0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Защо мозъкът се нуждае от вода и защо е по-активен през нощта?


Защо мозъкът се нуждае от вода и защо е по-активен през нощта?

Човешкият мозък е един от основните органи, защото дори биологичната смърт се регистрира точно когато той умре

Предлагаме ви списък с интересни факти за мозъка, които почти никой не знае.

Факт 1. Мозъкът работи със скорост на автомобил

Мозъкът изпраща нервни импулси към цялото тяло: това ни позволява да се движим, да извършваме определени действия, да чувстваме. Малцина обаче осъзнават, че тези импулси се предават буквално с максимална скорост - от 280 до 400 км/ч. Това е сравнимо със скоростта, която набира най-бързата кола в света. И това е разбираемо, тъй като човек трябва незабавно да реагира на някои събития и действия. Ако импулсите се предават бавно, той няма да може да улови всичко навреме.

Факт 2. Няколко енциклопедии се „съхраняват" в главата

Според учените, една мозъчна клетка съхранява 5 пъти повече информация от 32-томната Британска енциклопедия. Трябва да се има предвид, че всичките 32 тома тежат около 60 кг. Изследователите все още се опитват да определят какъв е потенциалът за съхраняване на информация в мозъка, ако например изчисленията се извършват по аналогия с компютър. В резултат на това досега те постигнаха съгласие за цифра от около 1000 терабайта. Ако си представим, че цялото количество данни за 900-годишната история на Великобритания се съхранява в 70 терабайта, можете да разберете на какво е способен човешкият мозък!

stres-umora.jpg

Факт 3. 80 процента от състава на мозъка е вода

Теглото на мозъка в проценти е само 2% от общото телесно тегло. В същото време той използва около 1/5 от целия кислород, постъпващ в тялото, за да поддържа живота си. А това означава, че главата в буквалния смисъл на думата трябва редовно да се "проветрява" - тоест по-често да се разхожда на чист въздух. И същият този факт показва, че мозъкът е изключително податлив на различни наранявания, свързани с кислородния глад (хипоксия).

Чистите артерии, нормалната гъстота на кръвта, нормалната работа на сърцето и мозъка - всичко това ще е следствие от редовната употреба на билковите капки АРТЕРОВИТАЛ.

В същото време самият мозък е 80% ... съставен от вода. Затова той редовно се нуждае от презареждане, което означава, че трябва да се пие по-често вода, за да го наситим навреме с необходимата влага.

Често умствената работа се определя като причина за умора. Всъщност, някои изчисления и други образователни дейности не могат да причинят умора. Лекарите определиха, че количеството „токсини от умора" директно зависи от емоционалното състояние на човека.

Факт 4. През нощта мислите са по-активни, отколкото през деня

Смята се, че средният брой мисли, които "се втурват" в главата на човек, е от 50 000 до 70 000 на ден. И този факт често се споменава в книгите за суперсилите на мозъка.

Освен това, този орган никога не спи: през нощта, когато човек е „изключен", мозъкът е още по-активен, отколкото през деня.

Често мнозина се интересуват от въпроса за съня и сънищата. Лекарите са определили, че броят на сънищата, които можете да "гледате" през нощта, е пряко свързан с нивото на интелигентност. Съответно, колкото по-висок е коефициентът на интелигентност, толкова по-ярки и интересни ще бъдат съновиденията. Вярно е, че ако не ги помните сутрин, не трябва да се притеснявате. В края на краищата повечето сънища траят 2-3 секунди и изобщо не се помнят.

Факт 5. Мозъкът не чувства болка

Както показаха различни изследвания, мозъкът не чувства болка. Това се дължи на факта, че самият той не съдържа никакви рецептори за болка. Освен това е заобиколен от голям брой тъкани, нерви и кръвоносни съдове, които, напротив, са изключително чувствителни. И дори понякога по време на операция на мозъка човек може да остане буден - анестезията се използва само при отваряне на черепа.

Редовният прием на билковите капки АРТЕРОВИТАЛ ще спомогне за разреждането на кръвта. Това ще облекчи работата на сърцето и ще направи възможно по-лесното изчистване на артериите от холестеролните плаки

Факт 6. Хемисферите извършват нелогични действия

Дясното полукълбо на мозъка изпълнява противоположни функции - контролира лявата страна на тялото и отговаря за разбирането на визуалните образи. В същото време дясната страна на мозъка не участва в изграждането на някакви логически връзки. Тя е отговорна за синхронното възприемане и идентифициране на отношенията между обекти.

Факт 7. Мъжкият мозък е различен от женския мозък

Размерът и масата на мозъка нямат тясна връзка с интелекта и умствените способности на човек. Така например, след отваряне на тялото на Айнщайн се оказа, че мозъкът му тежи дори малко по-малко от статистическия - около 1200 грама.

Мъжкият мозък е с 10% по-голям от женския, но женският има повече нервни клетки и различни "съединители", поради което работи по-бързо и по-ефективно. Жените обработват информация с дясното „емоционално" полукълбо, мъжете обработват чутото и видяното с лявото, което е и "по-логично".

Човешкият мозък е един от най-важните органи в човешкото тяло

Помага ни да мислим, да разсъждаваме, да помним и да научаваме нови неща. Всъщност мозъкът ни и неговото превъзходно функциониране се разграничават от животни и други творения на Всемогъщия.

Билковите капки АРТЕРОВИТАЛ не само предпазват от атеросклероза, хипертония, вегетативно-съдова дистония, тромбофлебит, инсулт, стенокардия и инфаркт.

Ето още 10 интересни факта за човешкия мозък:

  • Човешкият мозък тежи 3 килограма.
  • Той съдържа 60% мазнини и е един от най-тлъстите органи в човешкото тяло.
  • Човешкият мозък има капацитета да генерира приблизително 23 вата мощност, когато е буден.
  • От общата кръв и кислород, които се произвеждат в нашето тяло, мозъкът получава 20%.
  • Когато кръвоснабдяването на мозъка спре, едва след 8-10 секунди мозъкът започва да губи съзнание.
  • Мозъкът е способен да оцелее 5 до 6 минути, ако не получава кислород, след което умира.
  • Кръвоносните съдове, които присъстват в мозъка, са с дължина почти 100 000 мили.
  • В мозъка има 100 милиарда неврони.
  • В ранна бременност невроните се развиват с тревожна скорост от 250 000 в минута.
  • Като остаряваме, не сме в състояние да си спомним за нови неща. Според изследователите в САЩ това е така, защото мозъкът не е в състояние да филтрира и премахва стари спомени, които му пречат да абсорбира нови идеи.

Източник: www.sciencefirst.com


Поръчайте

_______________________250x305.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за подркрепа дейноста на кръвоносните съдове и кръвообращението 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ