0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Неочевидна причина за злоупотреба с алкохол


Неочевидна причина за злоупотреба с алкохол

Употребата на алкохол често се осъжда от другите, желанието за това се нарича глад и се приравнява с тежка зависимост

Въпреки това, понякога има ситуации, когато дори човек, който няма навика да пие алкохол, или е твърд въздържател, може да иска да изпие няколко малки питиета. Лекарите отбелязват, че такова желание може да се появи на фона на липсата на хранителни вещества в организма. Какво представлява тази липса?

Ако изпитвате желание да пиете алкохол, тогава може би проблемът е в липсата на аминокиселината глутамин

Тази аминокиселина намалява желанието за пиене на алкохол, и затова нейния дефицит предизвиква желание за алкохолни напитки. Глутаминът играе важна роля в метаболитните процеси, източник е на азот, а също така участва в синтеза на други аминокиселини.

Тази аминокиселина е много разпространена в организма - тя представлява до 20% от общото количество вещества в тази група. Тялото използва глутамина като градивен елемент на веществата, участващи в поддържането на костите и ставите.

За да попълните запасите от глутамин, трябва да въведете повече месни ястия, мляко и млечни продукти в диетата.

Алкохолът в малки дози вреден или полезен е?

Дълго време се смяташе така - 30-40 мл чист алкохол с дневен прием са полезни. Отчита се и това, че смъртността при тези, които изобщо не пият или пият повече, е била по-висока. Има над 100 проучвания, които показват, че такива дози са особено полезни за сърцето и кръвоносните съдове. Но всичко се променя. Тези проучвания са критикувани, че са направени по ненадежден начин чрез интервюиране на участници, които може да са докладвали неточни данни за приема на алкохол.

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА билковите капсули АЛКОТОКС, и продължете живота си като човек, който вече не злоупотребява с алкохола

Плюс това, наскоро беше публикувано голямо проучване в САЩ, което показва, че честотата на онкологията и смъртността от нея нарастват дори при минимална консумация на алкохол. Тоест алкохолът е опасен във всякакви дози, защото причинява рак. Това се отнася за почти всички тумори на храносмилателния тракт и рак на гърдата. Алкохолът има малък ефект върху други видове рак.

А преди година в Китай беше проведено голямо международно проучване, където освен анкетата провериха и активността на двата основни ензима, участващи в разрушаването на етиловия алкохол (от тях зависи поносимостта към алкохола). Тези данни показаха, че въобще няма безопасни дози алкохол. Въпреки че едно изследване, според съвременните критерии, не е достатъчно, за да се считат резултатите му за окончателни (необходими са повече изследвания).

В същото време не може да се каже, че светът върви към пълен отказ от стимуланти. Напълно здравословният начин на живот е на мода само сред тесен сегмент от населението. И като цяло в обществото алкохолът се заменя с други вещества, които влияят на човешкото поведение. Изглежда, че алкохолът сега се дискредитира в света и се заменя с други психоактивни вещества.


Поръчайте


Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268АЛКОТОКС-250x305_4.png
С 50% ОТСТЪПКА

Нова надежда в борбата с алкохола.   

Поръчай днес 2 опаковки и вземи
безплатно 1 опаковка Стресовитал
Стара цена 248лв
Само днес  
124лв 
с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкотокс и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ