0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво трябва да знаем за атеросклерозата?


Какво трябва да знаем за атеросклерозата?

Атеросклерозата е хронично заболяване на артериите. Развива се бавно, почти няма външни признаци, но поразява ненадейно и смъртоносно, в повечето случаи

Атеросклерозата е заболяване, изразено в удебеляването на стените на артериите поради отлагането на липиди, главно холестерол и неговите съединения.

При здрави хора, кръвта тече свободно през артериите към всички части на тялото, снабдявайки ги с кислород и други хранителни вещества. При атеросклероза се образуват плаки по вътрешната стена на артериите, което води до стесняване на артериите, а в някои случаи и до пълното им блокиране.

С увреждане на кръвоносните съдове, които захранват сърцето, се развиват условия за сърдечен удар. А ако атеросклерозата засяга артериите, които хранят мозъка, рискът от инсулт се увеличава многократно. Други органи, като бъбреците, също могат да бъдат засегнати.

Лечение на атеросклероза

Необходимо е да се предприемат мерки за нормализиране нивата на холестерола, особено ако той е с повишени стойности, без да се чакат клинични прояви на заболяването, тъй като атеросклерозата се развива незабелязано през годините, засягайки нарастващ брой артерии.

Нивото на холестерола, при което започват такива дейности, зависи от възрастта, свързаните с нея заболявания и наличието на други рискови фактори. Първата и основна препоръка е промяна в начина на живот . С други думи, при висок риск от атеросклероза, трябва да започнете да практикувате по-здравословен начин на живот, който включва:

- спиране на тютюнопушенето
- достатъчна физическа активност
- нормализиране на телесното тегло
- поддържане на нормално кръвно налягане
- промяна в естеството на храненето.

Ако, в резултат на промяната в храненето и корекцията на начина на живот, не е било възможно да се постигне желаното ниво на холестерол, започнете третиране на неприятните симптоми с билки.

АРТЕРОВИТАЛ  е един от сигурните начини да прочистите артериите от натрупаните плаки с помощта на природата. Хранителната добавка представлява уникален букет от специално подбрани билки, които имат благотворно влияние върху човешкия организъм.

В състава на АРТЕРОВИТАЛ  влизат глухарче, жълт кантарион и жълт смил, брезови пъпки и лайка.

Знаем колко полезна е всяка една от изброените лечебни треви. Събрани заедно, комбинирани в едно уникално съотношение, Артеровитал ще допринесе за прочистването на артериите и подобряване работата на сърдечно-съдовата система, както и на останалите органи и системи в човешкото тяло.

Обадете се СЕГА и поръчайте АРТЕРОВИТАЛ!

 

Позвънете ВЕДНАГА на: 02 850 21 76 или 0887 599 268

Атеросклерозата е едно от най-честите заболявания. Може би няма да може да се намери на Земята възрастен човек, който в една или друга степен да не е страдал от последствията, които атеросклерозата причинява.

Коронарна болест на сърцето, ангина пекторис, инфаркт на миокарда, инсулт - всички тези заболявания на сърдечно-съдовата система са започнали заради проблем с артериите, който в повечето случаи е запушване заради натрупването на плаки. Според Световната здравна организация (СЗО), повече от 50% от смъртните случаи в по-голямата част от земното кълбо се дължат на атеросклерозата. Те са резултат от един и същ процес - атеросклеротично увреждане на стените на кръвоносните съдове. Неочакваните пропуски в паметта, забравата са първите симптоми и прояви на развитие на атеросклероза.

Думата "атеросклероза" в превод от древногръцки означава най-общо втвърдяване. Този термин доста точно описва основната проява на атеросклероза - появата на отлагания по вътрешната повърхност на стената на кръвоносните съдове, които се наричат ​​плаки. Те се състоят от плътна съединителна тъкан, съставена от гъста липидна маса в центъра.

blood.jpg

Нека се опитаме да обясним какво е атеросклероза, анализирайки кръвоносните съдове и артериите. Всъщност, артериите са нещо като тръби, по които с течение на времето се появяват различни отлагания, които значително намалява тяхното изчистване. И в кръвоносните съдове също постепенно се формира вид на "мръсотия". Това води до стесняване на лумена и следователно кръвоснабдяването на мозъка и другите органи се влошава, а човекът започва да има първите признаци на атеросклероза.

Как се запушват нашите кръвоносни съдове? Каква е причината за атеросклерозата и как да противодействаме - това са най-сериозните проблеми, пред които е изправена съвременната медицина.

Има доста различни теории за това как точно се появява атеросклерозата. Нека преди това да се спрем на по-важното, а именно - рисковите фактори и усложненията, които атеросклерозата.

Между другото

При исхемична болест на сърцето, атеросклеротичното увреждане на ендотелиума, покриващ вътрешната повърхност на кръвоносните съдове, може да настъпи не само в коронарните артерии на сърцето, но и в други уязвими области на кръвния поток, което е причина за най-голям хидравличен удар, предизвикан от повишено артериално налягане (над 140/90 mm Hg). о).

По правило това са места, където големите артерии преминават в по-малки. В допълнение към коронарните, трябва да се има предвид и разклоняването на коремните артерии.

Казват, че за всичко бил виновен холестерола

Холестеролът е абсолютно необходим химичен компонент, който присъства в повечето тъкани. Без него просто не бихме могли да съществуваме. С участието на холестерола в тялото се вграждат нови клетки, произвеждат се хормони, витамини се абсорбират и т.н.

Но "добрият" холестерол остава само докато нивото на кръвта е в безопасни граници. Надвиши ли границата от 200-250 mg/l (5.2-6.2 mmol/l), от добър помощник, той се превръща в истински вредител.

Влизайки в организма от храната, холестеролът се влива в кръвния поток, където се превръща в серумен холестерол, който от своя страна се разделя на "добър" и "лош". Първата форма е т. нар. липопротеин с висока плътност (HDL). Той почиства артериите.

Вторият се формира от липопротеини с ниска плътност (LDL), които при най-малкия излишък запушват стените на кръвоносните съдове с атеросклеротични плаки. Наша цел е да се отървен именно от втория вид холестерол, било чрез промяна на диетата, чрез повече физически упражнения или чрез прием на хранителни добавки, като АРТЕРОВИТАЛ.

Не забравяйте, че атеросклерозата е болест на старостта, която започва в младостта. Атеросклерозата се възприема от мнозина не като болест, а като знак за стареене, от която човек не може да се измъкне. Този подход е грешен. Това е сериозно заболяване, което има много "маски". И започва не в напреднала възраст, а по времето, когато си мислим, че всичко с нашето здраве е наред. Затова - бъдете нащрек! Не позволявайте на инфаркта или инсулта да ви изненада. Поръчайте АРТЕРОВИТАЛ сега! Телефони за връзка: 02 850 21 76 или 0887 599 268


Поръчайте

_______________________250x305.png
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за подркрепа дейноста на кръвоносните съдове и кръвообращението 

Купете 2 опаковки Артеровитал сега на промоционална цена от 90 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Артеровитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ