0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Какви са симптомите на жлъчна дискинезия?

Жлъчната дискинезия е нарушение на функцията на жлъчния мехур и неговия сфинктерен тон


diskinezia Какви са симптомите на жлъчна дискинезия?

Има две форми на това заболяване, всяка от които се характеризира с различна клинична картина.
Дискинезия от хиперкинетичен тип се среща с повтарящи се болки в десния горен квадрант. Синдром на болката обикновено се появява скоро след хранене, придружена от гадене и повръщане. При пациентите се наблюдава тенденция към запек. При това състояние не се наблюдава повишена температура и развитие на жълтеница. Причина за жлъчната дискинезия може да бъдат грешки в диетата или стрес. В интериктиалния период има чувство на тежест в горната дясна част.
Когато жлъчна дискинезия е от хипокинетичен тип пациентите се оплакват от постоянна тъпа болка, чувство на тежест в дясната част на тялото. Ястията, особено мазни или пикантни, както и емоционалния стрес увеличават болката. Също така пациентите имат оригване, гадене, горчив вкус в устата, подуване на корема, а понякога и запек.
Освен това, средни дисфункционални разстройства на жлъчката е по-вероятно да се случат, когато има хормонални нарушения: синдром предменструалното напрежение, бременност, системни заболявания, хепатит и цироза на черния дроб, диабет, възпаление, камъни в жлъчния мехур и други.
Трябва да се знае, че най-често срещаното смущение на жлъчна екскреция, се характеризира с промяна в тонуса на жлъчния мехур, жлъчните пътища и сфинктера, явно нарушаване и отлив на жлъчка в дванадесетопръстника, придружено от появата на болки в десния горен квадрант.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Поръчайте

___________________250x305.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268
 

Капки Хепавитал - за поддържане нормалното състояние на черния дроб и жлъчката, и усвояване на мазнините.

Купете 2 опаковки Хепавитал на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Хепавитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ