0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Инсултът вече е сериозна заплаха и за младите хора


Инсултът вече е сериозна заплаха и за младите хора

Инсултът е патологията, която плаши абсолютно всички

Като правило инсултът се развива съвсем неочаквано и последиците са изключително непредсказуеми. Съдовите увреждания водят до парализа, увреждане, проблеми с паметта и смърт. В същото време мнозина са сигурни, че подобно нещастие все още ги заобикаля поради младата им възраст. За мнозина инсултът е заболяване на възрастните хора. Наистина ли рискът от инсулт при младите хора е сериозен?

Честотата на първичните инсулти наистина расте - от 2008 до 2016 г. се е увеличила с почти 25%. Това се дължи главно на застаряващото население и увеличаването на разпространението на рисковите фактори. Днес рисковите фактори като тютюнопушене, физическо бездействие, артериална хипертония, наднормено тегло и липиден метаболизъм са все по-чести сред градското население, което неизменно причинява увеличаване на честотата на инсулт и други сърдечно-съдови заболявания.

Но не трябва да се отпускате - както показва практиката, инсултът е забележимо по-млад

Капките Артеровитал са отлична превенция против натрупване на холестеролни плаки, както и ефективно почистват вече образувани плаки от стените на артериите

За съжаление в момента инсултите засягат не само възрастните, но и младите хора. Според статистиката от 10 до 15% от инсултите се случват при хора на възраст от 18 до 50 години. Изследователите отдават този факт на факта, че през последните години разпространението на рисковите фактори за инсулт сред младото население се е увеличило. Те включват едни и същи потенциални рискови фактори измежду общите, т.е. лоши навици, наднормено тегло, скокове на налягане, захарен диабет и проблеми с липидния метаболизъм. Ако не предприемете действия, в близко бъдеще инсултът може да се превърне в типично заболяване на младите и трудоспособни хора.

Счита ли се, че основната причина за инсултите са слабите кръвоносни съдове?

Слабите кръвоносни съдове не са медицински термин, въпреки че съвсем точно отразяват същността на проблема. В крайна сметка, състоянието на съдовата стена определя до голяма степен дали човек получава инсулт или не, а установяването на нарушения в съдовете е един от основните начини за предотвратяване на съдова катастрофа.

"Слабостта" на кръвоносните съдове може да се прояви с повишена склонност към образуване на кръвоизливи, натъртвания (понякога дори без провокиращ фактор - шок, силна компресия и др.) Или, обратно, симптоми на недостатъчно кръвоснабдяване - замаяност, замаяност, преходни исхемични атаки (които могат да бъдат причинени от стесняване на съда от атеросклеротична плака или дисфункция на ендотела (вътрешната обвивка на съда).

Също така трябва да се знае, че повечето заболявания на съдовата система са зависими от възрастта. Колкото по-възрастен е човек, толкова по-износени са неговите съдове, като правило, и толкова по-висок е рискът от развитие на инсулт, инфаркт на миокарда и други състояния, които водят до увреждане.

Най-ефективният и ефективен метод за оценка на състоянието на кръвоносните съдове се счита за дуплексно сканиране

Това е ултразвук, който позволява не само да се оцени степента на промените в съдовата стена (включително стесняване - артериална стеноза), но и да се анализира структурата на атеросклеротична плака.

Инсултът става все по-млад. Как лекарите обясняват това?

В 40% от случаите причината за инсулт остава неясна, особено когато става въпрос за така наречения "млад инсулт". Известно е обаче, че в зряла възраст атеросклерозата обикновено е причина за исхемичен инсулт, а при младите хора инсултът често се появява поради различни форми на повишено съсирване на кръвта. Това провокира тромбоза и запушване на кръвоносните съдове в мозъка. Учени от цял ​​свят изучават нарушенията на коагулацията.

Трябва да се има предвид, че напоследък се появиха голям брой нови рискови фактори, които преди това просто не бяха известни.


Поръчайте

_______________________fon1__1_.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за прочистване на артериите - против атеросклероза, инсулт и инфаркт 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ