0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Как да се откажете от употребата на алкохол


Как да се откажете от употребата на алкохол

Повечето хора не разбират, че алкохолът се отразява негативно на живота им. И често отказването на алкохола се случва късно и не без помощта на най-близките хора на зависимия

Заради любовта си към алкохола хората губят много. Например кариера, семейство, любов. Те късно разбират, че никога не е трябвало да пият и да започнат да злоупотребяват с алкохола. Но зависимите не си знаят мярката и не могат да намерят решение как да се откажат от употребата на алкохол.

Поръчайте капките Алкофитал ТУК! Те ще ви помогнат ефективно да откажете алкохола и да не страдате от негативните ефекти на спиртните напитки

Тази статия предоставя някои съвети за отказване от употребата на алкохол. Това са прости, класически, ефективни съвети за справяне с трудната ситуация. Прилагайки ги, вие ще можете да промените коренно отношението си към алкохола.

Но първо, ще е добре да прочетете статията за това как алкохолът влияе на човешкото тяло. От нея ще разберете колко вреден е алкохола и какво причинява на тялото. Твърде вероятно, след като се запознаете с неприятните подробности, ще преразгледате отношението си към спиртните напитки и тяхната честа и пагубна употреба.

Как да се откажете от употребата на алкохол

Ако все пак решите да спрете да пиете, тогава това трябва да се направи рязко, веднъж и завинаги. Ще ви кажем първата стъпка, от която да започнете.

Капките Алкофитал успешно помагат за отказване на алкохола и предотвратяване на усложненията, които алкохолизма предизвиква

Правило номер 1

Това правило присъства в много методи и звучи така: Забравете за първото питие! Никога няма да се изкушите да пиете алкохол, ако откажете първата чаша.

Ако все пак наистина искате да изпиете едно малко, "за отскок", както се казва, помислете как обикновено се чувствате зле след последното питие и на следващия ден. Оценете състоянието на чувствата си сега и сравнете със състоянието, което ще се появи на следващата сутрин, след като сте препили. Желанието ви да изпиете тази чаша веднага ще изчезне.

Дори не си мислете, че ще изпиете две или три чаши алкохол, и че ще можете да спрете. Не забравяйте, че за хората, които нямат мярка, една чаша е много, следващите са недостатъчно!

Но, за съжаление, всички сме хора и имаме своите слабости. Ако човек реши, че иска да пие, тогава никаква логика не би попречила на това. Зависимият ще намери за себе си хиляди добри причини, защо трябва да пие. Ще се оплете в самозаблуда, само и само да изпие още едно, поредно питие. В тази ситуация, само повторението без обяснение ще помогне. Изречете тази заповед към себе си: "Никога, и при никакви обстоятелства, не пий първата чаша алкохол!". Не се питайте защо, просто направете всичко възможно да спазите това правило, което трябва да следвате без обяснение. Трябва да знаете, че това първо и много важно правило е използвано от хора, които вече са отказали алкохола, просто защото не са си позволили да изпият първата чашка.

Правило 2

Трябва да разберете причините, поради които тази зависимост ви е погълнала. Не обвинявайте себе си, че сте станали алкохолик. Това се е случило без да го осъзнавате. Никой не иска доброволно да провали живота си. Спрете, отделете време и помислете - защо това се случва?

Всичко е заради начина на живот. Обществото хитро е сляло живота ни с алкохола. Помислете как нито едно събитие, тържество или дори ритуал не може да мине без алкохол. От детството ни учат, че алкохолът трябва да е част от нашия начин на живот. Да се пие алкохол по време на празници е нормално. Филми, сериали, телевизионни предавания от детството ни вменяват този начин на живот. А всъщност, лекарите са казали, а и многото изследвания по темата са доказали, че няма безопасно количество алкохол - най-добре е изобщо да не се пие.

Какво прави човек, след като пие алкохол за първи път? Продължава да пие втори, трети път и т.н. Това е общо твърдение, че трябва да можем да пием. В нашето общество пиенето на алкохол е норма. Странно е ако изобщо не се пие алкохол.

Представете си, докато пиете вашето първо питие за вечерта, че при вас идва човек, който ви казва, че след пет години ще купувате бира всяка вечер след работа, за да се отпуснете. И всяка ваша събота ще бъде загубена, поради факта, че в петък обичате да пиете доста. Най-вероятно ще се ужасите и ще кажете: „Да, това определено е алкохолизъм!"

52901614_2328510543859915_8654545017689341952_n.jpg

Обществото е структурирано така, че попадането в този капан се счита за норма. Много от вашите познати и приятели живеят по същия начин. Те считат тези, които не пият за неудачници. И най-интересното е, че абсолютните трезвеници са заклеймявани по същия начин, по който и алкохолиците. Мислите, че живеете нормален живот, подобно на всички останали. Но не! Това не е така! Не забравяйте, че не е ваша вината, че сте родени в такова общество, че сте се пристрастили към алкохола. Това не е ваша вина. Но вие ще бъдете виновни, ако знаете, че имате проблем с алкохола и откажете да предприемете мерки, за да се отървете от тази пагубна зависимост.

Капките Алкофитал ще направят зависимия от алкохола човек трезвеник завинаги. Редовната употреба на билковите капки оказва влияние върху центъра за зависимости в мозъка

Ето защо, ако осъзнаете, че имате проблеми с алкохола, трябва да започнете да се лекувате.

Ами ако нямате друг интерес към живота освен пиенето?

Има такова нещо, че алкохолът заличава границите на личността. Какво означава това? С постоянната употреба на алкохол вие по правило постоянно се награждавате с питие за всичките си радости или, обратно - за сполетелите ви разочарования. Пиенето става приоритет на живота ви, който получавате. И всичките ви други стремежи и желания започват да изчезват от вашето съзнание.

Целият ви живот започва да се върти около това кога да пиете, какво ще пиете, с кого ще пиете, колко ще пиете. Например, взели сте заплата по-рано - веднага започвате да мислите какво да пиете, скарали сте се с шефа - пийте едно малко за успокоени, отивате вкъщи, уморени сте - още един "сериозен" повод да си пийнете. Всъщност, има още много такива примери. Вие се въртите около това, което трябва да пиете, но избягвате да мислите от какво имате по-сериозна нужда, например, за почивка, пътуване, време за близките. Защо е необходимо всичко това? Всичките тези семейни неща отнемат толкова много време и усилия... Трудно е, тежко е... Защо по-добре да не си пийнете една малка водка? След нея всичко останало ще е без значение.

След като човек си даде думата да не пие повече, приоритетите му започват да се променят с времето. Започвате да желаете нещо, имате стремежи. Но не веднага. За около шест месеца или година няма да можете да разберете какво искате от живота, защо всъщност живеете - това е повратна точка, просто трябва да я издържите. След това ще имате много нови идеи и интереси. Вашата истинска самоличност ще бъде разкрита. Ще откажете алкохола, ще подредите приоритетите си. И няма да ви стига времето, за да направите всичко ново и хубаво, което сте замислили.

Източник: kp.ru


Поръчайте

___________________300dpi.jpeg
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки, за подпомагане на организма в борбата с алкохолната зависимост! 

top.jpegКупете 2 опаковки Алкофитал сега
на
промоционална цена от 128 лв.
получавате 1 опаковка капки Хепавитал
БЕЗПЛАТНО

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ