0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Профилактика на атеросклерозата и нейните усложнения с капките Артеровитал


Профилактика на атеросклерозата и нейните усложнения с капките Артеровитал

Атеросклерозата е едно от сериозните и опасни хронични заболявания на съдовете на сърцето и мозъка

Атеросклерозата спомага за образуването на единични или множество огнища на холестеролни отлагания, вид плаки, състоящи се от калций, холестерол и съединителна тъкан във вътрешната обвивка на артериите.

Артерия, в която стената е засегната, става по-малко еластична и в резултат на това e по-плътна.

Постепенно нарастващата съединителна тъкан и калцирането водят до деформация и значително стесняване на разстоянието между стените на артерията, до пълното й запушване, като по този начин причиняват хронична липса на кръвоснабдяване на органа, който се храни през засегнатата артерия.

Възможно е също така остро запушване на артериите от кръвни съсиреци или съдържание от разложеното вещество на засегнатата плака, което причинява усложнения на атеросклерозата, води до смърт на клетките или гангрена в органа, захранван от артерията.

Общото увреждане на всички артерии на тялото е доста рядко. Много често има запушване на кръвоносни съдове на определени органи: мозъка и сърцето, долните крайници или бъбреците.

Прогресията на атеросклерозата се изразява недостатъчния приток на кръв към засегнатия орган. Това води до болезнени усещания, които често имат фатални последствия.

За да не се случи това, ползвайте редовно капките АРТЕРОВИТАЛ. Билковите капки АРТЕРОВИТАЛ предотвратяват натрупването на холестеролни плаки в артериите, спомагат за тяхното разлагане и по този начин чистят кръвоносните съдове.

Благодарение на почистването на артериите с помощта на капките АРТЕРОВИТАЛ ще си спестите не само високо кръвно, но и такива животозастрашаващи заболявания, като инфаркт, инсулт, различни видове тромбози, аневризми и други.

Хипертония, затлъстяване, повишено ниво на стреса, високи нива на холестерола, захарен диабет, нездравословен начин на живот, неадекватна физическа активност, тютюнопушене и др. водят до атеросклероза.

Средната възраст, при която атеросклерозата засяга най-често човешкото тяло, е от 40 до 45 години.

Капките Артеровитал са най-доброто естествено средство за прочистване на артериите от натрупаните холестеролни плаки. Поръчайте ТУК

Мъжете са склонни към атеросклероза 3, а понякога и 4 пъти по-често от жените. Това се дължи на факта, че предотвратяването на атеросклерозата при по-силния пол често не се приема сериозно.

По-специално, мъжете продължават да пушат и пият алкохол, въпреки заплахата от болестта.

Симптоми на атеросклероза

Както всяко заболяване, атеросклерозата има своите основни признаци, по които болестта може да бъде разпозната. Симптомите на атеросклерозата могат да бъдат най-различни. Всичко зависи от степента и местоположението на увредената тъкан на съда.

Засегнатите съдове на мозъка водят до недостатъчно кръвоснабдяване и, като следствие, до влошаване на функциите му. Първият симптом в този случай е увреждане на паметта за скорошни събития.

Диагнозата на атеросклерозата с това развитие на събитията показва необратими промени.

Освен това се наблюдава емоционална нестабилност и постепенно намаляване на интелигентността. Много често пациентите се оплакват от усещане за пулсация и "шум" в главата.

Всички други симптоми на атеросклероза зависят повече от това коя от мозъчните области е засегната.

Атеросклерозата, която засяга съдовете на мозъка, много често се превръща в основна причина за исхемичен инсулт.

Усложнения при атеросклерозата

Натрупването на плака в аортата се проявява чрез постепенно нарастваща артериална хипертония, шумове се появяват в сърцето, коремната аорта също страда. Усложнение в този случай е недостатъчното кръвоснабдяване на мозъка и в резултат на това виене на свят, припадък и инсулти.

brain.jpg

Аневризъм (патологично разширяване на кръвоносния съд) на коремната аорта е животозастрашаващо състояние. Заболяването се проявява в атака на болка в гърдите или коремната кухина. Появяват се всички симптоми на остра загуба на кръв. Най-честото и животозастрашаващо усложнение на атеросклерозата на аортата е разширяване на аортата. Характеризира се с внезапно разкъсване с кървене в гръдната кухина, което води до смърт. Разширяването на гръдната аорта се проявява с дрезгавост на гласа, груби систолни шумове, усещане за бучка в гърлото.

Липсата или малкият брой симптоми прави аневризмата на коремната аорта най-опасна за живота на пациента

Натрупването на плака в артериите, които засягат кръвоносните съдове червата, се проявяват чрез следните симптоми:

С пристъпи на колики и болка в корема (коремна жаба), често подуване на корема и повръщане, които най-често се появяват след хранене.

Увреденото състояние на артериите и кръвоносните съдове на долните крайници се характеризират със следните симптоми: студени крака, болка в прасците, които се появяват при ходене, обезцветяване на кожата на краката и деформация на ноктите, отслабване на пулсацията на артериите и развитие на суха гангрена.

Атеросклерозата на бъбречната артерия се проявява чрез хронична недостатъчност на кръвообращението (исхемия) на бъбрека, "набръчкан" бъбрек и хронична бъбречна недостатъчност. Тромбозата на бъбречната артерия се проявява с остра бъбречна болка, болка при опипване и при потупване в областта на кръста или отстрани на получената тромбоза.

Независимо от местоположението на артериите, които са образували плаки се разграничават два вида усложнения - хронични и остри. Хроничните усложнения включват хронична съдова недостатъчност, която е придружена от недостатъчното снабдяване с кислород на клетките, намаляване или увеличаване размера на засегнатия орган.

Острите усложнения най-често се причиняват от появата на кръвни съсиреци, запушване и спазми на кръвоносните съдове. В такива случаи е необходимо спешно лечение на атеросклерозата и нейните усложнения.

Острото запушване на артерия, придружено от остър недостиг на кислород, води до развитие на сърдечни пристъпи.

Задължителни практики и начин за предпазване от атеросклероза

Според специалистите, най-доброто средство са билковите капки АРТЕРОВИТАЛ. Техният уникален билков състав се явява мощен съюзник в почистването на артериите от натрупаните плаки. Натрупването на плаки в артериите допринася за високо кръвно налягане, лесна умора и други хронични неразположения. Затова вашите кръвоносни съдове се нуждаят от капките АРТЕРОВИТАЛ.

Физическа активност

Това е необходим компонент на антисклеротичната профилактика. Редовно изпълнимо, без фанатизъм, спортуването помага да се справите със следните фактори, усложняващи живота:

  • Затлъстяването се предотвратвратява;
  • Спира прогресията на диабета;
  • Помага да се справите с нервните претоварвания;
  • Помага при хипертония.

Всички тези заболявания често съпътстват атеросклерозата и са фактори, които провокират това заболяване.

Внимание: не е нужно да се измъчвате на бягащата пътека или да "дърпате ютията" във фитнес залата до изтощение. За ефективна профилактика на атеросклерозата е достатъчно да отделяте половин час или час за леки спортни тренировки ежедневно. Между другото, тези тренировки може да бъдат заменени от редовна, интензивна разходка.

Посещение на басейна или плуване в открита вода през лятото също е добре дошло. Освен това можете да се занимавате с лек джогинг, йога, фитнес и други полезни дейности, подобрявайки фигурата и здравето си.

Такива приятни, необременителни дейности като танци, ходене в гората за гъби или туризъм на къси разстояния също могат да допринесат за предотвратяване на атеросклерозата. Умерената физическа активност помага за подобряване на кръвообращението, премахва застоя на кръвта в долните вени, а също така спомага за премахването на холестеролни плаки от съдовете.

Вторична профилактика

Всички описани по-горе мерки са свързани с така наречената първична профилактика. Това е, когато болестта все още не е дошла, но има вероятност да се появи. Но когато атеросклерозата вече е идентифицирана, нейната профилактика и лечение се наричат вторични мерки. Нека да поговорим накратко и за тях.

Ако сте били диагностицирани с образуване на склеротична плака, трябва да започнете да обръщате внимание на понижаването на кръвното си налягане. Допустимият лимит е 140/80: всичко по-високо от това трябва да бъде лекувано.

Започнете терапия с капките АРТЕРОВИТАЛ. Само след три месеца редовен прием на билковите капки не само ще изчистите кръвоносните съдове, артериите и вените от натрупаните плаки, но и ще подобрите здравето си на много нива.

Редовната употреба на АРТЕРОВИТАЛ ще ви направи по-работоспособни, ще подобри умствената ви дейност, и по този начин ще допринесете за един по-дълъг и спокоен живот.

Горещо препоръчваме да спрете да пушите. Тази зависимост е вредна за всички органи и системи. Вредата, която цигарите нанасят, не преминава лесно. Най-добре е да се откажете от пушенето радикално. В този случай след известно време белите дробове и кръвоносни съдове ще бъдат напълно изчистени от канцерогени и смоли, което значително ще подобри здравните показатели.

Предотвратяване

За да не прогресира атеросклерозата и за да се предотвратят нейните усложнения, следвайте препоръките:

  • провеждайте редовен мониторинг на холестерола и кръвната захар (поне веднъж годишно);
  • откажете се от цигарите, алкохола, наркотиците;
  • физическа активност е необходима;
  • елиминирайте стресовите ситуации;
  • редовно измервайте кръвното налягане;
  • спазвайте диета, която ограничава животинските мазнини.

Не забравяйте - най-добрият, достъпен и ефективен начин да предотвратите животозастрашаващите прояви на атеросклерозата е като ползвате редовно капките АРТЕРОВИТАЛ.


Поръчайте

_______________________250x305.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за подркрепа дейноста на кръвоносните съдове и кръвообращението 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ