0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да избегнем паниката по време на пандемия?


Как да избегнем паниката по време на пандемия?

Като работите от дивана вкъщи, и за ефективността, и за психологическото ви състояние е важно да не се отпускате

Дръжте се все едно сте на бюрото, а зад рамото ви наднича шефът.

1. Обличайте се (почти) като за работа. У дома сте, но това не означава да сте по пижама. Преди да включите компютъра, всяка сутрин правете същото, което правите и преди да отидете в офиса. Подсъзнателно ще включвате на работен режим. Така ще сте по-продуктивни. А по-важното е, че няма да сте в стрес от рязката промяна. И без друго е достатъчно потискащо, че излизате от обичайния си ритъм и оставате затворени вкъщи. Освен това мъжът и семейството заслужават да ви виждат спретнати. 

Капките Стресовитал се справят отлично с чувството на паника, безизходица и страх. Благодарение на билковите капки ще постигнете нива на спокойствие и релакс, каквито не сте познавали преди

 

2. Организирайте си офиси. Всички ще прекарвате в работа много часове, затова трябва да ви е удобно. Ако имате възможност, си разделете помещенията с мъжа и децата. Договорете се със семейството на кого къде му е мястото за работа и се предупредете, че влизането в чужд офис е нежелателно без належаща причина. Може да се разберете предварително кога са ви междучасията.

3. Правете си списък на задачите за деня и график

Това действа мотивиращо, нищо че няма началник наблизо. Гледайте да ги спазвате, за да можете успешно да свършите всичко необходимо. Не се отпускайте и не се самоуспокоявайте, че има време, може и довечера. Старайте се да се поберете в рамките на обичайния работен ден, дори задълженията ви да не са свързани с тези на колегите, а да можете сами да избирате как да ги разположите. Това също е важно за психическото ви състояние.

4. Не се отвличайте от същинската си работа.

Спирайте само ако наистина е наложително. Понеже сте си вкъщи, а наоколо са близките ви, изкушения дебнат отвсякъде. И приятели не позволявайте да ви губят времето.

5. Внимавайте с мултитаскинга. Т.е. с правенето на няколко неща едновременно. Понеже всички сте вкъщи, се налага да готвите, чистите, подреждате повече от обикновено. Включете тези ангажименти в дневния график, но ги разделете от служебните. Много е изнервящо, ако се наложи да вършите нещо спешно делово, а загаря манджата, която сте сложили на котлона в работно време.

6. Общувайте

Като работите от дома си, ще възникне огромен дефицит на всекидневни контакти, с които сте свикнали. Не се изолирайте, определете си часове, в които да се свържете с колеги, да обсъдите как вървят нещата. Съвременните технологии дават достатъчно възможности.

7. Не се преработвайте. Когато нямате работно време, може да се увлечете и да се претоварите. Не продължавайте през нощта, това е опасно за здравето и за качеството на извършеното. Спазвайте графика си и помнете, че имате нужда от почивка.

8. Забравете конфликтните теми

Това важи и за работата, и за личните отношения. Щом не са крайно наложителни, отложете всякакви обсъждания, по които се очакват неразбирателства. Със семейството сте вкъщи и можете да говорите по разни въпроси, за които преди все не е оставало време. Но не е сега моментът. Положението и без друго е изнервящо.

9. Планирайте всеки ден нещо приятно. Макар че почти не излизате, имате нужда да се разтоварвате. Измислете с какво да си доставяте удоволствие вкъщи и опитайте да е разнообразно.

10. Избягвайте хладилника.


Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - за нормално функциониране на нервната система. Благоприятен ефект при стрес и психически натоварвания!

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ