0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Вредата от тютюнопушенето за жените


Вредата от тютюнопушенето за жените

За жената пушенето е особено вредно. Още при първото всмукване, което гъделичка гърлото, пулсът се ускорява

След няколко цигари вече има неприятен послевкус в устата, кашлица, виене на свят, гадене и възможно повръщане, особено ако се пуши бързо и голямо количество цигари. Всичко това е проява на защитните реакции на организма. Но пушач, който следва "новата мода" - активно потиска защитните функции на тялото и продължава да вдишва. С всяко ново дръпване и вкарване на тютюнев дим тялото се отказва и се отравя, защитните реакции отшумяват и пушачът не изпитва дискомфорт.

С всяка нова опаковка пушачът става все по-пристрастен към никотина. Едно младо момиче не може да не забележи, че развива кашлица (особено сутрин), появява се дрезгав глас, лош дъх, кожата й става отпусната, зъбите й пожълтяват и като цяло изглежда по-възрастно от връстниците си. Въпреки това, то продължава да пуши. Напразно се опитва да намали вредата от тютюнопушенето, като преминава към леки и „женски" (тънки) цигари. Но пристрастяването към никотина вече се е формирало и организма започва да изисква редовната доза никотин. Заради това жената или по-лошо - младото момиче, трябва да изпуши 2 пакета "дамски" цигари вместо една обикновена опаковка, за да получи своята доза никотин.

Тютюневите компании знаят това

Те предприеха един такъв търговски трик и пуснаха въображаеми безвредни цигари, макар че вредата е още по-голяма. По-големи са и приходите от продажбата такива цигари, което е добре за производителите на цигари.

Рекламните кампании карат пушачите да вярват, че е по-малко вредно, въпреки че всичко това е измама! Много момичета също така забелязват, че цигарата намалява стреса, и това ги прави още по-пристрастени към пушенето. Пушачите не знаят как да се справят със стреса по друг начин. За тях най-лесно е да запалят цигара.

Откажете се от вредния навик да палите цигара, с повод и без повод. вземете две опаковки АЛКОТОКС на промоционална цена и живейте без тютюневия дим да трови белите ви дробове и да съсипва здравето ви!

Поради вредата от тютюнопушенето при жените честотата на възпалителните заболявания се увеличава, което води до безплодие. Немският гинеколог Бернхард, след като е прегледал около 6 хиляди жени, установява, че безплодие се наблюдава при 42% от пушачките и само при 4% от жените, които нямат лошия навик да пушат цигари.

Тютюнът предизвиква 96% от спонтанните аборти, виновен е и за 1/3 от недоносените бебета.
Тютюнът унищожава както тези, които пушат, така и онези, които са родени от пушачи, и тези, които са близки до пушачите. Жените, които пушат, като правило остаряват рано, имат преждевременен пубертет и не могат да се радват на живота така, както техните връстнички. Това е така заради заболяванията, които пушенето на цигари предизвиква.


Поръчайте


Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268АЛКОТОКС-250x305_4.png
С 50% ОТСТЪПКА

Нова надежда в борбата с алкохола.   

Поръчай днес 2 опаковки и вземи
безплатно 1 опаковка Стресовитал
Стара цена 248лв
Само днес  
124лв 
с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкотокс и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ