0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

7 доказани начина за справяне със стреса


7 доказани начина за справяне със стреса

Стресовите ситуации възникват почти ежедневно и нарушават обичайния ритъм на живот на съвременния човек

Обикновените неща започват да дразнят, проблемите растат като снежна топка, напрежението ви кара да влизате в конфликт с нищо неподозиращи хора. Понякога не е лесно да разберете и да подходите независимо към ситуацията, да намерите правилния изход или оптимално решение. Това се отразява негативно на здравето и благополучието.

Според статистиката, повече от половината жители на който и да е по-голям град в света живеят в състояние на силен стрес постоянно. Затова психолозите активно изучават проблема, опитвайки се да намерят ефективни начини да се справят с нервността и раздразнителността на хората. В тази връзка експертите предлагат ефективни методи, които помагат да се поддържа спокойствието дори и в екстремни ситуации.

Билковите капки СТРЕСОВИТАЛ ще ви помогнат да се справите със стреса. Те ще релаксират нервите ище подобряват съня ви

Как да разпознаем стреса?

Психолозите наричат стрес естествената реакция на тялото на външни стимули. Причината може да бъде физическа или психическа болка, негодувание, развод или загуба на любим човек. Прекалено eмоционалните хора изпитват повишена тревожност от очакването на дългоочаквана среща, пътуване или тежък разговор.

Постоянното живеене под стрес предизвиква опасни реакции в организма. Това причинява високо кръвно налягане, мигренозни пристъпи, безсъние или храносмилателни разстройства. Човек става прекалено раздразнителен, влошават се отношенията с колегите и членовете на семейството.

Състоянието на хроничния стрес има характерни признаци. Те са:

- Загуба на интерес към работа и лични взаимоотношения.

- Рязка промяна в настроението.

- Нарушение на съня.

- Загуба на апетит.

- Наддаване или загуба на тегло.

- Изолация и отказ от общуване с приятели.

Лекарите смятат стреса за опасно заболяване. В хронична форма това състояние води до развитие на депресия.

За да избегнете усложненията, които стресът носи със себе си, започнете терапия с билковите капки СТРЕСОВИТАЛ. Лечебните треви в СТРЕСОВИТАЛ ще ви направят спокойни, но не за сметка на вашата бодрост, ще подобрят съня, самочувствието и работата на нервната система, като цяло.

Доказано и ефективно управление на стреса

При много ситуации е невъзможно да затворите очи, трудно е да се отдалечите от стимула или да промените случващото се. Ако стресът буквално ви пречи да функционирате нормално, опитайте да се справите с това състояние, като използвате билковите капки Стресовитал, в комбинацията от съветите, описани по-долу.

1. Дишайте правилно.

Често при уплах или негодувание притокът на въздух спира и дъхът буквално секва. В такива случаи адреналинът рязко се покачва. Опитайте се да се отпуснете и вдишвайте дълбоко с гърдите като броите от 1 до 10. Бавно издишайте и се отпуснете. Повторете 3-4 пъти. Опитайте се да използвате мускулите на стомаха и диафрагмата, концентрирайте се върху броенето, постепенно се разсейте от ситуацията.

2. Слушайте любимата си музика.

Ефективен метод за справяне със стресови стимули е превключването на вниманието. По време на работа или докато чакате в задръствания слушайте мелодии, които предизвикват приятни асоциации и спомени у вас. Избройте в списък най-добрите и любими на вас песни, като се постараете да направите компилация от популярни и алтернативни класически и модерни изпълнения.

3. Лек масаж на ръцете.

При необичайна и стресова ситуация самомасажът на дланите и пръстите помага да се поддържа самоконтролът и да се намали тежестта на стреса. Изследвания в Американския университет в Маями доказаха, че поглаждането и натиска върху активните точки, разположени в областта на ръцете нормализира притока на кръв, сърдечната честота и успокоява центъра на мозъчната стимулация. Играйте си, като прехвърляте през пръстите нещо подобно на броеница или просто малки предмети, зрънца, монети, прелиствайте страниците на книга, опитайте се да плетете или да бродирате, стимулирайте нервните окончания.

depresia jena.jpg

4. Охладете се.

Рязък спад на температурата намалява възбудимостта, снижава интензивността на стреса. Излезте някъде на хладно, ако е лято, разходете се по зимните улици, ако е зима, изплакнете лицето и ръцете си със студена вода, сложете леден компрес на врата. Всичко това буквално ще охлади страстите, които бушуват във вас.

5. Масажирайте ушите.

Ефективен начин за справяне със стреса е стимулирането на горната част на ушната мида в близост до хрущяла. Използвайте пръстите си, внимателно масажирайте активните точки по посока на часовниковата стрелка в продължение на 3 минути. Процедурата помага да се отпуснете, да облекчите стреса и преумората. Повторете упражнението през деня, по време на почивката.

6. Поддържайте ритъма.

По време на свръхвъзбуждане човек несъзнателно прави автоматични движения: клати крак, ходи от ъгъл до ъгъл, светка и изгасва лампата. Това е естествена реакция, основана на ефекта на махалото, което се използва от хипнотизаторите. В състояние на стрес може да се опитате да казвате молитви, да пеете любима песен или да рецитирате стихотворения. Временно облекчение на стреса е и използването на броеница.

Ако търсите ефективно и дълготрайно облекчаване на стреса, доверете се на капките Стресовитал.

Помага за намаляване нивата на стрес и възстановяването на реда. Психолозите препоръчват да започнете с почистване на работното място или дома. Подредете книгите, дрехите и нещата, които от дълго време стоят разхвърляни. Измийте чиниите или прозорците. Монотонната работа убива физическата умора и променя средата. В същото време човек се успокоява, започва да гледа на ситуацията или да разговаря с хората по нов начин.

7. Визуализация.

Техниката включва следните действия:

  • заемете удобна поза;
  • затворете очи;
  • поемете дълбоко въздух и издишайте колкото е възможно повече;
  • представете си всичко, което ви харесва - звукът на вълните, крясъкът на чайките, топлото слънце край морето или приятен хладен въздух в планината;
  • отворете очи и дишайте спокойно няколко минути.

Възможно е да не успеете да визуализирате ефективно още от първия път, затова че практикувайте техниката по-често, за да добиете опит.

Вреда от пасивно отпускане по време на стрес

Последните изследвания на учени от Мичиганския университет доказаха, че физическата активност и умерените упражнения са добър начин за справяне с неврозата. В условия на постоянен стрес, улични задръствания и обработка на непрекъснатия поток от информация, жителите на мегаполисите се опитват да се отпуснат повече след работен ден. Повечето време прекарват на дивана пред телевизора или в социалните мрежи, получавайки допълнителна отрицателна информация.

Пасивната почивка и опитите за „сън" могат да влошат ситуацията по време на стрес. Ако организмът не премине към нов тип дейност, натрупването на хормона кортизол продължава и производството на ендорфин намалява. Психолозите препоръчват да ходите пеша повече, да посещавате групи, в които да практикувате някакво хоби или да изучавате чужд език, да натоварвате мозъка с четене, да пътувате, макар и на близки разстояния.

В големия град не могат да се избегнат стресовите ситуации на работното място или в семейството. Но правилното отношение към живота и използването на билковите капки Стресовитал, както и на различни други стимули, комбинация от свободно време и положителна комуникация, намалява негативните ефекти върху организма и укрепва нервната система на човека.

Източник: healthline.com


Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - за нормално функциониране на нервната система. Благоприятен ефект при стрес и психически натоварвания!

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ