е стресиращо за организма, затова експертите препоръчват да се въздържате от приема на големи дози алкохол, да го правите в изключителни случаи, за да не е ежедневен навик, да се опитвате да избегнете дехидратацията, доколкото е възможно, да избирате вина с ниско съдържание на захар... Разбира се, в идеалния случай, за да запазите красотата и здравето, е по-добре напълно да се откажете от алкохола, но в съвременния свят трябва да сте реалисти и да положите всички усилия поне да не злоупотребявате с него", съветва специалистката.

Борбата за собствената красота често започва с премахването на лошите навици. Тогава резултатът ще бъде забележим и човек ще бъде по-здрав.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ