0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да разпознаем „тихия” инфаркт


Как да разпознаем „тихия” инфаркт

Сърдечно-съдовите заболявания са водещата причина за смърт на планетата . Затова не игнорирайте никакви прояви на сърдечни проблеми

Но може да се случи така нареченият „безшумен" сърдечен удар , когато симптомите не са ясно изразени и човекът може дори да не разбере, че е преживял остър инфаркт

Как хората, далеч от медицината, представят симптоми на инфаркт?

Повечето от нас ще споменат ​​силна болка в гръдната кост, рязък спад на кръвното налягане, задух. Правилно е. Други признаци, по които се разпознава сърдечен удар, включват силна болка в ръката/шията, човек е замаян, много се поти. Ако са налице два или повече от тези симптоми, важно е да се потърси помощта на медицински специалист възможно най-скоро.

Невидим инфаркт

Но се случва така, че острата атака възниква без очевидни кардиологични симптоми. И дори самия човек често не осъзнава, че е претърпял инфаркт.

Тихият сърдечен удар се случва често

Невидимият инфаркт е много често срещано явление. Това се случва много по-често, отколкото дори лекарите могат да предположат. Почти 50% от случаите на инфаркт - това е такъв неусетно преминаващ инфаркт, който в по-голяма степен засяга по-силния пол.

Симптоми на „безшумен" инфаркт

Симптоматологията на латентния сърдечен удар се изразява толкова слабо, че може напълно да се сбърка с проявата на различно, не толкова сериозно състояние. Лекарите свидетелстват, че някои хора, преживели подобен сърдечен удар, продължават да се чувстват съвсем нормално и дори не знаят какво са преживели.

АРТЕРОВИТАЛ е билково средство, което се препоръчва като превенция и съпътстващо лечение на всички усложенния, които атеросклерозата предизвиква, включително и инфакт


Типични симптоми на остър инфаркт са остра болка в гърдите, ръката, шията, внезапна атака на задух. И ако няма такива признаци, никой не може да си помисли, че при него е настъпил инфаркт.

Експертите предупреждават как е възможно да се открие незабележимия инфаркт. Пристъпът може да се прояви като лека болка в гърлото или в областта на гърдите. Може да прилича на киселини.

Освен това не са изключени:

- ниско налягане в средата на гръдната кост;
- болка в лявата и дясната ръка, гърба, стомаха;
- гадене;
- виене на свят;
- обилно изпотяване.

Последиците от „безмълвния" инфаркт

В някои случаи подобен „безшумен" инфаркт почти няма ефект върху общото благосъстояние на пациента, а това е още по-опасно и има тъжни дългосрочни последици.

Факт е, че инфарктът нанася сериозен удар върху функциите на сърцето, допринася за появата на белези на сърдечния мускул. Пациент, който е получил подобен „безшумен" пристъп, и е останал недиагностициран, увеличава вероятността от втори инфаркт. А той от своя страна може да бъде много по-сериозен по отношение на последствията за здравето.

Погрижете се за себе си и внимавайте за състоянието на сърцето. Ако забележите дори леки признаци или промени в благосъстоянието си, най-добре е да потърсите помощ от специалисти възможно най-скоро. Това ще ви помогне да избегнете усложнения в бъдеще .


Поръчайте

_______________________250x305.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за подркрепа дейноста на кръвоносните съдове и кръвообращението 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ