0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какви алкохолни напитки провокират агресия?


Какви алкохолни напитки провокират агресия?

Не е задължително зависимите от алкохола хора да са непременно агресивни

По-скоро е важно от колко време са зависими и какво количество алкохол изпиват.

Изследователи от Центъра за обществено здраве в Уелс и Института по психиатрия, психология и неврология към Кралския колеж в Лондон са изследвали емоциите, свързани с консумацията на алкохолни напитки. Те направиха проучване, по време на което установиха, че различните видове алкохол могат да доведат до различни емоционални състояния. Анкетирани са 29 836 респонденти от 11 страни на възраст от 18 до 34 години.

Оказало се, че 29,8% от участниците в експеримента изпитват агресия след пиене на силни алкохолни напитки, докато само 7,1% от анкетираните изпитват подобно чувство след пиене на червено вино. Като цяло проявата на агресия в нетрезво състояние се наблюдава най-често при хора, зависими от алкохола.

Kои алкохолни напитки могат да провокират агресия и в кой случай това се случва най-често

Силният алкохол наистина най-често провокира агресия. Много зависи от количеството изпит алкохол, така че голямо количество лек алкохол след известно време води до същите последствия като пиенето на силни напитки. В същото време на практика често се оказва, че в какво настроение човек е започнал да пие алкохол, той ще продължи да бъде в такова състояние. Ако е започнал да пие и е бил ядосан, агресивен, раздразнителен, не трябва да очаквате от него да стане весел и мил. По правило алкохолът освобождава всички патологични черти на характера.

Защо някои хора пият повече алкохол, а други по-малко?

Изследователи от Университета на Вашингтон са идентифицирали механизъм, който кара някои хора да пият повече алкохол от други. Регулатор на количеството консумиран алкохол, според Дейвид Роси, са рецепторите "GABA A", разположени в клетките на малкия мозък.

Под въздействието на алкохола активността на тези рецептори се увеличава и те започват да потискат сигналите на нервната система, което води до нарушена координация на действията и неясна реч. Естеството на действието на алкохола върху "GABA A" обаче е специфично за всеки организъм. Така че тези, чиито рецептори са особено чувствителни към алкохола, те нямат склонност да се напиват. В противен случай човек трудно се спира, което може да доведе до алкохолизъм.

За да не се случи така, че да станете зависими от алкохола, вземете капсулите Алкотокс - гарантирано добър съюзник в борбата слошите навици

Какви експерименти са проведени?

В хода на експеримента една група гризачи не можеше да издържи движението на въртящ се цилиндър след една или две порции алкохол, докато някои не паднаха дори след шест или седем. Животните имат различна чувствителност към GABA A, същото се случва и при хората.

Това е напълно подобно на човешката ситуация. Ако сте чувствителни към възпрепятстващите ефекти на алкохола, сте склонни да не пиете много. Ако тези усещания ги няма, пиете повече.

Какво може да се открие?

Според учените откритието ще помогне за създаването на нова терапия, с която ще бъде възможно да се разберат по-добре причините за алкохолизма при хората.


Поръчайте


Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268АЛКОТОКС-250x305_4.png
С 50% ОТСТЪПКА

top.jpegПодпомагат организма в борбата алкохолната зависимост и регенерират черния дроб!   


Поръчай днес 2 опаковки и вземи
безплатно 1 опаковка Стресовитал
Стара цена 248лв
Само днес  
124лв 
с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкотокс и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ