0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да спрете да се притеснявате за собствената си възраст


Как да спрете да се притеснявате за собствената си възраст

Някои започват да се страхуват от старостта на 20, други - на 30 или 50

Няма значение на каква възраст ви се е случило. От статията ще научите какво да правите и как да намалите степента на тревожност, заради датата на раждане или заради собствените ви фобии и страхове.

# 1. Не се опитвайте да запазите младостта на всяка цена

Когато говорим за страха от възрастта, основното нещо, което трябва да знае всяка жена, е идеята, че няма нужда да се опитвате да оставате в миналото. Първо, не е възможно. На второ място, въпреки факта, че годините ни отнемат здравето, красотата, близките, лишават ни от някакви възможности и т.н., в абсолютно всеки период, в който живеем, има тръпка. Бъдете тук и сега, използвайте времето, дадено ви с пълна сила. Разберете, че миналото и бъдещето не съществуват, има само настояще.

Капките СТРЕСОВИТАЛ са билков продукт, който помага по-лесно да се справите с депресията, премахват безсънието, безпокойството и нервното напрежение

Можете да умрете на всяка възраст. Странно е, че страхът от старостта и смъртта започва да обхваща мнозинството на 40-50 години, въпреки че нямаме представа колко дълго ще живеем. Просто психиката е така подредена, че почти всички млади хора си мислят, че имат много време пред себе си. А възрастните, напротив, смятат, че много има назад и малко напред. Ако можеха да се абстрахират от тези нагласи, те нямаше да третират възрастта като неизбежна трагедия. Но това, разбира се, изисква вътрешна зрялост.

# 2. Не разчитайте на хирург, млад любовник и деца

Няма нищо лошо в това хората да сменят обувки или чанти всеки сезон, да правят нещо с кожата си, за да е по-добре опъната и така нататък. В никакъв случай не бива всички да бягат при пластичен хирург, особено при такъв, който обещава да ви направи същото „като на 20". По-добре е да избягвате такива "професионалисти". Но трябва да се грижите за себе си, това е факт. Друг факт е, че дори добрия ботокс няма да ви направи наистина по-млади. Просто ще изглеждате по-добре. И това са две различни неща. Затова не мислете, че хирургът някак магически ще ви освободи от страха от старостта. Това е малко вероятно.

Същото важи и за младите любовници. За известно време подобна романтика, разбира се, може да замъгли мозъка ви и да създаде усещането, че сте победили възрастта. Но това е измама. В ситуация, в която жената се страхува от старостта, зрелият любовник е по-вероятно да помогне, защото, за да се чувствате като дете (по-младо), трябва да намерите възрастен мъж, който, относително казано, ще подхожда като баща. Ще бъде честен, първо, по отношение на себе си.

Има още един момент, който си струва да се обсъди в контекста на „безсмисленото хапче за старост": в днешно време много известни хора стават родители на 50 години. Появата на бебе, от една страна, е ефективно средство, защото с него преживявате всички етапи на развитие, връщане към собственото си детство и към всички предишни преживявания с децата си, които са били преди. Но отново, това е просто опит да задържите миналата си възраст, докато би било хубаво да сте в настоящия момент и да получите радостта, присъща на третата част от живота: от осъзнаването на вашия опит, мъдрост, въплъщение на вашите знания в реалност.

# 3. Погрижете се за заобикалящата ви среда

Когато казваме „грижете се за обкръжението си", нямаме предвид, че трябва да облечете по-къса пола, да отидеш в клуб или на някакво парти, на което има основно младежи над 18 години. Колкото и да искате да забравите датата на раждане, все пак трябва да сте наясно, че в наше време младото поколение се развива скокообразно. Никога не е имало такава празнина между родителите и децата, както сега! Различен жаргон, различни интереси, различно отношение към живота и т.н.

Не е важна възрастта на вашата среда, а за какво говорите с тези хора, доколко те ви вдъхновяват, подкрепят ви и ви се радват.

# 4. Осигурете си комфортен живот в пенсия

Някои жени започват сериозно да се страхуват от старостта на 20 или 30 години. В такава ситуация един инструмент помага много: започнете да спестявате пари или дори по-добре някъде да ги инвестирате, за да си осигурите достоен живот по време пенсия в бъдеще. Разбира се, всеки трябва да мисли по тази тема, защото често страхът от старост се дължи на страха от загуба на работа, оставане без пари и безпомощност. Ако имате впечатляваща финансова „възглавница за безопасност", ваши собствени спестявания, ще бъде много по-лесно да оцелеете по време на златните години от живота си.

# 5. Възприемайте рекламите и социалните медии по подходящ начин

В нашата култура, както никоя друга, темата за стандартизацията е твърде развита. Много жени (за щастие, не всички!) живеят с идеята, че гърдите трябва да са големи, носът да е малък, краката да са дълги, талията да е тънка, бедрата да са като на Ким Кардашиян .и т.н. Ако разгледате публикациите на пластичните хирурзи в Instagram, ще видите, че от от снимките ви гледат почти едни и съши жени, макар да не с сестри. Изглеждат така, че все едно всички те са „произведени" в един завод, на една и съща машина. Стереотипите, наложени от рекламата и социалните мрежи, ви пречат да остарявате красиво, да бъдете себе си, предизвиквайки паника сред жените, които се притесняват, че не отговарят на всички тези стандарти. Вашата задача не е да се захласвате и да прилагате подобни трикове. Това не означава, че трябва спешно да се оттеглите от всички социални мрежи, просто адекватно възприемайте това, което виждате там. Не е тайна, че сега всички редактират своите снимки, използвайки филтри. Човекът в реалния живот обикновено е много различен от онова, което показва в Instagram. Затова, остарявайте красиво и естествено.

# 6. Формирайте личното си отношение към възрастта

Когато човек дойде при психолог с някаква травма, за да се излекува, той трябва да говори. Съвет към тези, които се страхуват от старостта: четете класика, гледайте снимки, слушайте музика и т.н. Това ще ви помогне да разберете как хората са се справяли с подобен въпрос в различно време. Помислете например за „Портретът на Дориан Грей". Човечеството винаги се е страхувало от смъртта и старостта, проблемът не е възникнал днес, това е вечен философски въпрос. Намерете свой собствен вид и говорете по темата, която ви интересува повече. Ще видите, че постепенно ще се уталожи в главата ви и личните ви отношения най-накрая ще се развият с възрастта.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Юни 2021