0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Алкохолът съкращава живота


Алкохолът съкращава живота

Нова година предстои, а в магазините вече има оживление около рафтовете, отрупани с алкохол

Народът се запасява с алкохолни напитки както за новогодишната нощ, така и за следващите празници. Наистина ли е необходимо да има толкова много алкохол на семейната трапеза?

Когато децата видят, че всяко празнично хранене в семейството е придружено от вдигане на чаши и бутилки, те започват да възприемат алкохола като задължителен атрибут на празника. И нямат търпение да станат възрастни, за да пият и напитки, които не са разрешени за малките. И ако юношеството е трудно мнозина решават да не чакат и започват да използват алкохол в компанията на своите връстници. В същото време алкохолът има по-силен ефект върху крехкото тяло на тийнейджър, отколкото върху организма на възрастен, и зависимостта може да се формира по-бързо.

Алкотокс премахва желанието за употреба на алкохол. Редовната употреба на Алкотокс помага на зависимите към алкохола да се откажат от вредния навик

Според Световната здравна организация 3 милиона души по света умират от прекомерна консумация на алкохол всяка година и 12% от смъртните случаи при мъжете на възраст от 15 до 49 години са свързани с това.

Няма безопасна доза

Всеизвестното твърдение, че алкохолът в малки дози е полезен за здравето, е абсолютна измислица.

"Културно" пиещият човек унищожава здравето си по същия начин, както и онзи, който пие "нецивилизовано", само че това става малко по-бавно. Фразата "да пиеш малко за здраве" е абсурдна, тъй като дори умерената консумация на алкохол може да навреди на тялото и да вкара човек в порочен кръг.

Какво е алкохол? C₂H₅OH е етилов алкохол, разтворител, токсично вещество, следователно не може да има безопасно количество токсичен разтворител по дефиниция.

Как се познава алкохолика

Всички знаем, че хората, които пият, имат съществени промени във външния вид. Само като се вгледаме в лицето, можем да разберем: този човек злоупотребява редовно с алкохол.

Консумацията на алкохол неизбежно е свързана с дехидратация. И най-вече това се забелязва като се разгледа кожата на алкохолика: тя губи своята еластичност, става суха, покрива се с бръчки. Освен това може да се появи подпухналост и зачервяване, а бялото на очите да се покрие със съдова мрежа. Подпухнало лице с червен нос и бузи, както и подути очи е класическия портрет на алкохолик.

Болести на алкохолика

Има 200 заболявания и дисфункции на органите и тъканите на човешкото тяло, причинени от влиянието на етанола.

Алкохолът влияе негативно върху стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдовата система, провокирайки риска от развитие на кардиомиопатия - до 75%, както и инсулт и спиране на сърцето. Той е способен на много други неща.

СПРАВКА

Най-високата смъртност от алкохол се наблюдава в трудоспособна възраст. И в 14% от случаите хора на възраст 20-39 години стават жертви на алкохолните напитки. Приносът на консумацията на алкохол към смъртността на хората в България е 75%. В допълнение към заболяванията, свързани със зависимостта, причини за смъртта са още катастрофи, сбивания и пътни произшествия, извършени от пияни шофьори.

Етанолът провокира развитието на възпалителни процеси в черния дроб

Това е така, тъй като именно този орган предпазва човек от вредното въздействие на алкохолните напитки. Черният дроб помага за разграждането и елиминирането на алкохола и други токсични вещества от тялото. Но продължителната злоупотреба с алкохол нарушава този процес и увеличава риска от развитие на хронично чернодробно възпаление.

Билковите капки Хепавитал помагат при лечението на стеатоза и детоксикират черния дроб и жлъчния мехур

Резултатът е цироза - разрушаването на орган и заместването му със съединителна тъкан. Черният дроб вече не може да изпълнява необходимите функции, поради което в тялото се натрупват токсични вещества. Това може да доведе до смърт.

Освен това алкохолът става причина за развитието на рак

Известно е, че консумацията на етилов алкохол води до необратими увреждания на ДНК-то, а това е един от основните фактори за развитието на рак. Хората, които злоупотребяват с алкохол, са изложени на риск от рак на хранопровода, дебелото черво, черния дроб, както и на устната кухина, ларинкса и гърдата.

Като цяло, каквото и да се каже, ясно е едно - няма безопасна доза алкохол и не може да бъде. Нула алкохол е най-добрата степен за по-дълъг живот.

 


Поръчайте


Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268АЛКОТОКС-250x305_4.png
С 50% ОТСТЪПКА

Нова надежда в борбата с алкохола. 

Купете 2 опаковки Алкотокс сега      
Стара цена 248лв   
купете днес с 50% отстъпка
 
124лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкотокс и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ