0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

11 симптомa, които подсказват, че сърцето ви може да спре скоро


11 симптомa, които подсказват, че сърцето ви може да спре скоро

Всичко, което е свързано със сърцето, трябва да звучи като аларма, предупреждение и напомняне, че най-важния орган в нашето тяло има нужда от редовни грижи

От сърдечни заболявания всяка година умират до 18 милиона души на различна възраст в целия свят. България е на едно от водещите места в Европа по брой хора, които имат проблем със сърцето. До 68 процента от смъртността в нашата страна се дължи сърдечно-съдови заболявания. Данните са публикувани преди около година от Националния център по здравна информация. Толкова много смъртни случаи биха могли да бъдат избегнати, ако всеки може да разпознае симптомите на сърдечните заболявания и да се консултира своевременно с лекар.

Основният проблем е, че неизправността на сърцето често се „маскира" като обикновено неразположение. Но има определени признаци, на които трябва да се обърне специално внимание, особено хората над шестдесет години, тези с висок холестерол, с наднормено тегло, диабет или хипертония.

АРТЕРОВИТАЛ е билково средство, което се препоръчва като превенция и съпътстващо лечение на всички сърдечно-съдови заболявания

Сърдечни проблеми. На какви симптоми трябва да обърнете внимание?

1. Неприятни усещания в областта на гърдите

Един от основните признаци на сърдечни проблеми е болката в областта на гърдите. Това потвърждават специалистите от сайта WebMD. Трудно е да се даде точно описание на тези усещания - някои изпитват лека болка, други изпитват натиск или бодежи. Всеки дискомфорт трябва да бъде предупреждение, за да може колкото по-рано да се консултирате с лекар за съвет. Необходимо е поне да се направи ултразвук на сърцето и електрокардиограма.

sarce s lepenka.jpg

Болезнените усещания в областта на гърдите обикновено са предизвиквани от съдови заболявания. Съдови заболявания ще рече проблеми с кръвоносните съдове, които снабдяват сърцето с кръв. И съответно са отговорни за движението ѝ. При силна и остра болка, която продължава няколко минути, трябва незабавно да се обадите на линейка. Въпреки факта, че в огромното мнозинство от случаите се оказва, че болката в гърдите не е провокирана от сърдечно заболяване, все пак трябва да се презастраховате.

2. Слаб апетит, усещане за тежест и болка в стомаха, гадене

Разстройството на храносмилането, разбира се, не винаги е причинено от проблеми със сърцето. Но нарушение на храносмилателния процес може да бъде свързано с получаването на по-малко от необходимото количество кръв. Слабият приток на кръв показва сърдечни проблеми. Ако имате усещане за гадене, тежест и болка в стомаха без видима причина, не забравяйте да се консултирате със специалист.

3. Болка в лявата ръка

Не забравяйте, че нервите, които отиват от сърцето и лявата ръка, винаги изпращат сигнали до същата част на мозъка. А мозъкът не разбира какво точно боли - ръка или сърце. Ако ръката започне да боли след тренировка, удар или по други причини, тогава всичко е ясно. Но ако болката е възникнала внезапно и още повече, ако е остра, това е повод за притеснение и класически признак на предстоящ сърдечен удар. Ако болката не само продължава, но и се засилва с времето, извикайте линейка. Дори краткотрайната болка трябва да бъде предпоставка за навременни действия.

4. Зъбобол и болезненост на долната челюст

Зъбната болка често се появява по очевидни причини - кариес на зъбите, изместване на челюстта и други. Но ако няма такива и зъбите често ви болят, трябва да потърсите съвета на кардиолог. В медицинската практика е имало случаи, когато хората уж са имали проблемни зъби, но болката не е намаляла, тъй като е била провокирана от нарушения в работата на сърцето.

5. Краткотрайно замаяност и усещане за загуба на ориентация

Усещане за слабост и умора може да възникне по различни причини, например, поради неправилно хранене. При постоянна умора трябва да се консултирате с лекар. Вашето сърце може да не доставя достатъчно кръв в мозъка. И това е симптом на инсулт.

С помощта на АРТЕРОВИТАЛ ще прочистите холестеролните плаки от артериите, ще подобрите тяхната проходимост и еластичност и по този начин ще се предотврати една от основните причини за инсулт

6. Кръвообращение

Доброто кръвообращение при наличието на сърдечни заболявания не е възможно. Кислородът и хранителните вещества не влизат в необходимото количество в тъканите и органите. Тялото активира защитна реакция и на първо място намалява кръвоснабдяването на крайниците, насочвайки по-голямата част от кръвта към сърцето, белите дробове и мозъка. Трябва да сте предупредени от състояние, при което за вас е трудно да извършвате някои действия - да се качвате по стълби, да миете чинии, да вземете душ и други. И ако дори след почивка състоянието не се подобри, е време да се свържете с кардиолог.

Поръчайте билковите капки Артеровитал, започнете треапия сега, за да не станете жертва на инфаркта без време!

7. Подуване на долните крайници

Нарушаването на кръвообращението води до нарушен поток на лимфата. Това означава, че течността не се отстранява от тъканите, тя се натрупва под кожата, което води до образуването на оток. Ако краката ви постоянно се подуват, вземете мерки навреме.

8. Устойчива кашлица

Често кашлица се появява поради настинка или алергии. Но ако сте успели да се възстановите от настинката преди 2-3 седмици, а кашлицата не отшумява, тогава трябва да се консултирате със специалист. Кашлицата може да показва сърдечна недостатъчност, защото затруднява отстраняването на влагата от белите дробове. Особено много си струва да се внимава, ако по време на кашлицата има секреция на слуз с бял или розов цвят.

9. Чест задух

Задухът възниква поради липса на кислород в кръвта, често след упражнения, когато мускулите, за да функционират добре, буквално изтеглят кислорода от кръвта. И за да компенсира загубата, мозъкът сигнализира на белите дробове, че трябва да дишате по-бързо. Появата на задух може да провокира наднормено тегло, заседнал начин на живот или каквато и да е стресова ситуация. Но ако няма очевидни причини и в допълнение към задуха, почувствате дискомфорт в гърдите и постоянна умора - уговорете си среща с кардиолог, тъй като липсата на кислород може да доведе до нарушения на кръвообращението, свързани с нарушения в работата на сърцето.

10. Апнея

Мнозина хъркат насън, но ако това се случва твърде често и хъркането е прекалено силно, тогава има голяма вероятност от развитие на апнея, тоест краткотрайно спиране на дишането. Тази ситуация се отразява негативно върху работата на сърдечно-съдовата система, по-специално води до хипоксия на сърдечните мускули и увеличава риска от хипертония. При наличие на апнея лечението е задължително.

11. Неравномерен или учестен пулс

Със сигурност много от нас са имали чувството, от време на време, че сърцето все едно иска да изскочи от гърдите. Ако такова усещане се появи по време или след тежко натоварване, това е разбираемо. Но ако няма очевидни причини за проблеми с пулса, тогава ще е нужно да се консултирате със специалист.

Не забравяйте! Тежките усложнения на сърдечните и съдовите заболявания често се развиват внезапно и понякога се пропускат първите признаци на заболяването. Използването на билковите капки Артеровитал позволява да се възстанови притока на кръв в засегнатите артерии на миокарда и мозъка, като по този начин значително се подобрява здравословното състояние и цялостното усещане на човека.

Източник: cardio-69.ru


Поръчайте

_______________________250x305.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за подркрепа дейноста на кръвоносните съдове и кръвообращението 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ