0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Имунитетът зависи и от здравето на стомаха

В предписанията на религиите и в битовите традиции на народите няма нищо случайно. През есента имунитетът трябва да се повиши и затова са необходими пости

В християнската религия те започват от средата на ноември и продължават до Коледа. Още отсега постепенно трябва да се подготвите за тях, ако ще ги правите, или да си съставите своя прочистваща програма.

Връзката между храносмилателната система и имунитета е съвсем пряка. В стомаха живеят полезните бактерии, които помагат на организма да се защити от негативните външни фактори. Около 80% от всички т.нар. имунокомпетентни клетки са съсредоточени по неговите стени. Стомашната флора отделя вещества, които разрушават болестотворните микроби. В стомаха се синтезират редица витамини, жизненонеобходими за здравето. Всичко това е особено важно през есента и зимата, когато започват усилено да атакуват различни вируси.

За да се прочиства организмът сам от патогенните микроби, е необходимо периодично да остава на диета

Един ден в седмицата на вода е най-доброто решение, препоръчват специалистите. На следващия ден до обяд можете да пиете само сокове или билков чай, а едва на вечеря да ядете, но без да прекалявате. Главното е тази разтоварваща програма да е винаги в един и същ ден.

За да работи стомахът правилно, е необходимо да следите какво ядете през останалите дни

Намалете месото до два пъти в седмицата. Ако ви е трудно, добавете още два дни на риба. Белтъчната и въглехидратната храна са тежки за стомаха. Не трябва да прекалявате и с мазни, консервирани, мариновани храни.

Нерафинираните и млечнокиселите продукти са много полезни за сложната функция на стомаха. Бобовите храни са богати на растителни влакна, а те имат прочистващо действие.

Всеки ден задължително яжте плодове за добра перисталтика. Най-полезни в този сезон са грозде, ябълки, сушени плодове, от които сините сливи са особено ценни. От зеленчуците най-прочистващи са морковите, цвеклото, краставиците, прясното зеле.

Започвайте деня с чаша топла вода, за да промиете цялата храносмилателна система

Ако имате запек, непременно се справете с проблема.

За отстраняване на шлаките и токсините добре действа една стара рецепта със земна ябълка. В 300г вода се варят на умерен огън 1-2 грудки земната ябълка (топинамбур) и 3 зърна черен пипер около 15 минути. Като отварата поизстине, прецеждате и добавяте сок на половин лимон. Подслаждате по желание с мед. Чая пиете топъл сутрин на гладно, 30 минути преди ядене.


Поръчайте

___________________300dpi.jpeg
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки, за подпомагане на организма в борбата с алкохолната зависимост! 

top.jpegКупете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ