0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Кои са симптомите на диабета?

В ранния етап на заболяването симптоматиката при двата вида диабет е сходна. Повтарят се еднотипни състояния, които се дължат на високите стойности на кръвната захар. Ето за какво става дума:
* Чувствате постоянна жажда. Това е така, защото високата концентрация на кръвната захар изтегля водата от клетките – така организмът се опитва да възстанови глюкозния баланс в кръвта, да я “разреди”. Сухите клетки алармират командните центрове в мозъка и този сигнал се разчита като жажда. Вие поемате много течности, но жаждата не се утолява – при липса или недостиг на инсулин захарният дисбаланс се възпроизвежда.
* Уринирате по-често и повече. И бъбреците реагират на извънредната ситуация: те са програмирани да отделят кръвна захар с урината, ако глокозните показатели надхвърлят нормалното. Заедно със захарите се отделя и по-голямо от обичайното количество телесна течност.
* Отслабвате, без да знаете причината – храните се както досега, дори имате по-добър апетит, но  килограмите ви се редуцират. Не е трудно да се обясни: клетките ви са недохранени, защото не могат да усвоят глюкозата поради липса или дефицит на инсулин. Освен гладни, клетките са и жадни – изхвърляте твърде много телесна течност и това е свързано с опита на тялото да се спаси от високите захарни нива.
* Непрекъснато сте гладни – изтощените клетки търсят липсващите им калории от нови и нови енергийни източници.
Симптоми на диабет Симптоми на диабет

* Нямате сили за нищо, уморявате се лесно. И как иначе – след като не усвояват глюкоза, клетките ви губят най-важния си енергиен източник. За да компенсират това, те започват да преработват мазнини и белтъчини – но там процесите са по-бавни и самият процес на трансформацията поглъща по-голяма част от енергията.
* И най-малките драскотини могат да се превърнат в незарастващи рани. Промененият състав на кръвта потиска функциите на белите кръвни клетки и те не могат да освободят “терена” от мъртви и инфектирани фрагменти. Освен това периферните кръвоносни съдове губят пропускливостта и еластичността си и не могат да насищат пълноценно с кислород повърхностните зони на тялото. По същата причина организмът става податлив на инфекции от всякакъв характер.
* Зрението се влошава. Замъгленото виждане не е сред задължителните признаци на диабета, но при висока кръвна захар глюкозата започва да се трансформира в очната леща в сорбитол. Това създава условия за задържане на вода и за “пулсиране”, свиване и разпускане на лещата, което пречи на нормалното фокусиране и възприеманият образ се размазва.
* Психическа и емоционална нестабилност. Не е задължително този симптом да се прояви, но много често високата стойност на кръвната захар прави хората раздразнителни и избухливи. Те се ориентират зле в дадена ситуация, не вземат адекватни решения, съобразяват бавно. Поведението е сходно с това при мозъчен инсулт.
Специалистите са категорични, че всички тези основни симптоми могат и да не се проявяват едновременно. Някои от тях пък сигнализират и за други заболявания. И все пак – ако от изброените знаци успеете да разчетете едновременно поне три, проверете заедно с терапевта си дали всичко с кръвната ви захар е наред!

Поръчайте

kapki_alkotox_500__500.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Алкотокс Оригиналподтискат функционалното влечение към алкохола и прочистват шлаките от организма
 
Купете 2 опаковки капки Алкотокс с 50% ОТСТЪПКА на промоционална цена от 130 лв  
Вземете своя подарък 1 опаковка ХЕПАВИТАЛ с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Можете да закупите Alkotox ORIGINAL  и от нашите аптеки в цялата страна.
 
За още промоции се обадете по телефона

ПОРЪЧАЙТЕ