0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Кога зверският апетит става патологичен?


Кога зверският апетит става патологичен?

Кога бруталният апетит означава здравословно разстройство и как да се справим с него

Темата за натрапчивото преяждане и наднорменото тегло напоследък придобива особена актуалност. Стига се до там, че лекарите говорят за нова пандемия - наднормено тегло.

Най-често хората просто свикват да ядат нездравословни храни, да ядат в неподходящо време, да ядат много. Но понякога жестокият неукротим апетит може да се счита за признак на психично разстройство.

Има редица въпросници, благодарение на които можете да оцените апетита си и да го характеризирате като нормален или патологичен. Така например, ако ядете без да спирате, до насита, когато вече ви е притъмняло пред очите, това не е добре. Така лесно можете да получите диабет или други патологии.

Човек може да развие срам от факта, че яде много

Става опасно да желаете да ядете сладки и вредни неща в излишък. Ако всичко това се случи, трябва да се замислите върху хранителното си поведение - нормално ли е онова, което се намира на масата и в чинията ви.

Капките Хепавитал са ефективни и препоръчителни за употреба от хора, които се възстановяват или лекуват чернодробни заболявания или болести на жлъчния мехур

Хранителното разстройство, при което човек преяжда се поставя наравно с такива проблеми като анорексия, булимия, отказ от храна. И е важно да не пропускате прехода от едно състояние в друго, например преяждане в булимия (това е психическо разстройство, когато човек яде много и след това се насилва да повръща или използва лаксативи, за да се отърве от онова, което е ял) . Всъщност в този случай човек активно губи електролити поради повръщане. Възможно е дори да има разкъсвания на хранопровода, когато повръщането е толкова силно, че просто се образуват малки ранички.

Резултатът от неукротимото ядене на всякакви храни подред е повишаване на захарта, холестерола - и това води до диабет, инфаркти и други сериозни здравословни проблеми. Ще трудно на човек да се движи и да подпомага отслабването с упражнения.

Как да се справим с вълчия глад и прекомерния апетит?

Първата стъпка е да се опитате да се дисциплинирате. Например, заменете вредните закуски с колбас с някакви по-здравословни - моркови, ябълки.

За да контролирате апетита, определено трябва да закусите, защото без това хранене хормоналната система няма да работи добре и в пълния си капацитет. В резултат на това през целият ден ще се усеща глад и до вечерта човек рискува да изостави полезните навици да хапва малко и здравословно.

Трябва също така да коригирате порциите си - най-добре е да дадете предпочитание на малки чинии, за да не се случва така, че да ги пълните прекалено много и да не ядете излишно. Когато човек разбере, че няма да има повече ядене, той вътрешно се успокоява и апетитът му стихва.


Поръчайте

___________________250x305.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за поддържане нормалното състояние на черния дроб и жлъчката, и усвояване на мазнините.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ