0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да облекчите инфекцията в гърлото?

Инфекциите на горните дихателни пътища и простудите най-често започват с болки в гърлото

Инфекциите на горните дихателни пътища и простудите най-често започват с болки в гърлото

Аптеките предлагат голямо разнообразие от таблетки, спрейове и сиропи, но успоредно с тях може да прилагате и билки.

Особено полезни са инхалациите. Вдишването на изпарения от риган и жълт кантарион действа противовъзпалително, антибактериално и бронхолитично. Помагат водните инхалации с етерични масла (1-2 капки) от мащерка, мента, евкалипт, но те не са подходящи за деца под 5 години и бременни. Добър ефект дава гаргарата с разтвор на вода и морска сол.

Лукът и чесънът съдържат големи количества противовъзпалителни съставки. Яжте ги поотделно или заедно, сурови или варени.

Болното гърло не обича нискокалорично меню. Достатъчното мазнини в храната оказват положителен ефект върху лигавицата на глътката и облекчават дишането. Мазнините съдържат основните антиоксиданти - витамините А и Е, които подпомагат оздравяването. Избягвайте твърда храна, предпочитайте течна, но да не е гореща, нито прекалено студена. Това допълнително би раздразнило и травмирало болното гърло. Тиквата (варена или печена) на супа, сок или десерт облекчава гърлото.

Често препоръчваната комбинация от мед и орехи помага, но може да провокира и силна кашлица. Полезно е да ядете 1 с.л. мед с половин ситно нарязан лимон без кората.

Ефективен е анасоновият сироп. 1/3 к.ч. плодове анасон се заливат с 250 мл вода и се варят 15-ина минути. След като се поохлади, се добавят 1/3 к.ч. мед и 1 с.л. ракия. Пие се по 1 с.л. през 1-2 часа.


Поръчайте

___________________300dpi.jpeg
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки, за подпомагане на организма в борбата с алкохолната зависимост! 

top.jpegКупете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ