0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво да направите, ако не можете да си представите уикенда без алкохол


Какво да направите, ако не можете да си представите уикенда без алкохол

Някой чака края на работната седмица, за да се наспи добре, да се отпусне и да си прекара добре

Други чакат уикенда заради силното питие, без значение, със или без приятели. Когато всеки уикенд се превръща в поредица от алкохолни напитки, това е лош знак и не бива да се пренебрегва. Ето няколко препоръки как да се отървете от навика да се отпускате с алкохол.

1. Изберете правилната компания

Избираме за приятели онези, с които е интересно да прекарваме време, които са подобни на нас по вкусове и предпочитания. Когато принципите, поведението и мирогледът на човек се променят, и социалният кръг обикновено се променя. След като решите да следвате здравословен начин на живот, да не пиете алкохол, част от заобикалящата ви среда ще започне да се съпротивлява на това, но ще има и такива, които ще ви подкрепят и помагат. Струва си да разчитате на тях.

2. Отпуснете се на подходящи за това места

Ако решите да се отпуснете в нощен клуб, бар и подобни места за забавление, тогава с голяма степен на вероятност ще започнете да се чувствате неудобно сред пияни хора и в крайна сметка ще рискувате да бъдете сред тях. Всъщност, днес има много места, където звучи приятна музика, приятелски настроен персонал и цари спокойна атмосфера. Затова намерете такова, за да не се провокирате за пореден път.

3. Разберете защо ви се пие алкохол

Често човек консумира алкохол поради ефекта му върху нервната система. Алкохолът потиска страха, освобождава, подобрява настроението. Точно това привлича и впоследствие причинява пристрастяване. Справете се със страховете си съзнателно. Излез да танцуваш трезвен, дори ако движенията ви изглеждат лишени от умения. Общувайте, направете първата стъпка. Повярвайте, всеки човек се чувства несъвършен по някакъв начин и се страхува от нещо.

Не забравяйте, че единствено билковите капки АЛКОФИТАЛ предотвратяват злоупотребата с алкохол, и по този начин допринасят за живот без алкохол и вредните последствия от него

Ако пиете, за да се развеселите, потърсете причината за обезсърчението и я изкоренете. Ако не се получи самостоятелно, свържете се със специалист.

4. Занимавайте се със спорт

Изобщо не е необходимо да ходите на фитнес и да се блъскате на уредите до изтощение, няма нужда от това. Комбинирайте работата с удоволствието. Отидете с приятелите си на батут, почувствайте се като дете, играйте, скачайте. Организирайте разходка с колело до интересни места с пикник. Бадминтон, бягане, тенис - всеки спорт ще ви даде усещане за свобода, ще ви помогне да се отървете от негативните емоции.

Ако спортът абсолютно не е привлекателен за вас, танцувайте у дома под звуците на любимата си музика.

5. Разходете се на чист въздух

Ходенето помага да се отклони вниманието от негативните мисли, подобрява настроението, елиминира умората поради отделянето на адреналин, който отделя ендорфини. При ходенето пеша тялото използва почти всички мускули, подобрява се кръвообращението и функционалността на мозъка. Навикът за ходене или редовният джогинг помага да се откажете от алкохола, лекува тялото като цяло.

6. Организирайте културни програми

Ако свикнете да получавате само един вид удоволствие (релаксация с помощта на алкохол), тогава постепенно забравяте какво друго ви интересува. Отидете на театър. Посетете концерти на любимите си групи.

Обичате ли изкуството? Отидете на изложба, музей, слушайте лекции на любима тема, намерете познати, които споделят вашите интереси, или просто прочетете интересна книга.

7. Научете нови неща

Обърнете внимание на познаването на себе си и света около вас. Помислете какво ви привлича и ви кара да слушате с интерес. Сега има толкова много различни посоки, които могат да дадат много положителни емоции и полза. Психологията в цялото й разнообразие, чужди езици, различни видове ръчно изработени предмети са на разположение за изучаване. Изберете това, което ви харесва! Кой знае, може би ще се превърне от хоби в източник на допълнителни приходи?

8. Практикувайте медитация

Сега е модерно, а и редовните медитации наистина работят! Те намаляват нуждата от алкохол, помагат да се насладите на трезвен живот и повишават чувствителността към истинските нужди на тялото ви. Медитацията променя отношението към собствените ви емоции. Желанието незабавно да ги удавите с алкохол изчезва, здравият интерес на изследователя се включва: защо изпитвам това чувство сега, какво го е причинило?

9. Обърнете внимание на телесните удоволствия

Запишете се за масаж, отидете в спа център. Тези прости мерки са много по -ефективни за облекчаване на стреса, отколкото чаша червено вино. Но най -важното е, че те са полезни не само за душевното състояние, но и за здравето. Приятните им ефекти предизвикват освобождаването на окситоцин, който намалява тревожността, страха и повишава доверието в света.

10. Слушайте любимата си музика

Музикалните композиции помагат да се справите с лошото настроение, да се отървете от безпокойството. За да влезете в състояние на мир и спокойствие, слушайте приятни мелодии и класика. Ако искате да изхвърлите негативните емоции, дайте предпочитание на по -динамични песни, пейте, танцувайте, не се колебайте. Има много начини да се отпуснете и да се презаредите без алкохол.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ