0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Не само пушенето: Какво убива белите дробове


Не само пушенето: Какво убива белите дробове

Активно започнахме да обръщаме внимание на състоянието на белите дробове по време на пандемията от COVID-19

Все пак те бяха една от мишените на заразата. В същото време лекарите отбелязват, че човек може лесно да унищожи дори здрави бели дробове с доста прости действия. Как точно ще научите от статията, която сме подготвили днес.

Жените обикновено дишат с гърдите си, а мъжете със стомаха. Дишането зависи от диафрагмата и как тя работи, дали нещо й пречи. Ако човек, например, е с наднормено тегло и коремът му стърчи, тогава ще му бъде трудно да диша напълно, тъй като няма да има къде диафрагмата да се издига и пада. Жените имат проблем с дишането, ако са слаби, имат изкривени рамене. Белите дробове в този случай са притиснати и няма къде да се изправят в процеса на дишане. Също така отрицателно върху здравето на белите дробове се отразяват и ето тези често срещани заболявания и лоши навици:

- заседнал начин на живот;
- мускулна слабост;
- сколиоза.

В допълнение, интеркосталната невралгия също може да повлияе. Човек не може да диша дълбоко, той свиква да диша повърхностно, само с върховете на белите дробове. Поради това газообменът е нарушен. Подобна ситуация се среща и при хора със затлъстяване - те също не могат да поемат дълбоко въздух и дишат често и бързо, като не осигуряват на тялото необходимото количество кислород.

Отделна опасност за здравето на белите дробове представляват различни инфекции

И не става въпрос само за COVID-19. Така например пневмококът е изключително вреден - около два милиона души годишно умират от него. Причинява пневмония (възпаление на белите дробове). След него остават белези по белите дробове, които са особено вредни ако са много на брой. Затова е необходимо да се следят инфекциите и да се предотвратяват навреме.

Капсулите Алкотокс са разработени в помощ на зависимите от алкохола и спомагат за отказване от вредния навик. ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА!

Друга опасност е пародонтозата. Въпреки факта, че заболяването е зъбно - при него се възпаляват тъканите около зъба, страдат както белите дробове, така и целият организъм като цяло. Всъщност при такъв възпалителен процес в устата се натрупват множество инфекции, включително огромен брой бактерии. Всичко се движи надолу по дихателните пътища и съвсем естествено попада в белите дробове.

Как да направим, за да дишаме по-добре и да облекчим работата на белите дробове?

На първо място - откажете се от пушенето. Подобрете стойката и се отървете от излишните килограми, за да се поддържа здравето на белите дробове. Освен това трябва да се коригира дишането по време на физическата тренировка, движение и работа, така че да не се диша повърхностно, само с върховете на белите дробове, а да се прави правилно - дълбоко и премерено. Особено внимание в процеса на обучение трябва да се обърне на аеробните упражнения, които спомагат за развитието на сърдечно-съдовата система. Това са аеробика, бягане, плуване, изкачване на стълби, танци.

Освен доброто дишане се подобрява когато човек пее. Както отбелязват експертите, най-естественото и здравословно дишане е ритмично - равномерно, дълбоко - точно това се случва докато човек пее. Възрастните дишат правилно главно по време на сън. Възможно е да се тренира дишането така, че то да е правилно дори когато човек е буден, само с помощта на песнопения.

За проверка на здравето на белите дробове ще помогне обичайния функционален тест - спирометрия (измерва обема на белите дробове и количеството вдишван и издишван въздух). В същото време никога не е късно да започнете да подобрявате здравето на белите дробове - начини има много, стига да имате желание.


Поръчайте


Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268АЛКОТОКС-250x305_4.png
С 50% ОТСТЪПКА

top.jpegПодпомагат организма в борбата алкохолната зависимост и регенерират черния дроб!   


Поръчай днес 2 опаковки и вземи
безплатно 1 опаковка Стресовитал
Стара цена 248лв
Само днес  
124лв 
с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкотокс и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ