0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Несъществуващите плюсове на консумацията на алкохол


Несъществуващите плюсове на консумацията на алкохол

Повечето от нас подценяват вредата от алкохола и дори се отнасят с топлота към него - казват: "чашка ракия", "водчица" или "биричка"

Най-вероятно това се дължи на факта, че хората разбират вредата от алкохола, но търсят мотиви, за да оправдаят консумацията му. Тоест те се опитват да идентифицират несъществуващи предимства. Лекарите обаче настояват, че по принцип няма консумацията на алкохол в каквито и да е количества няма предимства.

Алкотокс премахва желанието за употреба на алкохол. Редовната употреба на Алкотокс помага на зависимите към алкохола да се откажат от вредния навик

Алкохолът няма затоплящ или лечебен ефект

Да пиеш за профилактика, ако всичко е замръзнало на улицата или за да се предпазиш от вируси и инфекции, е глупост.

Топлината се разпространява през тялото за кратко време. Етанолът разширява кръвоносните съдове и в резултат на този ефект се увеличава преносът на топлина, така че тялото губи топлина. Пиенето в студа е изключително опасно, тъй като усещането за затопляне много бързо се заменя с обща хипотермия, което в някои случаи води до измръзване.

Алкохолът също така не може да предпази от вируси, защото потиска имунната система. Невротоксинът, открит във всеки алкохол, е отрова. Тялото, принудено да се бори с него, вече няма достатъчно сили да се бори с вирусите.

Алкохолът не повдига настроението , ако човекът е в емоционална дупка

Етиловият алкохол може да подобри настроението, но това е за кратко. Само след известно време ще има влошаване, а понякога и депресия. Това се дължи на влиянието му върху производството на невротрансмитери в мозъка: първо се активира системата за награди - ние сме отпуснати и позитивни, след това идва краткотрайното удоволствие, което се заменя с лошо настроение. И това настроение е дори много по-лошо от онова, което сме имали преди.

Ето защо лекарите категорично не насърчават пациентите с депресивни разстройства да консумират алкохолни напитки.

Но дори и при липса на депресия, като се вземе предвид този ефект, алкохолът не е от напитките, които са добри за събирания. Освен това, когато човек е достатъчно пиян, взаимодействието между мозъка и тялото става трудно. Това се проявява, наред с други неща, със забавена реч, нарушена памет и намаляване на способността за ясно мислене. При такива прояви приятелският разговор на живо вече няма да работи.

Алкохолът не облекчава стреса

Следователно не може да бъде „лекарство" за претоварване на работа и житейски проблеми.

Да, алкохолът откъсва връзката от реалността и дава усещане за лекота. Но - временно. Вече описахме механизма на действие на етиловия алкохол върху мозъка. И вече трябва да е ясно, че усещането за лекота бързо ще бъде заменено от обичайното депресивно състояние.

Алкохолът първоначално повишава апетита, което е лошо, а след това, напротив, желанието за хранене започва да изчезва малко по малко. В последните проучвания, при които са използвани мишки учените са открили, че етиловият алкохол влияе на протеина AgRP, което значително повишава апетита. Това допринася за преяждането, което по никакъв начин не подпомага здравето. При хронична злоупотреба този ефект може да бъде обърнат: човек спира да иска да яде.

Проблеми със стомаха

Голямото количество етилов алкохол уврежда тъканите на храносмилателния тракт, което причинява проблеми с храносмилането, усвояването на хранителни вещества и витамини. Прекомерната консумация на алкохол влияе върху активността на храносмилателните ензими и функцията на панкреаса. Поради това може да се развие хроничен панкреатит - сериозно възпалително заболяване на панкреаса, което понякога води до развитие на тумор и дори смърт. Алкохолът причинява и други проблеми на храносмилателната система: метеоризъм, диария или, обратно, запек, болки в корема, язви, хемороиди.

Алкохолът не разширява кръвоносните съдове и не е полезен при сърдечно-съдови заболявания

Има екстремни хора, които се опитват да го използват за намаляване на кръвното налягане и "подобряване" работата на сърцето. Това е абсолютно погрешно схващане, защото всички предполагаеми положителни ефекти от алкохола се компенсират от доказано отрицателното му въздействие. Така че консумацията му в големи количества повишава нивото на определени мазнини (триглицериди) в кръвта и води до повишаване на кръвното налягане и развитие на сърдечна недостатъчност.

А при хората, които са напълно пристрастени към алкохола, рискът от аритмия, инсулт, кардиомиопатия се увеличава. Редовната консумация на алкохол може дори да причини внезапна смърт заради сърдечен арест.


Поръчайте


Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268АЛКОТОКС-250x305_4.png
С 50% ОТСТЪПКА

Нова надежда в борбата с алкохола.   

Поръчай днес 2 опаковки и вземи
безплатно 1 опаковка Стресовитал
Стара цена 248лв
Само днес  
124лв 
с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкотокс и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ