0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Симптоми на чернодробни проблеми


Симптоми на чернодробни проблеми

Черният дроб е невероятно важен орган, без който човешкият живот е невъзможен

Днес има огромен брой заболявания, които засягат черния дроб, по един или друг начин. Тези нарушения могат да бъдат открити с помощта на цял набор от признаци, които се проявяват по съвсем различни начини. Когато има проблеми с черния дроб, симптомите могат да подскажат много. Ето защо е необходимо да могат да се разпознават повечето от тях.

Ако идентифицирате един или повече подозрителни симптома, специалистите съветват да започнете прочистване на черния дроб, жлъчката и дебелото черво.

Проблемите с различните органи в човешкото тяло могат да възникнат да се проявят с най-неочаквани симптоми. Нарушение на черния дроб може да доведе до неизправност и в други органи и системи на тялото.

Най-доброто, което може да направите за черния дроб е прочистването и детоксикацията с капките ХЕПАВИТАЛ

Не е толкова лесно обаче да се идентифицират тежките чернодробни заболявания, като цироза. В днешната статия ще ви обясним за чернодробните проблеми и техните симптоми въз основа на различни нарушения и промени, които се случват в човешкото тяло.

Кожни промени, които показват чернодробни проблеми

Опитните и квалифицирани лекари в процеса на преглед на пациента, на първо място, обръщат внимание на кожата. Кожата може да подскаже много, затова човек е в състояние самостоятелно да разпознае проблема, ръководен от следните признаци:

fatty-liver.jpg

  • Жълтият нюанс на кожата показва очевидни нарушения от страна на черния дроб, а именно чернодробната тъкан и интрахепаталните канали. Струва си да се отбележи, че в жълто се оцветява не само кожата, но и бялото на очите, както и лигавиците.
  • Кожата на подмишницата или в близост до гениталиите придобива кафяв оттенък, който се проявява в резултат на натрупването на меланин при някои разновидности на цироза.
  • Сърбеж на кожата на тялото. Този симптом се проявява при нарушения, свързани със застоя на жлъчката, както и в началото на цироза.
  • Различни форми на хепатит също могат да бъдат придружени от обриви.
  • Проявата върху кожата на голям брой съдови "звезди" е първият признак на хепатит.
  • Областите около пръстите и дланите стават червени.
  • Кожата става суха, ъглите на устата са засегнати от напуквания и "задръствания" - това показва съществуващи проблеми с черния дроб, които са свързани с липса на витамини в организма.
  • По ноктите започват да се появяват бели петна, които показват наличието на хепатит или цироза.
  • В случай, че цирозата е придружена от асцит, върху кожата на корема се появяват видими стрии. Този симптом възниква поради факта, че течността започва редовно да се натрупва в коремната кухина на човека.

Храносмилателни разстройства

Черният дроб е един от органите, който принадлежи към храносмилателната система. Той допринася за производството на жлъчка, затова не е изненада, че хората с проблеми на този орган имат разнообразни стомашно-чревни нарушения. Тези нарушения се появяват при следните симптоми:

- По време на чернодробни проблеми човек изпитва дискомфорт и болка в дясната част на гръдния кош.
- Гадене, последвано от повръщане;
- Нарушения на червата, проявяващи се под формата на диария или запек.
- Цветът на изпражненията става светло кремав, а понякога и напълно бял. В този случай урината има тъмен цвят, подобен на бира.

Появата на чернодробна недостатъчност се доказва и от неприятната миризма от устната кухина. Тази миризма може да има сладникав или аромат на риба.

Какво е асцит? Това е чернодробно заболяване, което се проявява като натрупване на течност в коремната кухина. По правило асцитът възниква на фона на цироза на черния дроб или съдова недостатъчност. Характерна особеност на проявата на заболяването, в допълнение към коремния оток, е редовно вечерно подуване на долните крайници.

Билковите капки ХЕПАВИТАЛ съдържат уникална комбинация от лечебни треви, които спомагат за бързото възстановяване на черния дроб и жлъчния мехур от такива сериозни заболявания като стеатоза, хепатит, холецистит - калкулозен, т.е. причинен от камъни в жлъчния мехур и акалкулозен - без наличие на камъни.

Хормонални проблеми при чернодробно заболяване

Често хормоналните промени в организма се наблюдават при тези пациенти, които редовно злоупотребяват с алкохол. Според статистиката такива пациенти са около 80 процента от случаите. Това се случва поради факта, че мъжкият хормон тестостерон постепенно се замества от женския хормон естроген. Хормоналните проблеми могат да бъдат идентифицирани по следните симптоми:

- При мъжете се наблюдава увеличение на млечните жлези;
- Окосмяването в различни части на тялото се променя;
- Тестисите могат да атрофират;
- Либидото е значително намалено, възниква импотентност;
- Костите започват да се усещат все едно се "чупят" - това е придружено от проява на болка;
- Костите стават крехки и уязвими, така че са възможни неочаквани фрактури;
- Възможна костна деформация.

Увреждане на централната нервна система

1. В хода на остри чернодробни заболявания в тялото процесите, които допринасят за неутрализирането на амоняка, започват да се забавят. Последният от своя страна започва да циркулира през кръвта, което причинява различни видове разстройства на централната нервна система. Най-често симптомите се наблюдават при пациенти с чернодробна енцефалопатия, което може да доведе до кома или смърт в по-късните етапи на заболяването. Нивото на умора се увеличава и работоспособността на пациента е значително намалена.

2. Моделите на съня са обърнати. През деня на човек винаги му липсва сън, а през нощта страда от безсъние.

За да предотвратите неприятните и опасни последствия от недоспиването, хроничната умора, стреса и депресията, използвайте билковите капки СТРЕСОВИТАЛ.

3. Усещане за раздразнителност и безпричинна агресия.

4. Ръцете започват да треперят бурно;

5. Човек изпитва пропуски при запомнянето на информация от различен тип;

6. Лични промени, които са придружени от объркано съзнание;

7. Загуба на ориентация във времето;

8. Конвулсивни и епилептични припадъци.

Интоксикация на тялото

Пряката функционална цел на черния дроб е преработката на токсични вещества, които влизат в тялото ни чрез храна, през дихателните пътища, кожата и пр. Когато тялото не функционира правилно, то става безсилно в борбата с вредните вещества. В такива моменти организма се интоксикира, което е придружено от следните симптоми:

1. Треска, с резки температурни промени. Това означава, че през деня температурата често може да варира в диапазона от 35 до 40 градуса;

2. Болка в мускулната система и ставите;

3. Гадене, общо неразположение на целия организъм;

4. Липса на апетит;

5. Втрисане;

6. Мускулите стават отпуснати, лишени от еластичност;

7. Теглото на тялото намалява драстично.

Ако някои от симптомите започнат да се проявяват у вас или вашите близки, трябва да направите консултация с лекар, специализирал в гастроентерологията. Лекарят ще проведе задълбочен преглед на органите и ще диагностицира заболяването.

Често първите признаци на чернодробно заболяване не се приемат насериозно и като цяло човек не се фокусира върху тях. И ако се вземе предвид това, че наскоро разнообразието от видове заболявания на този орган значително се разшири, този факт предизвиква сериозни проблеми. Не бива да забравяме и това, че повечето чернодробни заболявания протичат безсимптомно, което възпрепятства тяхното лечение.

Каква е разликата между чернодробно заболяване при мъжете и подобни проблеми при жените?

Тук, както се казва, всички сме равни. Така че няма смисъл да търсите кардинални различия. Единственото нещо, което може да раздели мъжете и жените в категориите „повече" или „по-малко", е техният начин на живот и отношението към собственото им здраве. Естествено, жените са склонни да хранят правилно и е по-малко вероятно да бъдат засегнати от лоши навици. Следователно, според статистиката, те нямат толкова често проблеми с черния дроб, колкото често това се среща при силната половина на човечеството.

Източник: healthline.com


Поръчайте

___________________250x305.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за поддържане нормалното състояние на черния дроб и жлъчката, и усвояване на мазнините.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ