0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какво да хапваме, за да подобрим настроението?

Лошото настроение е симптом за липса на магнезий в организма, а именно този микроелемент отговаря за изработването на допамин


храна За да обогатите организма си с магнезий, хапвайте редовно спанак, кашу, бадеми, фъстъци, ленено семе, пшеничен зародиш, бобови растения. Витамин С ще ви помогне да се справите с действието на хормона на стреса - кортизол, а това ще повиши защитните сили на организма. За целта яжте повече портокали, киви, ягоди, горски плодове, домати. За да синтезираме серотонин, тялото има нужда от една много важна аминокиселина - триптофан. Триптофанът не се изработва от организма, а единственият начин да го получим е чрез храната. Съдържа се в популярния за подобряване на настроението шоколад, но не само в него. Богати на триптофан са също протеиновите храни, мазната риба, ядките. Има значение не само количеството на триптофан в продуктите, но и храните, с които го комбинирате. Причината е, че аминокиселините се конкурират помежду си. За да се усвоят по-лесно, им помагат минералите и витамините. Помощници на триптофана са въглехидратите, витамините от групата В, магнезият и цинкът. Ако тези вещества липсват в организма, триптофанът трудно достига до мозъка, за да започне синтез на серотонин. Затова редовно консумирайте зърнени храни и особено овесени ядки.
Достатъчното количество триптофан ще ви спаси от безсъние и мигрена, ще ви помогне да се избавите от нервното напрежение, ще понижи раздразнителността и агресивността, ще повиши работоспособността ви. Освен това триптофанът помага за справяне с последствията от алкохолни и никотинови злоупотреби. Тази аминокиселина е особено важна за хората, които страдат от наднормено тегло, тъй като нормализира апетита и намалява чувството за глад. Има незаменим ефект при лечение на хранителни разстройства - анорексия и булимия.

Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - за нормално функциониране на нервната система. Благоприятен ефект при стрес и психически натоварвания!

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ