0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Всеки ли има нужда от рамо, на което да се опре?

В сложни житейски ситуации, когато ни се струва, че земята се изплъзва изпод краката ни и нямаме сили, нито желание, търсим помощ и подкрепа от околните


С подкрепата на приятел трудното минава по-бъро С подкрепата на приятел трудното минава по-бъро

Някои от нас са готови да излеят проблема си пред всеки, който се съгласи да ги слуша -било то съседката от входа или случаен спътник. Други разкриват душата си само пред близки хора - роднини или приятели, по-рядко колеги. Трети предпочитат професионалистите - психолози, екстрасенси, астролози, гадателки... Кой от тези хора е прав? И струва ли си въобще да изплакваме проблемите си на чуждо рамо?.
Прави са всички. Защото главното в критична ситуация е да не се затваряме в себе си, да не се потапяме в депресията, от която трудно може да измъкне човека дори професионалист. Трябва да говорим, да излеем душата си. И за целта е подходящ всеки човек - и бившата съученичка, с която случайно се срещате в магазина, и дипломираният психолог.
Но ето че сте споделили мъката си и ви е станало малко по-леко. Дори сте възвърнали способността си да мислите и една сутрин сте разбрали, че не знаете как да живеете нататък, как да постъпите, как да излезете от сложната ситуация, в която сте попаднали. На този етап само „рамо, на което да поплачете" не е достатъчно. И вие започвате да си търсите „учител", „помощник", „гуру" - с една дума, човек, който по-добре от вас знае как да се справите с проблема, без да се изгубите.
Но тук възниква въпросът: а струва ли си въобще да се обръщате към някого за помощ? Та нали никой по-добре от вас не познава особеностите на вашия характер и същността на ситуацията, в която сте попаднали. Може би всеки от нас трябва да решава своите проблеми самостоятелно?
Не, не и още веднъж - не! Първо, хората, които могат да се справят с проблема си сами, и то така, че той да не наложи отпечатък върху психиката им и целия им бъдещ живот, са единици. Второ, „учителят" или помощникът" (ако разбира се, сте открили действително мъдър човек) знае за вас и за бедата ви десет пъти повече от вас самите. И трето, тук сработват две важни правила: „една глава е добре, а две -още по-добре" и „отстрани се вижда по-ясно". Към кого обаче да се обърнем за помощ - към психолог, астролог, гадателка или просто към мъдър приятел? Тук всичко зависи от личността на човека, нуждаещ се от помощ, и от неговия проблем.

Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - за нормално функциониране на нервната система. Благоприятен ефект при стрес и психически натоварвания!

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ