0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Професионално прегряване: най-краткия път към хронични заболявания на сърцето и мозъка


Професионално прегряване: най-краткия път към хронични заболявания на сърцето и мозъка

Светът постепенно се възражда след месеци на карантина. Пандемията отмина, но преумората от работата остана

Често обаче се оказва, че работата, която обичате, вече не е радост и мотивацията е на нула. Според проучвания повече от 50% от хората трудно влизат в обичайния работен ритъм. Професионалното прегряване се превърна в истински проблем през 21 век. Самоизолацията и свързаните с нея промени в реалностите, а след това връщане към обикновения живот, само изостриха ситуацията.

През 2019 г. Световната здравна организация (СЗО) включи синдрома на професионалното прегряване в Международната класификация на болестите. Това заболяване, според тълкуването на СЗО, възниква в резултат на хроничен стрес на работното място. Всеки е изпитвал симптомите му поне веднъж - нервно и физическо изтощение, намалена работоспособност, чувство за цинизъм и негативизъм по отношение на собствената професия. Оттук и апатията, нежеланието да се направи нещо, отвращението към общуването.

Капките СТРЕСОВИТАЛ подобряват съня, справят се с нервното напрежение и безпокойство. ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА!

За сериозните фирми професионалното прегряване на служителите е истинска финансова загуба. Производителността на труда спада, ефективността и маржовете на печалба намаляват. Във Великобритания, например, според анализатори, бизнесът е загубил 100 милиарда паунда през последните 5 години заради отпуск по болест, който служителите са взели поради психично заболяване.

Корпорацията Google бе сериозно загрижена за състоянието на своите служители и им даде допълнителен почивен ден, който беше "прикрепен" към националния празник - Деня на труда

Като цяло, дори и заради най -важната работа, не трябва да стигате до крайности. Излизането от емоционалната дупка не е лесно - по -добре е да се опитате да не стигате до ръба.

Защо възниква проблемът професионално прегряване и как да го решим?

Експертите смятат, че прегарянето се насърчава от:

1. Ниско самочувствие.

2. Липса на адекватно и заслужено възнаграждение за свършената работа.

3. Незаслужена критика и натиск от страна на ръководството.

Ето стъпките, които трябва да предприемете в този случай:

- Ограничете и съгласувайте с ръководството обхвата на вашите отговорности и се договорете, че доработването е допустимо в изключителни случаи и за допълнителни пари.

- Определете приоритетите си и се научете да планирате времето си.

- Не се опитвайте да отговаряте непрекъснато на ничии очаквания и желания.

- Никога не жертвайте съня и прекарването на време на чист въздух: това са необходимите условия за поддържане на здравето - както физическо, така и психическо.

- Опитайте се да работите в друга област, която не е свързана с вашата професионална дейност: работата не трябва да заема цялото пространство на живота ви.

- Създайте план за удоволствие: помислете къде бихте искали да отидете на почивка, какво ще правите следващия уикенд и каква изненада ще поднесете на близките си. Създайте си правило за препрочитане и допълване на този списък в разгара на работния ден.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ