0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Акула, делфин или медуза: в различните дни хората разполагат с различни видове енергия


Акула, делфин или медуза: в различните дни хората разполагат с различни видове енергия

Днес не ви се работи. Ама никак. Едва събирате енергия да се приготвите и да тръгнете на работа

А там се пипкате и нищо не ви спори. Ами днес просто ви е ден на медуза

Хората са така устроени, че се стремят да изразходват физическите си ресурси най-ефективно. Не сте си доспали по някакви причини и организмът ви диктува да си пазите силите. Затова в този делник не сте особено жизнени, носите се напред-назад по течение досущ като онова пихтиесто морско животно - медузата. Или пък изпитвате прилив на енергия и схрусквате задача подир задача като акула.

natrapchivi misli.jpg

В различните дни хората разполагат с различни видове енергия

Но все пак постоянно имат доминираща. Според една теория може да сте някое от четири вида морски животни.

Акули са тези, които имат много енергия, но тя е и негативна.

Те са амбициозни, обичат предизвикателства и се хвърлят ентусиазирано да се преборят с тях. Особено се въодушевяват при конкуренция. Готови са обаче не само да се състезават, а буквално да захапят съперниците си. Не са добри екипни играчи, защото трудно се сработват тъкмо заради голямата си доза негативна енергия. Имат дни, в които им е крив целият свят и всички са им виновни. Тогава са още по-склонни да хапят - дори без повод, и са трудни за издържане от колегите.

Макар че са енергични, акулите са спорни като шефове

Те мотивират, предизвиквайки страх у подчинените си. В известна степен това върши работа. Но по принцип поведението им е натоварващо и ако не се научат да удържат акулския си нрав в поносими граници, могат да се провалят в началническата си роля.

Делфините преливат от позитивна енергия

Те също са амбициозни, но за разлика от акулите са екипни играчи и могат да вдъхновяват. Понеже са пълни с ентусиазъм, колегите им искат да работят с тях. Склонни са и да помагат на другите, затова са още по-желани партньори. Често тъкмо те стават неформални лидери в колектива.
Недостатъкът е, че понеже всички са на тяхната вълна, им липсва опозиция. Ако не се самоконтролират, могат да затънат в рутина.

Шефове мечта стават именно делфините

Трябва обаче да намерят начин в нужните моменти да бъдат конструктивни, т.е. да не позволяват подчинените им да се възползват от тяхната позитивна енергия и да мързелуват.

Китовете не са твърде енергични

Също като едрите морските бозайници са по-скоро тромави. Но пък са мощни и като под хванат някоя работа, я свършват. Възможно е да стане прекадено бавно, за да оцелеят в конкуренцията на по-бързите и свирепите. Те обаче са добродушни и рядко влизат в сблъсък колегите си. Не са най-ценните хора в екипа, но не са и неприятни.

По принцип китовете трудно успяват да станат началници

Медузите имат малко енергия и тя е негативна. Не са инициативни, не са продуктивни, обичат да се носят по течението. Но пък не разбират, че в поведението им липсва активност и това е голямата им беда. Обикновено смятат
другите за виновни и са сърдити на всички. Особено мразят тези колеги, конто са "мърдащи" - обвиняват ги в прекадена амбициозност, натегачество и други подобни грехове. Никой не иска да е в екип с тях.

Те също по принцип не би трябвало да бъдат издигани за шефове. Но когато по някакво недоразумение се случи, мъката е за подчинените им.

От който и тип да сте, може да положите усилия да управлявате енергията си правилно, ако се замислите и се класифицирате честно

Не е лесно, но разпознаете ли у себе си акула, старайте се да се сдържате н да не хапете често, щом ви се налага да работите в екип. Ако не можете, опитайте да си изберете професия, в която мерите сили с конкуренти като индивидуален играч. Примерно станете адвокат.

Когато определяте себе си като делфин, трябва да прецените в кои моменти да вкарате н малко акулска енергия

Има случаи, в които не става, без да покажете зъби на конкурентите си, за да победите.

Китовете могат да пробват да са по-добре организирани, за да са по-бързи. Чак свирепи надали ще им се получи да бъдат, но ако съумеят да подредят приоритети си правилно, ще преодолеят тромавостта си.

За медузите е нужно да се накарат да са по-инициативни, като помислят защо са изпаднали в положение просто да се носят с вълните. Много е възможен отговорът, че тази работа им е омръзнала, че вече нямат никакво задвижване да я вършат. Стоят си на нея, защото нямат и енергия да се измъкнат. Не звучи никак добре, както и самото определение "медуза".Така че може самото му осъзнаване да стане мотивация за промяна.


Поръчайте

pora4ay_baners4.png
Поръчайте сега на
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки Стресовитал - против депресии, панически атаки, нервни разстройства и безсъние.

Купете две опаковки Стресовитал сега на промоционална цена от 73лв и ползвайте отстъпка от 10лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Стресовитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ

Здравен хороскоп
Октомври 2020