0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Богат, беден: защо са депресирани децата от състоятелни семейства


Богат, беден: защо са депресирани децата от състоятелни семейства

Децата от бедни семейства често страдат от тревожни разстройства и депресия заради нищета и лоши отношения между близките

Децата от състоятелни семейства често страдат от тревожни разстройства и депресия заради амбициозни родители.

Това е житейска истина, а не научно откритие. Но американски психолози изясниха с научно изследване какво по-точно се случва на децата и тийнейджърите в семейства с нормален икономически статус. Натискът от близките може съществено да потисне характера, твърдят учени от Университета на Айова след мащабно изследване. Едновременно с това натискът често става причина за психични разстройства.

Тийнейджърите от състоятелни семейства са подложени на напрежение, тъй като родителите изискват от тях достигането на определени цели. Децата трябва да отговорят на очакванията, което ги натоварва.

В повечето случаи те не са заинтересовани от онова, което родителите им искат да постигнат. Длъжни са обаче да имат високи резултати в училище или дори да са първенци. Често фамилната традиция или амбиция им възлага да се посвещават на училищни предмети и занимания, които не отговарят на способностите и на характера им.

Резултатът е, че полагат много усилия, за да се справят. А понякога не се справят на достатъчно високо ниво, което пък е разминаване с очакванията и целите, определени от семейството. Това води до тревожни разстройства и депресия, дори да не слушат упреци от родителите си.

Изследователите обаче подчертават, че и децата, които се чувстват ценени от родителите си заради своите успехи, а не заради личностните качества, по-често страдат от проблеми с психиката.

Накратко, ако редовно обяснявате на тийна, че сте разочаровани от постиженията му, рискувате да му докарате тревожно разстройство и депресия. Синът или дъщеря ви трябва да знае, че има обичта ви, независимо от всичко.


Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ