0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Затлъстяването е много по-опасно за момичетата, отколкото за момчетата


Затлъстяването е много по-опасно за момичетата, отколкото за момчетата

Проведе се проучване на 92 юноши на възраст 11-18 години, проведено в Бразилия от Университета в Сао Пауло

То установи, че момичетата са по-склонни от момчетата да развият метаболитни промени, свързани със затлъстяването

Това са високо кръвно налягане, високи нива на холестерол и анормални нива на липиди в кръвта (дислипидемия).

Както бе отбелязано от News-medical.net , учените измерват кръвното налягане на доброволците и събират кръвни проби, за да измерват концентрацията на общия холестерол, липопротеините с висока плътност (HDL), липопротеините с ниска плътност (LDL), липопротеините с много ниска плътност (VLDL) и триглицеридите (TG).

АРТЕРОВИТАЛ е билков продукт, който ефикасно предпазва от натрупване на холестеролни плаки. ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА!

Изследователите също така търсят признаци на нездравословно хранително поведение (преяждане, зависимост от храни с високо съдържание на захар и мазнини), използвайки специални въпросници.

Те записват нивата на невропептиди, свързани с неврохуморални промени и откриват значителни промени при индивиди със затлъстяване.

Невропептидите се отделят в отговор на периферни сигнали (хормони) за регулиране на апетита и енергийния баланс. Известно е също, че лептинът и инсулинът взаимодействат с невропептидите NPY, MCH и α-MSH, като не само регулират апетита, но и активират симпатиковата нервна система, което може да допринесе за повишаване на кръвното налягане при наличие на затлъстяване.

В доклада се казва: „Открихме, че момичетата са много по -склонни да получат промени, характерни за затлъстяването, като високо кръвно налягане и дислипидемия. „ Добрият холестерол " е по-нисък от този на момичетата с нормално тегло. Липидният профил на момчетата със затлъстяване е не се различава значително от това на момчетата с нормално тегло."

Британски експерти съветват да не се отслабва бързо

Националната здравна служба на Великобритания е определила граница, според която е възможно да се свалят 0,5-1 килограма за седмица без вреда за здравето, съобщава РИА Новости. За да се постигнат тези резултати, експертите съветват да се намали приема на калории и да се увеличи физическата активност.

Що се отнася до драматична загуба на тегло, има голяма вероятност теглото да се върне доста бързо в дългосрочен план. Драматичната загуба на тегло не е устойчива и е изпълнена със сериозни здравословни проблеми. Съществува и теория, че опитите за отслабване се правят най -добре преди 60 години. „Важно е да се подходи към старостта с нормален стомах, в противен случай тялото ще се нуждае от повече храна, отколкото са нормалните му нужди", казва геронтологът Юрий Конев.

Нещо повече, според проучване на Бостънския университет затлъстяването влияе върху риска от преждевременна смърт. Оказа се, че наднорменото тегло, последвало човек в продължение на 24 години, определено намалява продължителността на живота. При нормално тегло рискът от преждевременна смърт беше намален. Според учените е необходимо да се борим със затлъстяването от детството.

Ако човек се бори да отслабне, той вероятно има проблеми с мозъка. Установено е, че смъртта на определена група неврони, отговорни за усещането за ситост, може да доведе до преяждане и да попречи на всички опити за отслабване.


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ