0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176
Какво е Диабетал

Какво е Диабетал

Традиционните лекарствата, получени от лечебни растения вече се използват от около 60% от населението на света!
0000394246_article2.jpgТази оценка се фокусира върху някои наистина ефективни билки, които се включват в борбата на организма с високата кръвна захар. Диабетът е болест, която засяга различни сфери от живота на хората в страните по света.

В България диабетът се оказва сериозен здравен проблем, особено в градските райони. Въпреки че има различни подходи за намаляване на болните от диабет и неговите вторични усложнения, растителните форми са предпочитани поради по-малкото странични ефекти и достъпната цена. Списъкът на лечебните растения с доказан антидиабетен ефект, не е кой знае колко дълъг, поне що се отнася до лечебните треви, които могат да се намерят на територията на нашата страна.

През последните няколко години се наблюдава експоненциален растеж в областта на билковите продукти и те бързо набират популярност. Това е така заради техния естествен произход и по-малко странични ефекти. Не на последно място - и голяма част от традиционните лекарства, които се използват за контролиране нивата на кръвната захар, са получени от билки, минерали и органична материя.

В състава на капките Диабетал влизат следните билки:

Черна боровинка
Черница
Бобени шушулки
Коприва
Къпина
Канела
Глухарче
Земна ябълка
Дилянка

Ефективността, както и добрите резултати, който дава тази хранителна добавка, са гарантирани както от 100-процентовия естествен състав, така и от уникалната комбинация на самите билки. Възрастните билкари знаят, че лечебния ефект от билките се постига единствено тогава, когато са подбрани и комбинирани спрямо онова, за което за предназначени.

Много от билките, които влизат в състава на Диабетал се прилагат и при други здравословни проблеми. Когато са дозирани и комбинирани правилно, те допринасят по различен начин за подобряването на здравословното състояниие.

Ето и кратка характеристика на всяка едно от лечебните треви в Диабетал.

Земна ябълка: IMG_0058.jpgНаричат я още и йерусалимски артишок. Въпреки доста грозния външен вид земната ябълка е зеленчук, който заслужава внимание не само заради превъзходните й приложения в кулинарията, но най-вече заради нейните здравни ползи. В земната ябълка има огромни количества желязо и витамин С.

Въглехидратното съдържание на ябълката е с високо съдържание на инсулин, който не се превръща в захар в организма и не може да се абсорбира. Земната ябълка е с доста ниско съдържание на калории.  Братовчедката на слънчогледа, както още е известна, ще намали и инсулиновата резистентност, заради високото съдържание на инсулин.

______________________.jpegЧерна боровинка: Традиционно листата на черната боровинка са били използвани за контрол нивата на кръвната захар при хора с диабет. Проучванията показват, че боровинките могат да бъдат ефективни за управление нивото на кръвната захар, по-специално, когато се комбинират с овесена каша. Освен това този малък, но полезен плод подобрява зрението, което често се влошава заради диабета. Химичните вещества, наречени флавоноиди, които се съдържат в листата на боровинката подобряват кръвообращението.


4080.jpgЧерница
: В Азия от векове при диабет тип 2 се ползват листа от черница. Изследвания в подкрепа на тази употреба включват доказателства, че черничевите листа поддържат функционалните нивата на кръвната захар. Те намаляват и кръвната глюкоза на гладно при пациенти с диабет тип 2. Направени са проучвания, при които на две групи пациенти са дадени съответно плацебо и чай от листа на черница. 120 минути след консумацията на чая втората група е имала значително по-ниски нива на кръвната захар.  

_______________________1.jpegБобени шушулки: Семената на боба се отстраняват от шушулките, а останалите люспи се използват за да се направи „екстракт." 
Бобените шушулки подпомагат организма при висок холестерол, затлъстяване, инфекции на пикочните пътища, бъбреците и пикочния мехур, камъни, диабет и рак на белия дроб. Освен това се приемат като диуретик за увеличаване на производството на урината.

Как става това?
Бобовите шушулки са източник на диетични фибри. Те могат да помогнат за предотвратяване абсорбцията на холестерола и по-качественото елиминиране на мазнините в храната.

Коприва
: Това мъхесто и болезнено на допир растение има дълга лекарствена история. В средновековна Европа, тя е била използвана като диуретик (за да се отърве от тялото от излишната вода).  Копривата е била използвана в продължение на стотици години при болки в мускулите и ставите, екзема, диабет, артрит, подагра, косопад и анемия. Днес много хора я прилагат при  пикочни проблеми по време на ранните етапи на уголемена простата, при инфекции на пикочните пътища, при сенна хрема (алергичен ринит) или като компрес или крем при болки в ставите, навяхвания и щамове, тендинит и ухапвания от насекоми.

Къпина: Къпините са сред десетте най-здравословни храни, заредена с витамини и хранителни вещества, богати на антиоксиданти, които подпомагат  организма при хронични заболявания като рак, диабет и сърдечни заболявания. Къпините имат ниско съдържание на мазнини, въглехидрати и калории и са богати на фибри, витамини и минерали.

 

ПОРЪЧАЙ ДИАБЕТАЛ СЕГА

 

gluhar.jpgГлухарче: Семплото и красиво растение помага за поддържане функционалните  нива на кръвната захар и подобряване на холестерола. През 2001 г. в Загреб е проведено проучване, което доказва това. Известната билкарка Мария Требен потвърждава здравните ползи на глухарчето, като препоръчва неговата употреба от страниците н книгата си „Здраве от божията аптека".

Дилянка: Растението има положителен ефект, когато става въпрос за  редица нервни разстройства, разстройство с дефицит на внимание, периферна невропатия, множествена склероза, епилепсия, ишиас, невралгия, диабет и херпес зостер. Главната заслуга на дилянката е, че подпомага организма при стрес и гарантира стабилен нощен сън.

kan.jpgКанела: Една от най-впечатляващите ползи на канелата е способността й да подпомогне организма за контрола на глюкозата в кръвта, нивата на кръвната захар, триглицеридите, лошия холестерол и нивата на общия холестерол при хора с диабет тип 2. Канелата може да увеличи метаболизма на глюкозата с около 20 пъти, което значително ще подобри регулирането на кръвната захар. Установено е, че тази ароматна билка има „инсулино-подобен ефект" поради биоактивното съединение, което съдържа.  Канелата действително подобрява антиоксидантните защитни сили. Едно изследване, публикувано през 2009 г. заяви, че „полифенолите от канелата могат да бъдат от специален интерес за хора, които са с наднормено тегло, тъй като канелата действа и като антиоксидант, и като заместител на инсулина".

Капките Диабетал не са лекарствено средство! Те са регистрирани, като хранителна добавка в Агенция по храните! 


Поръчайте

kapki_alkotox_500__500.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Алкотокс Оригиналподтискат функционалното влечение към алкохола и прочистват шлаките от организма
 
Купете 2 опаковки капки Алкотокс с 50% ОТСТЪПКА на промоционална цена от 130 лв  
Вземете своя подарък 1 опаковка ХЕПАВИТАЛ с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Можете да закупите Alkotox ORIGINAL  и от нашите аптеки в цялата страна.
 
За още промоции се обадете по телефона

ПОРЪЧАЙТЕ