0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Черният дроб – вашият най-добър семеен лекар


Черният дроб – вашият най-добър семеен лекар

Как и защо трябва да се грижим за черния дроб?

Черният дроб е най-големият орган на коремната кухина. Ако сте човек на средна възраст, тогава теглото на черния дроб достига 1200-1500 грама, или около 3 процента от телесното тегло. С възрастта масата на черния дроб започва постепенно да намалява, а при възрастните хора често е само 800-1000 грама.

Въпреки това, с правилния начин на живот, черният дроб лесно се справя с многобройните функции, които изпълнява и човек без заболяване може да доживее до една преклонна възраст. И в случай на остра нужда от лекарства, постепенното намаляване на размера на черния дроб с възрастта изисква същото намаляване на дозата на хапчетата. Тоест, лекарствата трябва да се приемат като доза не по-малко от половината, нещо като детска доза.

Като поддържате вашия черен дроб в добро състояние, лесно можете да избегнете посещението при доктор. Правилното храносмилане на храната, попаднала в стомашно-чревния тракт, зависи от черния дроб. Следователно, черният дроб може спокойно да се нарече главен гастроентеролог на вашето тяло. Черният дроб също така почиства тялото от алергени и елиминира алергиите, с изключение на генетично определените.

Черният дроб може спокойно да се нарече и диетолог на ваши организъм, защото поддържането на необходимото ниво на много микроелементи и витамини в кръвта зависи от неговата работа.

Черният дроб е основният зъболекар на вашето тяло, защото е единственият "проводник" на калций и витамин D в организма е жлъчката, която черния дроб произвежда.

Черният дроб е и вашия очен лекар. Само жлъчката носи в себе си витамин А. Именно този витамин осигурява възстановяването на основния зрителен пигмент на очното дъно. В бъдеще витамин А гарантира запазването прозрачността на лещата и предотвратява развитието на катаракта и постепенното намаляване на зрението в по-късна зряла възраст.

Черният дроб е основният ортопед и травматолог на тялото ви, защото не само доставя калций за растежа и развитието на костите, но също така осигурява правилното хранене на хрущялите, растежа на костите по дължина. Това ви позволява да правите движения в ставите, предотвратява появата на артроза на ставите и особено така опасното срастване на ставите.

Капките Хепавитал осигуряват ефективна грижа за черния дроб - от прочистване до помощ при различни заболявания. Поръчайте сега! Започнете грижата за вашия черен дроб с Хепавитал още днес!

Черният дроб е вашия главен секс терапевт, защото само жлъчката носи витамин Е в организма, който е отговорен за нормалната дейност на репродуктивната система. Ако искате да имате висок сексуален потенциал - погрижете се за черния дроб.

Черният дроб е и кардиолог на вашето тяло. Той регулира нивото на основните антиоксиданти (витамини А, Е) в кръвта, предотвратявайки слепването на червените кръвни клетки и агрегацията на тромбоцитите, т.е. вашия черен дроб ви позволява да поддържате нормален вискозитет на кръвта, предотвратявайки образуването на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове, намалявайки натоварването на сърцето, което осигурява кръвообращението. Същите антиоксиданти предпазват кръвоносните съдове от увреждане, предотвратявайки както появата на разширени вени в по-млада възраст, така и атеросклероза на кръвоносните съдове в по-напреднала биологична възраст. Искате да имате здраво сърце и кръвоносни съдове и да намалите риска от внезапна смърт - грижете се както за кръвоносните съдове, така и за здравето на черния дроб.

Най-добрата грижа за вашето тяло са капките ХЕПАВИТАЛ, които изпълняват ефективна грижа за черния дроб, предпазвайки го и участвайки в лечението на различни чернодробни заболявания - от омазняване на черния дроб до цироза. Освен за здравето на черния дроб, ХЕПАВИТАЛ прочиства жлъчния мехур и дебелото черво.

Черният дроб е основният онколог на тялото ви, защото асимилираните в него витамини А и Е, както и много микроелементи с антиоксидантна активност (селен, цинк и др.) осигуряват неспецифична профилактика на рака - намаляват вероятността от развитие на различните видове онкологични заболявания.

Черният дроб е основният невропатолог на вашето тяло. Правилното хранене на нервната тъкан, изразходваща до 20% от цялата кръв, осигурява адекватна мозъчна дейност, която ви позволява лесно да контролирате ситуацията и да управлявате емоциите, а не емоциите да контролират вас.

fatty-liver.jpg

Черният дроб е и ендокринолог на вашия организъм. Нито един хормон, произведен от ендокринните жлези, не може да се синтезира без участието на черния дроб.

"SOS" СИГНАЛИ, ЧЕ НЕЩО С ВАШИЯ ЧЕРЕН ДРОБ НЕ Е НАРЕД

Честите признаци на нарушение и патология на черния дроб и жлъчния мехур в човешкото тяло са кисело-горчивия вкус в устата; сухота в устата или гърлото (въпреки че този симптом може да бъде забелязан при с други нарушения в тялото); гадене; пожълтяване на склерата на очите и кожата на тялото; треперещи крайници, сърцебиене.

Както вече разбрахте, черният дроб е отговорен за състоянието на сухожилията и мембраните на мускулите, следователно, когато функцията му намалява, те също губят своята еластичност и отслабват.

Също така, при нарушение в работата на черния дроб, се наблюдава безсъние, много сънища за една нощ, освен това, често съновиденията са и смущаващи. Тъй като пикът на активност на този орган настъпва в 1,00-3,00 през нощта, по време на патологичните процеси в него човек често се събужда именно в тези часове.

Продължавайки списъка с признаци и симптоми, които показват патология на черния дроб и жлъчния мехур, една от често срещаните причини за главоболие и виене на свят е именно спазъм или възпаление в жлъчния мехур, както и задръствания в черния дроб.

Спестете си усложненията от чернодробните заболявания, като започнете прочистване на черния дроб, жлъчката и дебелото черво с капките ХЕПАВИТАЛ. Само след три месеца редовен прием на ХЕПАВИТАЛ ще бъдете не само по-здрави, но и в отлична физическа форма - по-слаби, по-жизнени и енергични.

Смята се, че състоянието на черния дроб на човек може да се открие като се вгледаме ноктите му. Те са огледало на черния дроб. По-специално, бледият и сивкаво-жълт цвят на ноктите показва, че нещо не е наред с този орган.

Освен това, ако белият полумесец върху нокътя на показалеца е значително намален или дори отсъства, тогава трябва да обърнете внимание на състоянието на черния си дроб, както и на червата и панкреаса.

Дългите линии и жлебовете на ноктите не само показват лошо усвояване на храната, проблеми с храносмилането, дефицит на витамини от група В, по-специално В12, и нарушена абсорбция на желязо, но също са и признак за намалена функция на черния дроб и нарушен протеинов метаболизъм.

Ако обаче ноктите са огледало на черния дроб, тогава очите са неговият прозорец. И при нарушение на работата му, съответно, има зрително увреждане, особено вечер, по време на здрач. Също така, при чернодробна патология може да се наблюдава зачервяване или пожълтяване на склерата и заболявания на очната ябълка.

Освен това, има и така нареченият симптом на чернодробната длан - това е симетрично зачервяване на дланите и ходилата - което също показва проблеми с черния дроб.

Жълтите плаки, под формата на малки възелчета, които се появяват на клепачите, лактите, ръцете, краката, задните части, коленете и подмишниците са предупреждение, че черния дроб не работи добре. Появата им се дължи на нарушение в изтичането на жлъчката и повишено съдържание на мазнини в кръвта.

Източник: kp.ru

 


Поръчайте

___________________250x305.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за поддържане нормалното състояние на черния дроб и жлъчката, и усвояване на мазнините.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ