0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Живей за себе си!

Даушпифтингът е новата мания за връщане към природата и отказ от лукса, парите, кариерата


Даушпифтингът е новата мания за връщане към природата и отказ от лукса, парите, кариерата Даушпифтингът е новата мания за връщане към природата и отказ от лукса, парите, кариерата

С термина най-често се обозначава стремежа да избягаш от удобствата на 21 век и да потърсиш щастието в простичките неща. Това е поредната чуждица, влязла в езика ни, за да обясни една нова социална тенденция. Буквално се превежда като намаляване на оборотите, превключване на по-ниска предавка.
Приема се, че първа е използвала термина американската журналистка Сара Бон Бранок в статията "Живот на по-ниска предавка: дауншифтинг и новия възглед за успеха през 90-те", публикувана във "Вашингтон поуст" в края на 1991 г. Даунпшфтингът добива популярност най-напред във Великобритания, Австралия и САЩ, а после в много други страни. Във всяка новото социално движение има специфика. Във Великобритания например е с екологичен подтекст -употреба или отглеждане на органични продукти, рециклиране на отпадъците, икономия на енергия. В Австралия фокусът е изместен към смяната на жилището и местоживеенето.
Независимо от нюансите в основата на движението стои убеждението, че човек не трябва да превръща кариерата, успеха и парите в пътеводна светлина на живота си, а да потърси смисъла на съществуването си в природата и семейството. Идеята е всеки да обърне повече време на себе си и любимите си хора, да заживее спокойно, което е трудно постижимо в забързания делник на големия град. Ето защо привържениците на дауншифтинга мигрират към селата, където земеделската работа ги кара да се чувстват истински живи, щастливи и успели. Така от философска гледна точка терминът дауншифтинг може да се преведе като" живот за себе си" и отхвърляне на чужди, натрапени от обществото цели.

Поръчайте

Стресовитал-250x305_3.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - за нормално функциониране на нервната система. Благоприятен ефект при стрес и психически натоварвания!

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ