0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Кой е най-малко калоричният алкохол?


Кой е най-малко калоричният алкохол?

Специалисти от руската система за качество говориха за съдържанието на калории в популярните алкохолни напитки

Експертите дадоха съвети на хора, които планират да откажат алкохола, и изброиха полезните и вредни свойства на виното. В същото време те припомниха значението на умерената консумация на алкохолни напитки и вредата, която те могат да причинят на здравето.

Защо може да наддавате на тегло от алкохола?

На първо място, калоричното съдържание на алкохола се дължи на факта, че един грам етанол съдържа 7 kcal. В допълнение към етанола, тези напитки съдържат и други калорични вещества. Според експертите на Роскачество, алкохолът значително забавя процеса на отслабване и поради тази причина не се препоръчва за хора, които спазват диета.

В някои случаи алкохолът също може да допринесе за увеличаване на теглото. Например, дори малка доза алкохол може да причини махмурлук и подуване сутрин, което ще повлияе на показанията на везните.

Кои са най-малко и най-калоричните алкохолни напитки?

Най-малко калоричната бира на 100 г е нискоалкохолна бира, според експерти от Роскачество.

Калорийното ѝ съдържание е около 42 kcal на 100 г. Също така, ако се спазва мярката, сухото вино няма да навреди много на фигурата: съдържа 64 kcal на 100 ml. Сладките ликьори могат да се нарекат лидери по брой калории. Например, 100 g "Baileys" съдържа около 327 kcal.

Колко калории има в популярните алкохолни напитки?

Според Роскачество популярните алкохолни напитки съдържат средно следните калории:

 • сухо вино до 11% алкохол - 64 kcal на 100 ml;
 • полусухо вино до 12% алкохол - 78 kcal на 100 ml;
 • полусладко вино до 12% алкохол - 88 kcal на 100 ml;
 • сладко вино до 12% алкохол - 100 kcal на 100 ml;
 • водка - 235 kcal / 100 ml;
 • ликьор - 327 kcal / 100 ml;
 • коняк - 240 kcal / 100 ml;
 • уиски - 220 kcal / 100 ml;
 • бира - 42-74 kcal / 100 ml (в зависимост от сорта).

Кой алкохол е по -малко вреден за фигурата?

Въпреки факта, че нискоалкохолната бира съдържа най-малко калории, експертите на Роскачество препоръчват да се избере сухо вино. Работата е там, че обикновено човек пие по-малко количество вино.

При избора на доза напитка си струва да се обмисли възможната вреда не само за фигурата, но и за здравето като цяло. Експертите напомнят, че има такова нещо като "стандартна порция алкохол". Това съответства на 10 грама чист етанол. Консумирането на тази сума не е напълно безопасно. Все пак се смята, че една такава порция на ден ще причини минимална вреда на здравето.

Капките АЛКОФИТАЛ помагат при отказване на алкохола, тъй като имат въздействие върху центъра за зависимости в мозъка. ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА!

Приемат се следните стандартни порции алкохолни напитки:

 • 250-330 мл бира (5%);
 • 100-125 мл сухо вино (11-12,5%);
 • 70 мл подсилено вино (18%);
 • 30 мл спиртни напитки (40%).

Жените се съветват да не превишават една стандартна порция, а мъжете - две.

Смята се, че консумацията на една такава доза алкохол на ден причинява минимална вреда на здравето. В същото време не трябва да мислите, че ако алкохолните напитки присъстват в диетата само веднъж седмично, тогава можете да пиете няколко порции наведнъж, предупреждават експертите.

Какво е здравословно и вредно във виното?

Така наречените полифеноли, т.е. антиоксиданти, могат да бъдат изолирани от полезните вещества във виното. Те са в състояние да имат положителен ефект върху състоянието на кръвоносните съдове и чревната микрофлора. Но в същото време експертите отбелязват, че полифенолите са най -полезни за животните, а не за хората.

Витамините от група В и някои минерали могат да бъдат намерени във виното в малки количества. Това са калий, калций, магнезий и фосфор. Но трябва да се има предвид, че можете да получите тези вещества и от други хранителни продукти.

Най -вредният компонент на виното е етанолът. Той е токсичен и може да причини сериозни увреждания на цялото човешко тяло. За да се разгради, е необходим ензимът алкохол дехидрогеназа, произвеждан в организма, но с възрастта етанолът се разгражда все по -малко.

Също така си струва да си припомним, че поради особеностите на метаболизма, жените понасят алкохола по -лошо от мъжете.

Трябва ли да пиете алкохол в жегата?

Консумацията на алкохол в горещо време може да доведе до дехидратация, предупреждават експерти. Това се дължи на факта, че алкохолът е диуретик и насърчава отстраняването на течности от тялото, а при горещо време човек вече се поти и губи повече влага от обикновено.

Пиенето на алкохол на открито не се препоръчва, ако имате здравословни проблеми . Експертите съветват да не утолявате жаждата си с безалкохолни напитки като бира, а с чиста питейна вода.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ