0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Балансът в чинията ще донесе и баланс в душата

Дори сладките храни, които са всепризнат източник на положителни емоции, може да доведат до лошо самочувствие и настроение


депресия Балансът в чинията ще донесе и баланс в душата

Отначало доставят удоволствие и радост, тъй като стимулират синтеза на серотонин. Но колкото по-често и в по-големи количества консумирате сладкиши, толкова по-високи са рисковете да се сдобиете с излишни килограми и да претоварите организма си с глюкоза. Любимият на мнозина fast food (хамбургери, пици, пържени картофи) съдържа мастни киселини, които повишават кръвното налягане и водят до стрес за организма. Кафето има подобен ефект, тъй като също вдига кръвното. Алкохолът успокоява и подобрява настроението, но за кратко, след което стресът се завръща с пълна сила.
Витамин B6 е особено важен, тъй като стимулира изработването на серотонин, известен като хормона на радостта. Да се снабдите с него, ще ви помогнат пълно-зърнестите продукти, всички видове месо, рибата (особено по-мазните видове), морските дарове (най-вече скаридите), авокадото, картофите, печени с кората, ягодите, бананите, динята. Не забравяйте и за витамин В12, който е важен елемент от работата на нервната ни система. Големи количества ще откриете в сьомгата, пъстървата, рибата тон, яйцата, изварата, сиренето и другите млечни продукти. Фолиевата киселина спомага за синтеза на допамин - хормона, който носи усещане за удоволствие. Много фолиева киселина (а следователно и удоволствие) има в зърнените храни, соята, спанака, цвеклото, всички видове зеле, макароните, слънчогледовите семки. Портокалите, горските плодове също са богати на нея.

Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - за нормално функциониране на нервната система. Благоприятен ефект при стрес и психически натоварвания!

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ