0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как и защо се прави реанимация на емоциите?

Проблемите имат свойството да се натрупват като снежна топка, но е по силите ни да спрем тази безумна лавина, погребваща доброто настроение, здравето, работоспособността ни


Направете реанимация на положителните емоции Направете реанимация на положителните емоции

И първото, което трябва да направим, е да престанем да ги възприемаме като наказание, да се самосъжаляваме и да се смятаме за неудачници. В живота нищо не става случайно и ако съдбата ни е изпратила изпитание, значи то ни е необходимо.
Бащата - основател на позитивната психотерапия - немският психолог Носрат Песешкиян предлага да търсим положителни аспекти във всяка негативна ситуация. Психотерапевтът предлага на своите пациенти да формулират проблема, а след това да се опитат да го погледнат от друг ъгъл, фокусирайки се върху позитивните емоции. Смяната на ракурса и дистанцирането от неприятностите позволява да погледнем на проблема като на ресурс, като възможност за развитие, като подарък от съдбата!
Но в нужния момент редом до нас обикновено няма мъдър психотерапевт, който да напипа проблема и да ни помогне да го унищожим, а се налага да вършим всичко сами. За щастие, това е напълно реално. Трябва само да усвоим техниката на „самореaнимация".
Негативните емоции, породени от неуспехите и неприятностите, са най-големият враг в борбата със същите тези неприятности. Изпадайки в агресия, гняв или униние, превъртайки безкрайно в съзнанието си травмиращата ситуация, човек заприличва на дресирано пони, което послушно обикаля манежа. За да въведем ред в емоциите си, трябва да се възползваме от техниките на холодинамиката (hole - цял, dynamic - сила в действие).
Започнете с дишането.
Вдишайте няколко пъти дълбоко и бавно, мислете за нещо хубаво. Представете си, че в областта на сърцето ви е запалена свещ и от всяко вдишване топлата й светлина се разнася по цялото ви тяло. Вашата задача е да усетите чувствата си буквално. При мнозина гневът се концентрира в слънчевия сплит, а обидата - в областта на очните кухини. Нарисувайте мислен образ на усещането си - на какво прилича, цвят, размер, форма. Ако емоцията е тежка, неприятна, то и образът ще е мрачен, плашещ, некрасив.
След това си спомнете за свещта, която гори в гърдите ви, опитайте се да усетите топлината й.
Съзнанието ви, е част от вас, следователно може да бъде мобилизирано за решаването на важните задачи. Няма .добри" и „лоши" ресурси - всичко има предназначение и всичко ще потрябва. реанимация на енергията На този етап е важно да разберете, че проблемите ви не са просто предизвикателство на мирозданието, не са изпитание, което трябва да издържите, а благо. Представете си, че това е подарък от съдбата за рождения ви ден, само че е странно опакован.
Но все пак главното е съдържанието, нали? На рожден ден се подаряват хубави неща, следователно ви се дават нови възможности, нови сценарии на поведение, нови извори, от които да черпите енергия. Кажете на глас: „Искам! Мога! Ще бъда! Съм!", почувствайте мощните енергийни потоци, които ви изпълват при произнасянето на тези думи.
Възползвайте се от тези правила всеки път, когато ви налегне униние и ви се струва, че целият свят е против вас. Научете се да виждате в неприятностите шанс, възползвайте се от разкрилите ви се възможности и приемайте щедрия дар от съдбата. И тогава винаги ще ви съпътства успех!

Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - за нормално функциониране на нервната система. Благоприятен ефект при стрес и психически натоварвания!

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ