0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Позитивното отношение към живота пази от депресия


Позитивното отношение към живота пази от депресия

Човекът, зареден със здравословна доза оптимизъм, е по-успешен от песимиста

Ако искате да научите детето си на позитивно отношение към живота, има две условия.

Първото е да прилагате принципите нат.нар. позитивното възпитание. Този подход към децата се основава се на взаимно уважение, изслушване, насърчване на доброто поведение.

Второто условие е родителите също да имат позитивна настройка. А това е състояние на ума, което може да се развива. Така че се захванете най-напред със себе си, щом искате детето ви да бъде оптимист.

Няма да възпитате оптимизъм у него, ако разглеждате проблемите като постоянно явление и ги преувеличавате. С поведението си във всяка ситуация, включително и към това, което се случва на сина или на дъщеря ви, вие го учите на отношение.

Капките СТРЕСОВИТАЛ са билков продукт, който помага по-лесно да се справите с депресията, премахват безсънието, безпокойството и нервното напрежение

При провал на изпит може да драматизирате. Тогава детето също започва да си мисли, че никога няма да издържи нито един изпит и в главата му се раждат негативни сценарии за собственото му бъдеще. Ако обаче реагирате с обоснован оптимизъм, ще научите сина или дъщеря си да разсъждава така: "Не издържах изпита, защото не се подготвих добре. Следващия път ще отделя повече време за подготовка и ще успея."

Обоснованият оптимизъм обаче не е проста работа -означава да се обмислят добре ситуациите, да се анализират допуснати грешки, да се поема отговорност за тях и да вземат решения как да не се повтарят. На всичко това също е ваша родителска отговорност да научите детето.

Много по-лесно ще ви е, ако то ви се доверява

Когато обсъждате всичко случващо се, можете да го съветвате как да постъпва в различни ситуации. Така детето придобива самоувереност, а тя е извор на оптимизъм.

Поощрявайте сина или дъщеря си да не задържа в себе си негативни емоции. Тогава винаги се старайте да го успокоявате. При малкото дете дори прости изрази като "Не се тревожи, всичко ще бъде наред", могат да повдигнат настроението.

С по-голямото дете споделяйте истории за вашите трудности и как сте ги преодолели. Постарайте се да му обясните, че никой не е постоянно безгрижен и щастлив. Проблеми има в живота на всекиго. Ако гледа на тях с песимизъм и не вярва, че може да се справи, наистина няма да се справи. Ако си каже, че може, и се захване за работа, ще успее.


Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ