0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да живеем със съпруг-алкохолик?


Как да живеем със съпруг-алкохолик?

Да имаш съпруг, който е алкохолик, е голямо изпитание, страшна мъка и предизвикателство

И най-вече предизвикателство, защото на съпругът-алкохолик може и трябва да се помогне. Не само за да ви е чиста съвестта, но и за да се радвате след време на един относително спокоен семеен живот.

Рядко жена се съгласява да се омъжи за алкохолик. По правило в началото на една връзка мъжете, които обичат да „надигат чашката", се опитват да не показват пристрастеността си към пиенето. Така се оказва, че жена, вдъхновена от любовта, става съпруга на на пръв поглед приличен мъж. След това открива, че е свързала живота си с пияница. Не всеки има сили и смелост да прекъсне отношенията с пиещ съпруг. Някой търпи съпруга-алкохолик заради децата, друг продължава да го обича, или да живее с пияницата заради общото жизнено пространство. Като цяло причините жените да живеят заедно с алкохолик могат да бъдат различни, но проблемите, с които се сблъскват съпругите на пияниците, са почти еднакви.

Ако сте омъжени за мъж, който редовно се отдава на алкохола и не искате да го напуснете, тогава трябва да се научите да живеете с него, и за предпочитане, така че да можете да получавате от живота, ако не безкрайно удоволствие, то поне спокойствие и тихо семейно щастие. И най-вече - трябва да знаете как да му помогнете да откаже алкохола.

Най-добре е да се вземе средство, с помощта на което алкохолно зависимият съпруг ще започне да отказва алкохола. В тази връзка, най-добрата възможност, която имате, е да потърсите в аптечната мрежа, или да си поръчате капките Алкофитал.

Билковите капки Алкофитал имат уникално действие. Комбинацията от лечебни растения влияе върху центъра за зависимост в мозъка, и така пиещият започва да употребява по-малки дози алкохол - до пълното му отказване.

Капките Алкофитал започват да действат още след втората-третата опаковка.

Повече за Алкофитал може да прочетете ТУК.

Капките Алкофитал може да се дават тайно, без зависимият от алкохола да знае. За директни поръчки и отстъпки за количества, обадете се на: 02 850 21 76 или 0887 599 268

Опасност за живота

Ако съпругът ви е в нетрезво състояние и показва признаци на агресия, значи сте в много трудна ситуация. Ако не успеете да спрете неговото насилие, можете да се сблъскате със сериозни проблеми. Човек, който се напива и не разбира нищо, може да причини на близките си не само морална, но и физическа болка. Малко вероятно е да искате да отидете в болницата с фрактура. И, може би, вече сте уморени да ходите със синини? Затова вземете мерки. Трябва да убедите съпруга/съпругата си (или близкия човек, с когото живеете, бил той брат, племенник и т.н.) да премине квалифицирано лечение в добър център за лечение на зависимости. Ако той откаже да направи това, спешно си съберете нещата, вземете децата и отидете да живеете с майка си, приятелката, близки и далечни роднини. Обяснете му, че това е временно. Изяснете на съпруга си, че го обичате, и че не искате развод. Ако държи на семейството си, ще стигне до решението да се справи с алкохолната си зависимост.

Тих алкохолик

Любимият ви човек не прави бъркотия след употреба на алкохол, но тихо и спокойно преминава в гуляй? И тук няма какво да ви радва, или пък да ви успокоява, че не е от онзи буен тип алкохолици, за които стана дума малко по-горе. Дори ако зависимият от алкохола се държи тихо, той все пак проваля както своя собствен живот, така и живота на своите близки. Пиенето води до загуба на здраве, проблеми в работата, лоши семейни отношения.

1. Преди за пореден път да се втурнете към пияния си съпруг с дежурните обвинения, обърнете внимание на себе си. Помислете за това защо вашият съпруг пие, защото не вижда притеснение или разбиране от вас? Опитайте се да въвлечете съпруга си в откровен разговор, когато той е в трезво състояние. Разберете дали се чувства нещастен в семейството, попитайте го какво му липсва в живота и какво е . Отговорите на съпруга ви ще ви помогнат да намерите начини да го отвлечете от пиенето.

polyneupathia.jpg

2. Проблемът със зависимостта има много различни страни. Едно е, когато човек има лоша наследственост, когато в семейството му има алкохолици и той се ражда с предразположение към алкохолизъм, с потенциално пристрастяване, което впоследствие може да се прояви. Зависимостта тук се възприема като нещастие, за което човек не е частично виновен. Въпреки че в тази ситуация, той може да направи много, за да не стане алкохолик. И тук отново стигаме до това да се помогне на този човек, да се изгради една стабилна система, с помощта на която да преодолеете заедно тази трудност.

3.  Ако съпругът пие по някаква конкретна причина, тя трябва да бъде елиминирана. Може би не харесва работата си. В този случай трябва да проведете внимателен разговор с него и да му предложите да си търси друга работа. Може да ви е трудно за известно време, но по-късно ще можете да живеете като нормално здраво семейство.

Може би съпругът, който пие, не е доволен от семейните отношения. Тук е необходимо да покажете разбиране и да спрете да "виждате" дреболии и да го обвинявате за всяко малко нещо. Разбира се, без помощта на специалисти е изключително трудно да намери точната причина за раздора у дома. Затова са измислени консултациите с психолог или семеен консултант. Но за да се лекува съпругът ви, трябва да изградите връзка с него. Станете верен приятел и разбиращ спътник на съпруга си, а след това нежно, но упорито го наклонете към идеята да откаже алкохола. Вярата и грижата за него със сигурност ще ви доведе до желаната цел.

Зависимостта е типична страст. Но все пак страстта е по-широко понятие, което включва цял комплекс от антропологични свойства и лични качества. И в зависимост от преобладаващия психологически аспект, който определя отношението на човек към определен обект. От аскетична гледна точка пристрастяването е плен. Човек, който става роб на алкохола, тютюнопушенето, наркотиците, се отказва от свободата си - от свободата на избор, чувствата, оценките, действията. Той е пленник. Чувства се така, все едно е хванат в капан.

Трябва на всяка цена да изясните връзката между вас и съпруга си, доколкото е възможно. Да изясните чувствата, които имате един към друг, ситуацията, в която е семейството ви, динамиката на алкохолната зависимост на съпруга ви. Трябва да разберете какво се случва с вас. За това е необходимо да потърсите психологическа и духовна подкрепа.


Поръчайте

___________________300dpi.jpeg
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки, за подпомагане на организма в борбата с алкохолната зависимост! 

top.jpegКупете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ