0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да пием и какво да ядем по празниците, за да не се натровим


Как да пием и какво да ядем по празниците, за да не се натровим

Нова година не е само подаръци, мандарини и поздравления

Новогодишните празници са и чаши с шампанско, а след това и със силен алкохол, пиршества, фирмени партита и болна глава на следващата сутрин.

Всяка година се срещаме с чаша в ръце, всяка година си обещаваме да бъдем по-умерени в пиенето на алкохол, но новогодишното парти променя всичко.

Прекомерната консумация на алкохол не само ще ви накара да си припомните събитията от партито със срам, но може да доведе и до по-сериозни последици: алкохолна интоксикация и жесток махмурлук.

Основният съвет, който ви гарантира спокойна и безопасна почивка, е, че просто трябва да знаете мярката си за алкохол, а не да злоупотребявате с него. Също така е важно да не смесвате различни видове алкохол. Това ще доведе до ужасно главоболие и интоксикация.

Забавете интоксикацията

Популярни методи, които често се срещат в интернет - изяждане на 25 г масло с хляб или пиене на сурово яйце - могат да забавят интоксикацията. Тези храни предотвратяват бързото навлизане на алкохол в кръвта. Също така е важно да не консумирате алкохол на празен стомах. По-добре е да хапнете преди събитието.

Забавянето на интоксикацията може да бъде причинено и от витамин С и от аспирин с мляко. Тъй като алкохолът има тенденция да дехидратира тялото, трябва да пиете вода преди пиршество или да пиете по време на хранене. Водата ще разреди алкохола и ще предотврати дехидратацията.

С какво да пием?

Важно е да пиете и нещо друго с алкохол. Много хора задължително пият нещо с водка или дори коняк. Някои просто пият безалкохолни напитки по време на хранене. Трябва да се знае, че газираните напитки и кафето могат да влошат ефекта на алкохола, да провокират по-бърза дехидратация и да ускорят интоксикацията. Ето защо е по-добре да изключите такива напитки и да не пиете кафе, за да се разсъните по средата на празника.

Какво да ядем?

Трябва да хапнете не само преди да пиете алкохол, но и преди да седнете на богато отрупаната празнична трапеза. Това ще забави интоксикацията. Мазните храни са подходящи: нещо, което е приготвено със свинска мас и пък с масло. Разбира се, не е нужно да ядете твърде много от тях. Малко парче мас намазана върху сандвич или тънък слой масло ще бъде достатъчно. Мастните киселини в тези продукти помагат за потискане на интоксикацията и са идеална подложка по време на пиршество.

По-добре е да не комбинирате пушени меса и пържени храни с алкохол. Тоест, по-добре е да се откажете от всички пушени колбаси, пушено и пържено месо, риба.

Лошо е и да се яде сладко. Торти с крем, сладкиши, компоти от праскови или от други плодове, дини, пъпеши и грозде е най-добре да се избягват, тъй като те ще увеличат алкохолната дехидратация.

Но можете да ядете кисели краставички, туршии, кисело зеле и да пиете айран.

На сутринта

След празниците и голямото количество изпит алкохол страда не само стомахът, но и сърдечно-съдовата система: възможни са дори сърдечни удари. Ето защо е толкова важно да се спазва умереността по време на празника. Алкохолът кара рН-то на кръвта да се промени към окисляване. Човекът се чувства като зашеметен.

Как да си помогнем?

На сутринта изпийте чаша вода с лъжица сода за хляб. По този начин ще се възстанови pH-то на организма. Оттам нататък може да направите всичко онова, което сте чували, че може да ви помогне да се справите с махмурлука.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ