0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво да правим, когато мозъкът ни „забуксува”?

Мозъкът: Как да го накараме да работи?

Мозъкът: Как да го накараме да работи?

Неврофизиолозите са уверени, че не бива да пришпорваме мозъка си, а да му помогнем и да го подхраним по съответен начин. Най-добрият способ за „зареждане” на сивото вещество е пълноценният отдих с леко физическо натоварване. Тоест не да се изтегнем пред телевизора, а да покараме велосипед или да направим няколко упражнения за релаксация. Комплекс от прости дихателни и физически упражнения ще позволи на мозъка да отстрани повредите и да възстанови нормалния работен ритъм за сметка на вътрешните резерви. Добър ефект дават и топлите вани с добавени ароматични масла, соли и настойки от билки.

Не бива да забравяме и изпитаните методи

Да не се опитваме да обхванем необятното, защото, все едно, нищо няма да излезе. Учете се да разпределяте нещата си така, че да не се налага да работите в стресов режим - усилено и извънредно. Не пренебрегвайте нощния отдих: сънят трябва да е с продължителност не по-малко от 7 - 8 часа; само тогава мозъкът ви пълноценно си почива. Айнщайн например е спял по 11 - 12 часа в денонощие, като понякога се е отдавал и на следобедна сиеста.

Помнете, че като източник на енергия, нашият мозък признава само глюкозата и кислорода. Затова за успешна работа са подходящи свежият въздух и отказът от строги диети. Впрочем сивите клетки могат да се окажат на гладна диета и по вина на кръвоносните съдове. Ако нивото на кръвотока в тях намалее - особено често това се наблюдава при атеросклероза, нарушения в микроциркупацията, спазми на съдовете, - постъпващите глюкоза и кислород се оказват недостатъчни. Тук вече няма да минете без лекарска намеса - специалистът ще подбере лекарства, които въздействат именно на мозъчното кръвообращение. И всичко ще бъде наред!


Поръчайте

___________________300dpi.jpeg
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки, за подпомагане на организма в борбата с алкохолната зависимост! 

top.jpegКупете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ