0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Навици, от които трябва да се откажете при диабет


Навици, от които трябва да се откажете при диабет

Ако човек има диабет, трябва да се откаже от доста навици и привички, които не само могат да повлияят на заболяването

Без значение какъв тип диабет имате, добре е да се справите с рутина, която няма да окаже ползотворно влияние на вашето заболяване.

Диабетът е сериозно хронично, нелечимо заболяване, което изисква преди всичко преглед на начина на живот. И трябва да започнете с премахването на някои навици, които могат да навредят на човек с диабет.

1. Пропускане на закуска

Дори за здравия човек закуската е важно събитие. Да, не винаги е възможно да имате пълноценна закуска - това обикновено е свързано с бързане (за работа, за преглед при лекар или на училище, да заведете детето на градина и така нататък). Понякога пропускането на закуската се случва заради банален мързел, желанието на човека да спи по-дълго или просто липса на онова, което човек би искал да си приготви за закуска.

Но за човек с диабет пренебрегването на закуската е неприемлив навик, който може значително да влоши състоянието, причинявайки резки скокове на кръвната захар.

2. Липса на контрол върху захарта

Ако сте диагностициран с диабет, то домашният глюкомер вече не е лукс, а задължителен уред, който трябва да има всеки пациент.

Днес можете да си купите глюкомер във всяка аптека, устройството не е толкова скъпо. Но да - значителен разход не е самото устройство, а допълнителните консумативи към него - по-специално тест лентите. Съгласни сме, че това е голям разход, но все пак редовното следене на диабета си заслужава.

Капките Диабетал помагат да се свали кръвната захар. Редовната употреба гарантира добро здраве

Всичко това са оправдани разходи, които ви позволяват ежедневно да контролирате нивата на кръвната захар. И трябва да измервате нивата на глюкозата при диабет всеки ден, всяка сутрин, на празен стомах. Това е необходимо, за да се оцени ефективността на лечението. Трябва да се прави и за да се определи дали дозировката на лекарствата, които приемате, е достатъчна за вас и колко добре се справяте с лечението на вашето заболяване.

3. Закуска в движение, хранене на крак

При диабет храненето трябва да бъде обмислено и определено не трябва да хапвате „празни калории" - всякакви кифлички, бисквити, пайове, чипс. По-добре е да се ограничите до пълноценни три хранения на ден и да ядете приблизително по едно и също време - така тялото ще свикне да освобождава инсулин "навреме", а скокове в кръвната захар след хранене могат да бъдат избегнати.

4. Не спите достатъчно

Липсата на сън пряко влияе върху нивата на кръвната захар. При недостатъчен сън се увеличава производството на кортизол - този хормон изостря нечувствителността на клетките към инсулин.

5. Хиподинамия - малко или никакво движение

При диабет движението е живот в истинския смисъл на тази фраза. Нека физическата активност е кратка в началото - доколкото възможностите и благосъстоянието на тялото позволяват. След това малко по малко ще започнете да увеличавате и времето, и темпото.

Движението трябва да бъде дозирано и редовно - дори ежедневното ходене в продължение на половин час вече е по-добре, отколкото да лежите безспир на дивана или да гледате непрекъснато телевизия.


Поръчайте

Диабетал-250x305_1.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Диабетал  -  за нормализиране нивата на кръвната захар  при Диабет тип 2. 
                                                         Ефективен билков блокер на въглехидратите в организма
 
Купете 2 опаковки Диабетал на промоционална цена от 80лв и ползвайте отстъпка от 11лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА
Можете да закупите Диабетал и от нашите аптеки в цялата страна, аптеките вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ