0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176
Какво е Диабетал

Какво е Диабетал

Традиционните лекарствата, получени от лечебни растения вече се използват от около 60% от населението на света!
0000394246_article2.jpgТази оценка се фокусира върху някои наистина ефективни билки, които се включват в борбата против високата кръвна захар. Диабетът е болест, която засяга различни сфери от живота на хората в страните по света.

В България диабетът се оказва сериозен здравен проблем, особено в градските райони. Въпреки че има различни подходи за намаляване на болните от диабет и неговите вторични усложнения, растителните форми са предпочитани поради по-малкото странични ефекти и достъпната цена. Списъкът на лечебните растения с доказан антидиабетен ефект, не е кой знае колко дълъг, поне що се отнася до лечебните треви, които могат да се намерят на територията на нашата страна.

През последните няколко години се наблюдава експоненциален растеж в областта на билковите лекарства и те бързо набират популярност. Това е така заради техния естествен произход и по-малко странични ефекти. И не на последно място - много от традиционните лекарства, които се използват за контролиране нивата на кръвната захар, са получени от билки, минерали и органична материя.

В състава на капките Диабетал влизат следните билки:

Черна боровинка
Черница
Бобени шушулки
Коприва
Къпина
Канела
Глухарче
Земна ябълка
Дилянка

Ефективността, както и добрите резултати, който този препарат дава, са гарантирани както от 100-процентовия естествен състав, така и от уникалната комбинация на самите билки. Възрастните билкари знаят, че лечебния ефект от билките се постига единствено тогава, когато са подбрани и комбинирани спрямо онова, за което за предназначени.

Много от билките, които влизат в състава на Диабетал се прилагат и при други заболявания. Когато са дозирани и комбинирани правилно, те допринасят по различен начин за възстановяването на организма от конкретната болест, в случая диабет.

Ето и кратка характеристика на всяка едно от лечебните треви в Диабетал.

Земна ябълка: IMG_0058.jpgНаричат я още и йерусалимски артишок. Въпреки доста грозния външен вид земната ябълка е зеленчук, който заслужава внимание не само заради превъзходните й приложения в кулинарията, но най-вече заради нейните здравни ползи. В земната ябълка има огромни количества желязо и витамин С.

Въглехидратното съдържание на ябълката е с високо съдържание на инсулин, който не се превръща в захар в организма и не може да се абсорбира. Това е страхотна новина за диабетиците! Земната ябълка е с доста ниско съдържание на калории. Проучванията посочват, че този ценен зеленчук с плодово име може да се използва за намаляване или премахване необходимостта от лекарствен инсулин. Братовчедката на слънчогледа, както още е известна, ще намали и инсулиновата резистентност, заради високото съдържание на инулин.

______________________.jpegЧерна боровинка: Традиционно листата на черната боровинка са били използвани за контрол нивата на кръвната захар при хора с диабет. Проучванията показват, че боровинките могат да бъдат ефективни за управление нивото на кръвната захар, по-специално, когато се комбинират с овесена каша. Освен това този малък, но полезен плод подобрява зрението, което често се влошава заради диабета. Химичните вещества, наречени флавоноиди, които се съдържат в листата на боровинката подобряват кръвообращението при хора с диабет.


4080.jpgЧерница
: В Азия от векове диабет тип 2 се лекува с листа от черница. Изследвания в подкрепа на тази употреба включват доказателства, че черничевите листа намаляват кръвната захар. Те намаляват и кръвната глюкоза на гладно при пациенти с диабет тип 2. Направени са проучвания, при които на две групи пациенти са дадени съответно плацебо и чай от листа на черница. 120 минути след консумацията на чая втората група е имала значително по-ниски нива на кръвната захар. Всъщност, именно черницата се явява една от най-големите тайни за овладяване на диабета.

 

_______________________1.jpegБобени шушулки: Семената на боба се отстраняват от шушулките, а останалите люспи се използват за да се направи „екстракт." Този екстракт се използва като лекарство.
Бобените шушулки се използват при висок холестерол, затлъстяване, инфекции на пикочните пътища, бъбреците и пикочния мехур, камъни, диабет и рак на белия дроб. Освен това се приемат като диуретик за увеличаване на производството на урината.

Как става това?
Бобовите шушулки са източник на диетични фибри. Те могат да помогнат за предотвратяване абсорбцията на холестерола и по-качественото елиминиране на мазнините в храната.

Коприва
: Това мъхесто и болезнено на допир растение има дълга лекарствена история. В средновековна Европа, тя е била използвана като диуретик (за да се отърве от тялото от излишната вода) и за лечение на болките в ставите. Копривата е била използвана в продължение на стотици години за лечение на болки в мускулите и ставите, екзема, диабет, артрит, подагра, косопад и анемия. Днес много хора я прилагат за лечение на пикочните проблеми по време на ранните етапи на уголемена простата, при инфекции на пикочните пътища, при сенна хрема (алергичен ринит) или като компрес или крем за лечение на болки в ставите, навяхвания и щамове, тендинит и ухапвания от насекоми.

Къпина: Къпините са сред десетте най-здравословни храни, заредена с витамини и хранителни вещества, богати на антиоксиданти, които намаляват риска от хронични заболявания като рак, диабет и сърдечни заболявания. Къпините имат ниско съдържание на мазнини, въглехидрати и калории и са богати на фибри, витамини и минерали.

ПОРЪЧАЙ ДИАБЕТАЛ СЕГА

gluhar.jpgГлухарче: Семплото и красиво растение може да нормализира нивата на кръвната захар и да подобри холестерола. През 2001 г. в Загреб е проведено проучване, което доказва това. Известната билкарка Мария Требен потвърждава здравните ползи на глухарчето, като препоръчва неговата употреба от страниците н книгата си „Здраве от божията аптека".

Дилянка: Растението има положителен ефект, когато става въпрос за лечение на редица нервни разстройства, разстройство с дефицит на внимание, периферна невропатия, множествена склероза, епилепсия, ишиас, невралгия, диабет и херпес зостер. Главната заслуга на дилянката е, че снема стреса и гарантира стабилен нощен сън.

kan.jpgКанела: Една от най-впечатляващите ползи на канелата е способността й да подобри контрола на глюкозата в кръвта, нивата на кръвната захар, триглицеридите, лошия холестерол и нивата на общия холестерол при хора с диабет тип 2. Канелата може да увеличи метаболизма на глюкозата с около 20 пъти, което значително ще подобри регулирането на кръвната захар. Установено е, че тази ароматна билка има „инсулино-подобен ефект" поради биоактивното съединение, което съдържа. То се квалифицира като кандидат за инсулинов заместител. Канелата действително подобрява антиоксидантните защитни сили. Едно изследване, публикувано през 2009 г. заяви, че „полифенолите от канелата могат да бъдат от специален интерес за хора, които са с наднормено тегло, тъй като канелата действа и като антиоксидант, и като заместител на инсулина".

 


Поръчайте

Диабетал-250x305_1.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Диабетал  -  за нормализиране нивата на кръвната захар  при Диабет тип 2. 
                                                         Ефективен билков блокер на въглехидратите в организма
 
Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ