0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Симптоми и лечение на атеросклероза на долните крайници


Симптоми и лечение на атеросклероза на долните крайници

Атеросклерозата на кръвоносните съдове е хронично заболяване на периферните артерии, при което се образува постепенно запушване на съдовете с холестеролни плаки

Преди да се запушат напълно, холестеролните плаки правят т.нар тапи в артериите на долните крайници.
Атеросклерозата на долните крайници причинява трайно увреждане на кръвообращението в съдовете, което при декомпенсиране неизбежно води до тромбоза, гангрена, ампутация и инвалидност, както и до чести смъртни случаи.

Най-сигурният начин да се предпазите от запушване на артериите на долните крайници е билковият продукт Артеровитал. Тази хранителна добавка прочиства холестеролните плаки и способства за нормалното движение на кръвта.

Причини за възникване на атеросклероза на долните крайници

Атеросклерозата е заболяване, при което кръвоносните съдове са уплътнени с холестеролни плаки. Може да има няколко причини за това. Те могат да бъдат класифицирани в три групи:

1. Невъзстановима.

Това са фактори, които не могат да бъдат повлияни по никакъв начин. Те включват:

- Възраст на пациента (през годините съдовете се износват естествено).

- Генетичен фактор - когато заболяването се наследява.

2. Частично възстановима

Те включват заболявания, поради които се е развила атеросклероза. Това могат да бъдат и болести, които я придружават и влошават хода ѝ. Такива са:

- Захарен диабет.

- Затлъстяване.

- Инфекция.

- Хипертония.

- Хиперлипидемия и др.

3. Еднократна.

Този тип причини включват тези фактори, които могат да се елиминират, което ще доведе до изчезването на основното заболяване. Такива са:

- Неправилно хранене.

- Неактивен начин на живот.

- Тютюнопушене.

- Злоупотреба с алкохол.

Заболяването  атеросклероза на долните крайници протича в три етапа:

1. Начален. На този етап съдовете отвътре са покрити с атеросклеротична плака. Това са липопротеини с ниска плътност. Общият холестерол има няколко вида, сред които са HDL (липопротеини с висока плътност) и LDL (липопротеини с ниска плътност). Когато стойностите на първия тип са надценени, което се случва много по-рядко, тогава няма нужда да се притеснявате, защото организмът, напротив, е защитен от развитието на атеросклероза.

Но когато LDL е много по-висок от нормалната стойност, тогава това е началният стадий на атеросклерозата. Важно е това да се открие навреме и да започне лечението с Артеровитал веднага, тъй като на този етап е възможно да се постигне пълно изчезване на заболяването.

heart.jpg

2. Прогресивен. На този етап атеросклеротичните плаки растат, превръщайки се в кръвни съсиреци, поради процеса на калциниране. При определени обстоятелства, например при скок на налягането, кръвните съсиреци или плаки могат да се откъснат и да плават по кръвния поток, докато стигнат до по-малки съдове или да се запушат с атеросклеротични отлагания. В местата на свиване те се забиват и започва постепенна некроза на тъканите. В случай на атеросклероза на съдовете на долните крайници, отслабването на тъканите на крака става около засегнатия съд.

3. Декомпенсиран. Този етап на заболяването е най-пренебрегван, когато пациентът вече не е в състояние да се обслужва сам.

За да не се стигне до третия етап, е необходимо внимателно да се следи развитието на заболяването: да се провеждат редовни прегледи, да се правят тестове и да се изпълняват всички медицински предписания.

Симптоми на атеросклероза на долните крайници

Що се отнася до стадия на заболяването, симптомите могат да бъдат различни. Освен това атеросклерозата на долните крайници е различна при различните пациенти и се усеща по различен начин.

Симптомите стават по-изразени и се появяват във възход, когато:

- Пациентът започва да чувства болка в краката след натоварване (дълго ходене, например), но след почивка, всичко минава.

- Може да има крампи през нощта.

- Краката започват да изтръпват и приемат бледа окраска.

- Кожата на краката става суха и люспеста.

- Пациентът постоянно изпитва усещане за студ в крайниците.

- С развитието на заболяването болките в краката се усилват и се проявяват дори при незначителни усилия.

- Кожата и ноктите стават по-тънки.

- Развиват се трофични язви и области на некроза (потъмняване на стъпалото).
Ако това състояние не се лекува, се развива гангрена, която води до ампутация.

Методи за лечение на атеросклероза на долните крайници

Съвременната медицина предлага няколко метода на лечение, но най-доброто е сложен метод, който използва всички възможни средства. Това е:

1. Диета. При атеросклероза тя трябва да се превърне в начин на живот. Задачата на лекаря е да обясни на пациента, че не е необходимо да се отказва от продуктите за кратко време, а да се променя по принцип хранителното поведение. Започвайки да се храни правилно пациентът удължава и качествено подобрява живота си. Освен това, диетата при атеросклероза може да бъде изградена без да се губи насладата от храната. Например, любителите на по-мазните храни могат да похапват мазна риба вместо мазнини. Любителите на млечни продукти, просто трябва да изберат правилния продукт (с ниско съдържание на мазнини) и т.н.

2. Промяна на начина на живот. Трябва да разнообразите деня си с разходки на чист въздух, упражнения във фитнеса или у дома. За мотивация можете да използвате модерни приспособления, като например крачкомер.

3. Отхвърляне на лошите навици. Тук терапевтът невролог или съдов хирург би било хубаво да свърже пациента с терапевт, който ще помогне на пациента да подреди правилно приоритетите. Важно е да се обясни на болния с атеросклероза какво се случва с кръвоносните съдове при пушене и пиене на алкохол, и че никаква терапия няма да помогне, ако той продължава съзнателно да запушва съдовете.

4. Медикаментозна терапия. Обикновено атеросклерозата се открива на етапа, когато пациентът не може да се справя без лекарства. Важно е да се следват всички предписания на лекаря за получаване на тези средства.

Капките АРТЕРОВИТАЛ са отлично средство за прочистване на артериите от холестеролни плаки. За поръчка НАТИСНИ ТУК!

Най-доброто средство за превенция и лечение на атеросклероза и понижаване на холестерола безспорно са капките Артеровитал.
Те ще ви помогнат при атеросклероза, хипертония и понижаване на холестерола - АРТЕРОВИТАЛ.

АРТЕРОВИТАЛ не само сваля кръвното налягане, но и нормализира холестерола, възстановява функционирането на кръвоносните съдове и по този начин в 98% от случаите помага на пациентите с висок холестерол и хипертония да се отърват от ужасната болест.

Това също е част от цялостната терапия. Някои алтернативни лекарствени средства имат отличен ефект при лечението на атеросклероза. Основното, което трябва да запомните е, че билките и растителните екстракти също са лекарство. Те също помагат, но и могат да навредят, ако човек има индивидуална непоносимост към тях или ги изолзва безразборно.


Поръчайте

_______________________250x305.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за подркрепа дейноста на кръвоносните съдове и кръвообращението 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ