0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Негодуването и обидата са причини за депресия и главоболие


Негодуването и обидата са причини за депресия и главоболие

Негодуването и обидата е лош модел на поведение

Вечно недоволният и обиден човек влошава отношенията си с другите и живее във вечен конфликт

Животът му става тъмен и мрачен. Ето няколко стратегии, които да ви помогнат да се отървете от недоволството.

Знаете ли как звучи "обида" на английски? Инсулт (insult)! Това не е случайно. Обидени ли сме, ние неволно се свиваме. Ако това продължи дълго време или се случва често, то се развива в постоянен спазъм на мускулите и кръвоносните съдове. Следователно от това следват депресия, високо кръвно налягане, главоболие, болки в гърдите, респираторни заболявания и, разбира се, съдови заболявания. Това може да доведе до инсулт и много други опасни последици.

Как да се справим с негодуванието и обидата?

Ето и личния опит на една жена, търпяла бремето на обидата и негодуването дълго време

Имах много от тези симптоми - болки в гърдите и постоянни настинки (гърлото ме боли с месеци, без да спира). И всичко това остана в миналото, когато се научих да преодолявам оплакванията си. Трябва да разберете, че негодуванието не е най-полезният модел на поведение. Ако разберете това, тогава няма да ви е трудно да се отървете от навика да се обиждате. Този процес ми отне две седмици. Понякога все още усещам убожданията от недоволство и обидата, но те вече не са в състояние да ме наранят. И така, предлагам ви няколко начина, които ми помогнаха да се отърва от негодуването и обидата.

Капките СТРЕСОВИТАЛ са билков продукт, който помага по-лесно да се справите с депресията, премахват безсънието, безпокойството и нервното напрежение

Метод първи: ако сте обидени - спешно заменете обидата с нещо друго



За целта започнах специално да „проследявам" оплакванията си и да се опитвам съзнателно да избирам различен метод на поведение. Например: колега ми крещи, а аз бях тихо и миролюбиво момиче, което трябваше да преглъща тайно сълзите си. Но това се промени. Събрах сили и му отговорих два пъти по-силно със същите думи! Оттогава този колега започна да ме уважава като "силен човек".

Метод втори: почувствайте болката и негодуванието

Трябва да наблюдавате тези чувства в себе си, без да бягате от тях. Отначало е страшно и болезнено. Все едно да не отдръпнете ръката си от гореща печка. Тогава усещането за болка притъпява. За известно време ставате по-безразлични. И тогава, след като се научите да се чувствате спокойно и комфортно във всяка ситуация, можете спокойно да си позволите да не се разсейвате от чувство на обида, а да наблюдавате онзи, който ви е обидил. Може да забележите, че той изобщо не е искал да ви обиди. Или ще видите безполезните му опити да ви причини болка или ярост. Ще бъде нелепо.

Третият начин е да се анализират усещанията

Трябва да стигнете до дъното на причината за вашето недоволство, като правило това е страх, дебнещ някъде в дълбините на съзнанието .

Процесът на търсене може да изглежда като диалог:

- Защо имам болка в гърдите и свито гърло?

- От негодувание.

- От какво се оплаквам?

- От факта, че приятел (приятелка, съпруг, съпруга) не е искам да дойде с мен на кино.

- И какво му е лошото на това?

- Той (тя) не ми обръща достатъчно внимание, не ме оценява!

- Защо имате нужда от внимание?

- За да приема себе си като достойна за внимание: красива, интелигентна и добра.

- Защо трябва да сте достойни за внимание?

- Забавно е, добре е да си „добър"...

- И ако сте "лош", какво се променя от това?

- Лошият човек няма да бъде обичан...

- Значи се страхувате, че ще спрат да ви обичат? Перфектно! Какво правите, когато този страх ви залее? Покажете недоволството си. Разваляте ли настроението на себе си и на този който ви е обидил, правите ли строго лице и казвате ли му какво точно е предизвикало вашето негодувание? Не? Е, как тогава се обича такъв човек...

Метод четвърти: помогнете на онзи, който ви е обидил и е предизвикал вашето негодувание

Това решение се оказа най-изгодното и приятно. Опитах се да разбера защо "лошият човек" се чувства зле и дали мога да му помогна. Трябваше да си призная, че рядко мога наистина да помогна. Но ето какво открих: щом се замислите какво причинява дискомфорт на опонента ви, той спира да се чувства като опонент! Искрено мислете за доброто му още в момента на първата обида или нападка! Това ще го порази. Сигурност ще почувства, че не му е изгодно да ви обижда. Когато започнах да се тревожа за хора, които преди това са ме онеправдали, те започнаха да се грижат за мен! И преди това, изглежда, не можеха да го понесат.

Метод пети: масажни упражнения и пеене

Ще ви помогнат всякакви методи за въздействие върху тялото, които подобряват кръвообращението в гърдите и шията, увеличават еластичността на мускулите на гърдите:

- Огъване на гърба, които разкриват областта на гърдите;
- Разтягане на гръдните мускули;
- Поза Лъв;
- Редовен масаж на гръдния кош;
- Пеене (развива силата и отваря гласа).


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Май 2021