0887 599 268, 02 850 2176
0887 599 268, 02 850 2176

Повечето хора дори не знаят колко важна е водата за тялото


Повечето хора дори не знаят колко важна е водата за тялото

Човешкото тяло е 70% вода, всички органи, кръв, стави и мускули са вода, следователно водата е жизненоважна за човека

Редовният прием на течности ви позволява да поддържате младост, красота и здраве на тялото. Водата изпълнява голям брой важни функции. Например, тя е проводник на хранителни вещества, хормони, кислород към различни органи и системи, участва в процесите на терморегулация. Водата е част от храносмилателния сок и ставната течност, повишава тонуса на кожата, овлажнява лигавиците и прочиства тялото от шлаки и токсини.

Освен това водата подобрява бъбречната функция и нормализира храносмилането, насърчава по-доброто усвояване на храната

Пиенето на много течности подобрява кръвообращението, укрепва и предпазва ставите от разрушаване. Консумирането на достатъчно количество течност подобрява функционирането на сърдечно-съдовата система, нормализира налягането в кръвоносните съдове. Също така водата се бори с умората, увеличава енергията и предотвратява появата на бръчки.

Дехидратацията се отразява негативно на състоянието на ставите, при липса на вода в организма често се развива артрит. В допълнение, дехидратацията може да доведе до интоксикация на тялото и намаляване скоростта на метаболизма, да допринесе за появата на хронична умора, да провокира развитието на хронични заболявания, депресивни състояния, да наруши работата на вътрешните органи (особено ендокринната, храносмилателната и репродуктивната системи).

Дневната норма на водата се определя за всеки човек поотделно

Съществуват различни формули за изчисляване на дневния прием на течности въз основа на пол, телесно тегло, ниво на физическа активност и т.н. Най-лесното изчисление се извършва по следната формула: за мъже - 35 милилитра, умножено по телесно тегло, за жени - 35 милилитра, умножено по телесно тегло. И така, дневният прием на вода за жена с тегло 60 килограма е 2,1 литра.

Минерална вода

Трапезната минерална вода се препоръчва да се пие през горещия сезон, когато човек е жаден и губи електролити. Трапезната минерална вода попълва недостига на електролити и ви позволява по-добре да утолите жаждата си. Но минералната вода не замества пиенето поради факта, че тя иначе се абсорбира в червата. Не е нужно да преминавате изцяло към нея, за да утолите жаждата си. Тя може да се добави само към водния режим и да не се злоупотребява.

Можете безопасно да пиете ежедневно трапезни минерални води, което не може да се каже за лечебни минерални води. Последните трябва да се пият в дозировка и само както е предписано от специалист. В противен случай те ще донесат вреда, а не полза.


Поръчайте

pora4ay_baners1.webp
Поръчайте сега на 
02 850 21 76 или 0887 599 268

Капки за отказване от алкохола и абстинентни прояви. 

Купете 2 опаковки Алкофитал сега на промоционална цена от 122 лв. и ползвайте отстъпка от 11 лв с БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

Можете да закупите Алкофитал и от нашите аптеки в цялата страна, адресите вижте ТУК

ПОРЪЧАЙТЕ