0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво се случва, когато спрете да пиете алкохол?


Какво се случва, когато спрете да пиете алкохол?

Отказът от алкохол може да има редица предимства, дори ако човек не редовно злоупотребява или не е пристрастен към него

Някои ползи, които могат да се получат, когато човек спре да пие алкохол, включват подобрен сън и загуба на тегло.

Решаването на отказ от пиене на алкохол може да доведе до редица предимства. Независимо дали човек е забелязал нездравословен начин на пиене, изцяло зависи от алкохола или просто иска да се откаже от алкохола по здравословни причини, всеки може да изпита положителните промени в ума и тялото, които настъпват, когато алкохола се остави.

За някои хора отказването от алкохол може да е просто или поне няма да предизвика симптоми на отнемане. Въпреки това, за лица, които злоупотребяват или са зависими от алкохола за продължителен период от време, вероятно ще трябва да използват средство като билковите капки Алкофитал, което ще им помогне да се откажат от пиенето и да възвърнат живота си в трезвост.

Ефективно справяне със зависимост към алкохола, гарантирана от капките АЛКОФИТАЛ. Не отлагай, ПОРЪЧАЙ СЕГА!

Въпреки че мисълта за отказване от алкохол може да изглежда плашеща, ползите, които човек може да изпита, и подобряването на цялостното здраве и благосъстояние си заслужават за мнозина.

Защо хората се отказват от алкохола?

При хора, които рядко пият, идеята да се откажат от алкохола може и да не им хрумне. Въпреки това, за такива които редовно консумират и злоупотребяват с алкохол, отказът от употребата на веществото може да бъде краткосрочна или дългосрочна цел. Освен това хората, които се борят с нарушения на употребата на алкохол, също вероятно ще се опитат да се откажат от пиенето, за да възстановят живота си, погубен от пагубната зависимост.

Независимо от причината, поради която някой избира да се откаже от алкохола, ползите могат да бъдат усетени от всеки. Това важи особено за лица, които злоупотребяват или са пристрастени. Не е тайна, че редовната консумация на алкохол може да причини редица здравословни проблеми и други негативни странични ефекти. Прекратяването на пиенето е най-добрият начин да обърнете много от тези странични ефекти и да изживеете здравословен, смислен живот в трезвост.

Ако не сте сигурни дали отказът от пиене е нещо, което трябва да обмисли, задайте си следните въпроси:

- Лъжа или се опитвам да скрия консумацията на алкохол?
- Зависим ли съм от алкохола в социални условия?
- Загубих ли приятели или връзки поради пиенето на много алкохол?
- Имал ли съм проблеми с работата или училище в резултат на пиене?
- Имал ли съм правни проблеми поради честа употреба на алкохол?
- Трудно ли контролирам пиенето си или често пия повече от това, което съм възнамерявал?
- Изпитвам ли симптоми на отнемане, като треперене на ръцете, след пиене?
- Пробвал ли съм и не съм ли се отказал от пиенето в миналото?

Ако сте отговорили с „да" на някой от тези въпроси, отказът от алкохола може да е добро решение. И ако в момента изпитвате алкохолна зависимост, може да се наложи да се откажете от пиенето, за да предотвратите вредни последици. Въпреки това, дори ако гореспоменатите въпроси не се отнасят за вас, отказването от алкохола все пак може да осигури редица предимства, които могат да променят живота ви към по-добро.

Потенциални симптоми на отнемане на алкохол

Въпреки че отказът от пиене със сигурност е нещо добро, някои хора могат да получат симптоми на отнемане на алкохол, когато за първи път спрат. Когато човек внезапно се откаже от алкохола след продължителен период на редовен прием или злоупотреба, тялото може да изпадне в шок. В резултат на това човек може да изпита редица физически и психологически симптоми за отнемане.

Честите симптоми на отнемане на алкохол могат да включват:

  • треперене;
  • безпокойство;
  • главоболие;
  • излишно изпотяване;
  • ускорен сърдечен ритъм;
  • депресия;
  • проблеми със съня;
  • разстроен стомах;
  • раздразнителност;
  • умора.

При лица, които са силно зависими от алкохола, могат да се наблюдават по-екстремни и дори опасни симптоми. Тези симптоми могат да включват делириум тременс, който може да причини припадъци, объркване, халюцинации и дори смърт. Хората, които са физически зависими от алкохола, трябва да посещават медицинска програма за детоксикация, когато се отказват от алкохола, за да предотвратят потенциално животозастрашаващи симптоми.

Симптомите на отнемане обикновено започват в рамките на един ден след отказването от пиенето и могат да продължат до една седмица. Най-тежките симптоми обикновено се наблюдават два до три дни след спиране на алкохола. Въпреки че със сигурност е неудобно, симптомите на отнемане ще отминат и положителните ползи от отказването от алкохола ще започнат да се усещат.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2021