0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Устна хигиена и диабет

Диабетиците освен проблемите с кръвната захар, нерядно си имат проблеми и с някои органи и техните увреждания от първоначалното им заболяване.
усмивкаОсвен всичко друго, хората с диабет са изложени и на повишен риск от проблеми с устната кухина. Това е така, защото заболяването пречи на организма самостоятелно да унищожи вредните бактерии в устата. Освен това самите високи нива на захарта в кръвта подпомага размножаването на още болестотворни бактерии. А оттам страдат венците и зъбите. Ето и няколко начина, по които да разберем дали имаме проблеми с венците, ако страдаме от диабет, или не:
- Венците се зачервяват, може да болят, кървят, подуват се и самият венец се отдръпва от зъба: - Имате клатещи се зъби;
- Дъхът постоянно е лош.
Освен това плаката започва да се формира по зъбите и то най-вече след хранене, когато зъбите въпреки всички предупреждения не се мият. Натрупвайки се по зъбите, плаката освобождава киселини, които са главните виновници за лошото състояние на зъбите. Ако зъбната плака не се лекува, то тя може да доведе до зъбен камък, натрупващ се под венците и не може да бъде премахнат с четката.  А колкото повече плаката стои на зъбите, толкова повече вреди може да нанесе. Виновна за това е бактерията, която се намира в нея и която може да доведе до сериозни заболявания на венците. Високите нива на кръвна захар често влошават състоянието на венците.
Поддържането на добра устна хигиена при диабет, а и не само, включва миене на зъбите два пъти в седмицата, използване на конец за зъби и прекратяване на всички вредни навици, като тютюнопушене и др.


Поръчайте

kapki_alkotox_500__500.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Алкотокс Оригиналподтискат функционалното влечение към алкохола и прочистват шлаките от организма
 
Купете 2 опаковки капки Алкотокс с 50% ОТСТЪПКА на промоционална цена от 130 лв  
Вземете своя подарък 1 опаковка ХЕПАВИТАЛ с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Можете да закупите Alkotox ORIGINAL  и от нашите аптеки в цялата страна.
 
За още промоции се обадете по телефона

ПОРЪЧАЙТЕ