0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Знам си дозата: Как да пием алкохол така че да не се отзовем под масата?


Знам си дозата: Как да пием алкохол така че да не се отзовем под масата?

Празници има много. Много са и поводите, заради които се употребява алкохол. Как да празнуваме така, че да не се отзовем под масата?

Естествено, храната е придружена от алкохол, въпреки че лекарите препоръчват да не се пие изобщо, ако е възможно. Затова си струва да се опитате да намалите рисковете за здравето от поредния повод, заради който трябва да си кажете "Наздраве!".

Въпросът за придобиването на конкретен алкохол за празничната трапеза (Какво ще пием?) изглежда един от първите в подготовката за даден празник. И е трудно да си представим традиционното "Наздраве!" без чаша шампанско, поне. И изглежда, че лошите неща могат да се случат без значение с какъв алкохол е пълна чашата ви. Често обаче се случва, че мярката е няколко пъти по-висока от допустимата, а хората просто се не могат да се спрат. Ако човек изобщо не подкрепя културата на пиене, погрешно е да имаме лека закуска или да се смесваме грешните напитки. Тогава рискът е голям и може да нанесе сериозна вреда на здравето.

Защо всички се напиват по различен начин?

Алкохолът се абсорбира в кръвта достатъчно бързо - лека интоксикация, когато вече всичко се върти малко в главата, става ни топло и се чувстваме добре. Освен това ни е и по-забавно, още в първите 10-15 минути след като се пием алкохол. В същото време много хора често си мислят, че алкохолът започва да се абсорбира от тялото само след като влезе в стомаха, а малко хора знаят, че той влиза в кръвния поток от устната кухина. Ето защо е необходимо да се спазват редица правила, които ще сведат до минимум вредата от алкохолните напитки.

Капките Алкофитал предизвикват непоносимост към алкохола, и по този начин прекратяват злоупотребата с алкохол!

Първо, не задържайте алкохол в устата дълго време. Има много малки кръвоносни съдове, които незабавно пренасят алкохолното съдържание на спиртната напитка директно в мозъка.

Второ, алкохолът започва да се транспортира до всички органи и системи и се натрупва в черния дроб. Степента на интоксикация зависи пряко от количеството ензими, които черният дроб произвежда при употребата на алкохол. Ако те са достатъчни, човек може да се чувства добре и сравнително трезво да разсъждава в продължение на дълго време. При липса на такива ензими, алкохолът няма да бъде прехвърлен по най-добрия начин.

Количеството на тези ензими пряко зависи от редица фактори :

- Регионът на пребиваване: по-южните народи имат повече такива ензими, което означава, че слънцето допринася за по-активното им развитие.

- Пол: Мъжете имат повече от тези ензими.

- Здравословни състояния: при наличие на хронични патологии, толерантността към алкохола намалява.

Правила за пиене на алкохол

За да не страдате от здравни проблеми след вечерта, в която ще трябва да пиете алкохол в малко по-големи количества от обичайното, трябва да запомните няколко прости правила.

Първото е, разбира се, да се пие умерено и периодично. Не е необходимо да се консумира алкохол всеки ден и дори в големи количества. При това положение дори добре подбраната закуска няма да ви спаси.

В деня преди запоя си струва да се вземат витамини от групата В. В края на краищата, те са първите, които се губят, защото силните напитки ги неутрализират. И трябва да се разбере, че е необходимо да се пият витамини от група В, а не комплекси. Един час преди празника се препоръчва да се вземе янтарна киселина, която бързо ще ни отърве от симптомите на махмурлука и ще намали токсичните ефекти на алкохола върху тялото.

По време на парти, консумацията на алкохол е постоянна. Като алтернатива, преди празника можете да изядете няколко варени яйца, оризова каша, подправени с масло, или да изпиете няколко лъжици растително масло - такива мерки намаляват скоростта на усвояване на алкохол в кръвта. Можете да използвате минерална вода, която допълнително ви позволява да възстановите баланса на солта в тялото.

Пиенето на празничната маса трябва да бъде внимателно - скоростта тук е от голямо значение и бързото пиене е в ущърб.

Тост след тост, чаша след чаша - нито един организъм не може да издържи на това темпо. В случай, че общото настроение на масата предполага точно тази честота, трябва да опитате да я пропуснете. Още по-добре, опитайте се през цялото време да пиете само едно-единствено питие и да не позволявате да ви доливат чашата. След всяка чаша или сервиране на вино трябва да се хапва лека закуска. И да го правите здравословно - един сандвич с риба или хайвер би бил чудесно решение.

За да не се чувствате зле, трябва периодично да се движите - излизайте на чист въздух, танцувайте. Такива мерки помагат за ускоряване на метаболизма и не ви позволяват да се напиете.

Не може да се смесват

Много хора често имат съмнения кои напитки как се смесват. И трябва ли изобщо да се смесват. Истината е, че е най-добре да не се смесват алкохолни напитки, както и да се пие алкохол само с вода, а не друг разредител, като кока-кола, например. Основното правило тук е: не се смесват напитки, коренно различни една от друга в производствената технология. Така че, не можете да използвате шампанско в компанията на водка, уиски и ракия. Бирата и нерезервираните вина не влизат в контакт с водка. Ликьори не се приемат с ром и ракия. Неправилно избраните комбинации са изпълнени с риск от силен махмурлук и тежка интоксикация на тялото.

food.jpg

Що се отнася до смесването на спиртни напитки с напитки на пръв поглед безопасни - сода, лимонада и т.н., това е абсолютно невъзможно да се направи, защото на изхода се оказва, че е опасно. Ако се възползвате от шанса и смесите силния алкохол с енергийните напитки, можете да получите сърдечен удар, неизправност на бъбреците и други състояния, които застрашават живота на човека.

Какво да се яде?

Не е толкова неблагоприятно въздействието на алкохола върху здравето, ако се избере правилната закуска или мезе, както се казва в много от случаите. За ракията - шунка, бяло пилешко месо, пушени меса, мазни риби и осолени или мариновани зеленчуци ще бъде отлично решение.

Белите трапезни вина трябва да се консумират със свежи салати, пастети, сирена, скариди и риба. Червените вина се разкриват най-добре в компанията на червено месо. Шампанското "върви" с пуйка, плодове, десерти, сладкиши и сладолед. Но за разлика от общоприетото мнение, шоколадът не бива да се използва, тъй като прекомерната му сладост ще убие вкуса на напитката. Ликьор или бренди се комбинират с черно кафе. За водката, маринованите зеленчуци, пикантното месо и солената риба ще бъдат отличен избор.


Поръчайте

___________________300dpi.jpeg
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки, за подпомагане на организма в борбата с алкохолната зависимост! 

top.jpegКупете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ